NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Perfektní obočí krok za krokem

Ahoj všichni,

rozhodla jsem se tentokrát pro vytvoření dalšího tutoriálu a to na téma obočí. Považuji ho za jednu z nejdůležitějších částí obličeje - dotváří celý jeho výraz. Pokud se chceme nalíčit, je upravené obočí nutností. Nelze mít namalované oči a obočí nechat ladem. Došlo by k degradaci celého zbytku výtvoru na naši tváři a to je škoda. 

Nebudu tu řešit jak si ho vytrhat či nikoli. K tomu se dostanu jindy, jelikož při ranní jízdě v metru při rozhlédnutí kolem sebe, cítím v tomto ohledu u dívek dost nedostatků :). Dneska si ukážeme jak obočí vyplnit pudrovým stínem.  Na trhu je samozřejmě spoustu jiných přípravků: fixy na obočí, gely na obočí, různé "tinty" a další. Možností je nespočet a produkty lze mezi sebou libovolně kombinovat. Mně zatím vyhovuje pudrový přípravek od Anastasia Beverly Hills v odstínu Brunette/Dark Brown. 

Tak se do toho pustíme !


1. Obočí pěkně učešte :).





2. Naberete produkt na skosený štětec a namalujete spodní linii obočí. V přední části volte světlejší stín, v zadní tmavší.





3. Naberete opět produkt a namalujete horní linii obočí stejným způsobem, jen s tím rozdílem, že vynecháte úplný začátek obočí.





4. Naberte produkt a vyplňte obočí. V zadní části tmavým stínem, v přední spíše světlým. Vynecháte opět přední část obočí.





5. Bez přidání produktu na štětec se přesunete do přední části obočí a směrem 
od zdola nahoru od namalované linie provádíte tahy. Prakticky tak zapracujete tuto namalovanou spodní linii do obočí a vznikne přirozený vzhled. Ostrá linka tedy zmizí a "zapráší" se do začátku obočí.




6. Vezměte malý syntetický štětec a korektorem zarovnejte spodní linii obočí. Toto je krok, který není nutný, ale obočí tak dostane dokonalý vzhled.





7. Ten samý krok opakujte i na horní linii obočí.





8. Nyní obočí zafixujte průhledným gelem. A je hotovo !





Doufám, že se tutoriál líbil.

Nikol, xoxo


Použité produkty:

Kartáček na obočí - Sedona Lace EB 17
Štětec na obočí - Zoeva 322 Brow Line
Štětec na korektor - Sigma Concealer F70
Korektor - Catrice Cosmetics 010 Ivory

Komentáře

  1. Tak to musím zkusit.Linie obočí kreslím tužkou a pak vyplňuji stínem.Díky za návod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobne tuzku nepouzivam, protoze ta nej co znam je dost draha a uz mi dosla :) Pudrem se dosahne zarucene prirozeneho efektu a kdyz je treba vice dokonalosi a ostrejsich linii staci pouzit kotektor..a neni zac! ;)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Díky moc, je to trošku starší tutoriál, ale v zásadě můj postup je stejný doteď ;)

      Vymazat
  3. A ktora je ta naj ceruzka na obocie, prosim? Ja pouzivam od ABH dipbrow pomade, ale mam zalusk aj na Browpowder...Tvoje obocie: dokonale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady kazda rada draha :) samozrejme ABH jen proste vydrz naplne vs cena je naprd. Jine tuzky se mi neosvedcily. Pouzivam pudr ABH. Pomadu kdyz potrebuji veeelmi precizni oboci - na fotky, na vecer aby vydrzelo i dotyky atp. Jinak ti doporucuji pudr a jeji gel - drzi skvele a nelepi.

      Vymazat
  4. Pecka, mas to fakt perfektni!! <3 <3

    www.lucyjirak.com

    OdpovědětVymazat

Okomentovat