NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Back To School Make-Up Look


Zdravím!

Celý internet začíná být zasypaný tématem "Back to school makeup look", takže jsem si řekla, že nemohu zůstat pozadu a zaspat ideální čas. Včera bylo pozdě! :) Rozhodla jsem se pro skutečně jednoduchý makeup, vesměs s drogérkovou nebo obecně dostupnou kosmetikou. Barvy nejsou nijak divoké či příliš poutající pozornost. Přesto líčení působí svěžím dojmem. Bonus je, že vytvořit tenhle look, zabere tak 15 minut. 

Postup a použitou kosmetiku / nafocenou / najdete na konci. Každopádně přeji všem úspěšný vstup do nového školní roku! :)






POSTUP:

1. Na celý obličej naneseme make-up dle preferencí. Já si poslední dobou oblíbila Lasting Finish od Rimmel pro jeho gelovou konzistenci. Poté aplikujeme korektor na problematické části tváře jako jsou pupínky či začervenalá místa, například kolem nosu.

2. Upravíme si obočí. Já mám nejraději stíny. Používám hlavně duo od Anastasia Beverly Hills, ale skvěle poslouží i paletka Brow WOW od Essence. 

3. Celé oční víčko až k obočí zafixujeme světlým matným stínem. Já použila W.O.S od UD. Poté ohyb oka jemně ztmavíme nějakým šedavo/hnědým tónem, já sáhla po Naked 2 taktéž od UD.
Vnější ohyb oka, do véčka, směrem ke spodní lince, zdůrazněte ještě o tón tmavším stínem - já použila Faint. Paletka je na fotce. :)

4. Dolní víčko zvýrazníme taktéž právě použitým tmavším stínem.

5. Horní víčko orámujeme hnědou tužkou - já použila lehce šmrnclou do bronzova od Essence, konkrétně odstín 08 Teddy. Tužku rozetřeme, aby nepůsobila tak tvrdě. Mimochodem, tyhle kajal pencil od Essence jsou jak máslo. Prostě skvělé. 

6. Vnitřní koutek prosvětlíme lehce třpytivým stínem. Naneseme řasenku a oči jsou hotové.

7. Nyní doděláme obličej: bronzer na místa, kde se vždy opírá slunce /tváře, vršek čela, trošku nos/, tvářenka na jablíčka, highlighter na nejvyšší bod lícní kosti, špičku nosu, a vrchol horního rtu. Naneseme lesk na rty, volíme něco jemného, a máme hotovo.

PRODUKTY:

Rimmel Lasting Finish / 100 Ivory / DM 
Maybelline Fit Me Concealer  / 015 / Rossmann
Essence Kajal Pencil / 08 Teddy
Catrice Camouflage Cream Concealer / Ivory / Rossmann
Catrice Matt Plus /Transparent / Rossmann
Catrice Defining Blush / 070 Pinkerbell




Komentáře

  1. KONECNE nejaky BTS tutorial,ktory nie je len o spirale a korektore :D nadherne,nositelne,rychle a maximalne efektne...naozaj ti to pristane a podla mna idealne do skoly :) a ta essence tuzka ma naozaj dostala...rozmyslala som,aku ceruzku si pouzila a uplne si ma dostala tym,ze je to essence...musim si po nu hned skocit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc za mila slova :).Mluvis mi z duse :D Ted koukam, ze jsem tu tuzku nevypsala do produkt listu! Doplnim :). Kazdopadne mam i tyrkysovou se shimmerem..no vzala bych jich vic, ale nechtela jsem byt hamoun :D Dej vedet jak se ti s ni pracuje ;)

      Vymazat
  2. Skvělý a maximálně efektivní líčení. Navíc musím říct, že ty jsi teda opravdu nádherná ženská... radost pohledět ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Boží! Chtělo by to videjko, pak by to bylo úplně dokonalé :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno jednou bude :) Spíš zkouším točit, ale zatím nechávám jen tak. Potřebuji se skamarádit s technikou, jak u toho sedět, kde, jak editovat..atd atd :) ohne sranda. Ale věřím, že se dočkáte :) Díky.

      Vymazat

Okomentovat