NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Halo líčení s Bodyography / Návod krok za krokem


Po delší době mám pro vás jeden z klasických formátů návodů na líčení. Nevím, proč jsem ho tak dlouho neudělala, mám takové návody ráda stejně jako videa. Na Pinterestu jich je mraky. I já tam mám nástěnku s mými výtvory. Každopádně dnešní tutoriál bude na oblíbené halo líčení. Je snadné, rychlé a efektivní. Krásně vám opticky zvětší a "vypoulí" oči - ale v tom dobrém slova smyslu. :D Na dnešní tutoriál jsem použila kompletně pouze kvalitní Americkou, cruelty free, chemií nenacpanou značku Bodyography. Je to moje první zkušenost s ní a musím říct, že je mi líto, že je tak málo vidět. Nejen, že se mi s ní krásně pracuje a najdete v ní spoustu multifunkčních produktů - což miluju, ale navíc značku v ČR exclusivně zastupuje moc milá Elena Bassarab (majitelka Makeup Group školy), která vám o všem poví neskutečné kvantum užitečných informací a vy tak máte jistotu, že si vyberete vhodný produkt pro vás. Já osobně strávila na místě asi hodinu. :D Je tam tolik zajímavých věcí - ať už typem, strukturou či použitím, že jsem vážně nevěděla co. :) Nakonec jsem si vybrala takové produkty, abych vám tentokrát mohla ukázat kompletní líčení očí a ne jen čáry na ruce. Ale chci vám toho časem ukázat mnohem více, protože to stojí za to. Omrkněte stránky eshopu pro představu.


Na dnešní tutoriál jsem použila 3 produkty:
Co je na nich skvělého? Dají se použít na sucho, na mokro (stačí voda, nic speciálního), jako linky, na obočí, či se dají naškrábat špachtlí a smíchat s bází (např. světlý stín Galaxy, který používám v tutoriálu, jsem naškrábala a smíchala s bází a udělalo to krásný strobe efekt na tváři), krémem, leskem na rty. Vždy záleží samozřejmě na odstínu. Na mokro stín udělá souvislou barevnou plochu, která je prakticky otěruodolná. Viz níže na swatchi. Můžet si je koupit jak samostatně tak s z nich sestavit vlastní paletku. 

Na líčení jsem použila odstíny Eden ( fialová s okrovým nádechem) a Galaxy (sametově leská bílá). Na swatchi v tomto pořadí: Galaxy, Eden na sucho, Eden na mokro.



Paletka tří silně pigmentovaných stínů na obočí se dá použít jak na mokro tak na sucho, stejně jako výše popisované stíny. Jsou velmi jemně namlety a silně pigmentované. Paletka obsahuje světlou barvu se studeným podtónem, ideální pro světlovlásky. Nic oranžového ani příliš tmavého. Další dva stíny jsou tmavě hnědé - jeden o něco světlejší s teplým podtónem a druhý tmavší se studeným. Za mě je to účelně poskládáne trio. Použila jsem ho v tutoriálu nejen na obočí, ale nejtmavší stín jsem použila i na líčení. Krásně na obočí drží a neotírá se.



Dámy, tak toto je prostě BOMBA. Už jak jsem do pigmentu poprvé sáhla, věděla jsem, že to bude láska na celý život. :D Pořídila jsem si odstín Sparkler, což je jemná bronzovo zlatá barva, ale s lehkým růžovým podtónem. Není to jednoduše vyloženě klasická zlatá. I ta je samozřejmě v nabídce. Už mám spadeno minimálně na další dva odstíny, protože se s nimi úžasně pracuje. Budu tady asi přehánět se superlativy, ale fakt jsou úžasné. Je to takový střed mezi sypkým pigmentem a krémovým stínem. Jsou v kalíšku slisované - nikdy se vám nevysopou. Jsou "suché", ale zároveň při nanášením prstem dělají krásnou souvislou vrstvu sytého třpytu. Když budete pigment nanášet štětcem můžete vytvořit jak efekt třpytivého sheenu (tahem štětce) tak i kompaktní sytou vrstvu (vtlačováním do víčka). Pokud chcete zabijáckej třpyt tak prst nic nenahradí! :) Pigmenty drží, neopadávají. Buď se dají nanést rovnou na podklad (např. primer - já používám Soft Ochre Paint Pot od MAC) nebo na jiný stín. Samozřejmě nejkrásnějšího efektu dosáhnete nanesením rovnou na podklad. Tak jako jsem to udělalá já v tutoriálu. Tohle vždy dodá líčení ten třetí rozměr, to něco, wow efekt. Kdybych si měla pořídit jedinou barvu - tak berte Sparkler. 




TUTORIÁL 

Nyní se pustíme do samotného líčení. Je skutečně jednoduché. Stačí vám dva štětce: na obočí, na oči a vaše prsty. :) Můžete oko stínovat ve vnějším koutku do kulata a stín tolik nevytahovat směrem ven, nebo naopak stín vytáhnout ven do tvaru V a opticky oko protáhnout. Líčení může zůstat "nahé" nebo lze přidat linku pro větší dramatičnost. Halo líčení má spoustu modifikací, jediný parametr, který musíte dodržet, je světlý stín ve středu víčka a tmavší v koutcích. 



1. Vytvarujte obočí pomocí Brow Tria. Já použila kombinace nejsvětlejšího stínu a obou tmavých. 
V přední části vidíte tmavší studený, v zadní ten teplejší - abyste viděly, jako to naživo vypadá.

Sjednoťte barvu víčka korektorem, či použijte váš oblíbený primer.

Do vnitřního a vnějšího koutku naneste jakýmkoliv blendícím štětcem fialový odstín Eden. Naneste ho až k ohybu oka do ztracena. Střed víčka ponechte netknutý! Dbejte na kulatější tvar stínování ve vnějším koutku, netahejte ho do tvaru V směrem ven, ale stín veďte v protáhlé spojnici spodní linie víčka směrem k ohybu, pokud chcete více vypoulkejší efekt. Pokud stín vytahnete více ven do V, získáte protáhlejší oko a stáhnete tím ten "vypouklý" efekt halo líčení.

2. Zdůrazněte vnitřní a vnější koutek tmavším stínem pro větší hloubku a kontrast. Použijte ten samý štětec, nebo o něco menší pro přesnější práci. Jako stín jsem zvolila nejtmavší studenou hnědou z Brow Tria. Ve vnější části oka táhněte barvu i lehce do ohybu, ve vnitřním koutku se toho spíše vyvarujte a zastavte se na hranici ohybu.

3. Do středu víčka prstem naneste pigment. Já použila výše zmiňovaný odstín Sparkler od Bodyography. Až ho nanesete, menším štětcem či prstem opatrne pigment zapracujte v okrajích do ztracena, ať není vidět tvrdý přechod barev.

4. Stíny z horního víčka  "překlopte" na spodní část oka, ve stejném pořadí. Do vnitřního koutku a pod obočí naneste rozjasňující oční stín. Použila jsem odstín Galaxy. 

Můžete celý look doplnit řasenkou nebo umělými řasami, já miluju Ardell Demi Wispies nebo trsy bez uzlíku. A máte HOTOVO. :). 

Doufám, že se vám dnešni informačně edukační článek líbil. :) Dejte mi vědět, zda značku Bodyography znáte, či o ni slyšíte poprvé a který produkt vás nejvíce zaujal. Chystám pro vás recenzi hydratační báze (jestli je něco problém, tak najít kvalitní hydratační bázi pro suchou pleť se  sklonem k šupinkám, která není narvaná silikonama a chemií), tak se těště... ;)


Nikol, xoxo


Komentáře

  1. Líčení je naprosto dokonalé! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Líčení se ti, jako vždycky, moc povedlo! :)

    OdpovědětVymazat
  3. nádherné! :) obdivujem tvoje fotky a líčenia aj na Instagrame, pretože sú bez jedinej chyby..dokonalé!
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  4. BOMBA! Ostatně jako každé tvoje líčení. A ještě ke všemu nádherně nafoceno.. :) Radost se podívat :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ešteže som narazila na tvoj blog, si super šikulka ♥ obdivujem tvoje fotky- krásne ♥

    OdpovědětVymazat

Okomentovat