NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Letní Marie Claire Beauty Box / Výhodnost koupě / Korejská kosmetika


Letní limitovaná edice Marie Claire Beauty Boxu proběhla již po druhé ve spolupráci se Sephora. V první a zároveň podzimní edici se jednalo o jeden z nejlepších Marie Claire boxu. Jestli ho tento letní trumfne či ne, na to se podíváme v dnešním článku a důkladně propočítáme i výhodnost kompletního obsahu. Přesto, že zahrnuje spoustu zajímavých korejských věciček v péči o pleť najdeme tam bohužel i pár zklamání. Především pro ty z vás, které si zakoupily již zmiňovaný podzimní Beauty Box v roce 2016. Jako vždy je obsah boxíku k nahlédnutí přímo na webu, takže víte, do čeho jdete předem a nebudete zklamaná. Což velmi oceňuji. Čert vem překvapení. :)

Letní Beauty Box ( dále jen BB) je zaměřen na korejskou kosmetiku. Pokud chcete mít mladistvou, čistou, hydratovanou a zdravě vypadající pleť, měly byste spolu se mnou obsah BB blíže prozkoumat a zvážit jeho koupi. Korejská kosmetika už nějakou chvíli zažívá boom a vůbec se nedivím, protože jestli někdo nevypadá na svůj věk, jsou to právě Korejky. Naše evropská pleť vypadá ve srovnání s jejich zašedle, bez života a snažíme se ji zmatňovat, jak jen to jde. Hlavně se nikde a nikdy nelesknout. Chyba chyba. Všechno špatně. :) Máte tedy příležitost ozkoušet si řádnou péči o pleť a začít tak konečně pracovat na zdravějším a zářivějším vzhledu tváře po vzoru šikovných Korejek.


Vzorky korejské kosmetiky:

Dr. Jart Water Drop+ - hydratační emulze, která se při zapracovávání do pleti mění prakticky ve vodu. Pleť je okamžitě hydratovaná a lehounce lepivá. Myslím tedy, že krém bude vhodný i jako podklad pod makeup. Ostatně efekt neúplného vstřebání nebo zanechání lehkého filmu, jsem zaznamenala i u jiných korejských produktů - cílem není dosažení matné, ale lehce lesklé a zdravě vypadající pleti.
Miniatura 30 ml . Odhad ceny 237 Kč (100 ml / 790 Kč v Sephora).

Caolion Hot&Cool Pore Pack Duo - sice jsem neměla masku zatím příležitost použít, ale tohle nenechá nejednoho zvědavce chladným. :) První "parní" maska otevře a pročiští póry a druhá "ochlazující" maska pleť osvěží a uzavře póry. Mě zajímá hlavně ta parní, očekávám, že bude pálit nebo něco podobného. Uvidíme. :)
Miniatura 6 g. Odhad ceny 91 Kč (25 ml / 380 Kč v Sephora)

Tony Moly Earth Beauty Bubble Mask Sheet - další  korejský úlet. :) Maska se aplikuje jen na spodní polovinu obličeje na 5 až 10 minut, dokud "nevybublá". Maska by měla odstranit přebytečný maz a nečistoty. Zatím nemám ozkoušeno.
Plná velikost. Cena 190 Kč v Sephora.

Too Cool For School Egg Body Butter - miniatura korejského tělového másla. Neurazí ani nenadchne a krásně voní. Fakt, že je složená i z vajíček, másla a oleje mě trošku zaráží. :) Asi si to doma umíchám sama. :D
Miniatura 10 g. Odhad ceny 40 Kč ( 790 Kč /200 ml v Sephora).

Skinfood Black Sugar Scrub - jestli jsem na něco lajdák, tak na exfoliaci kůže. Obsah tohoto balení mi vystačí sice maximálně na jednu ruku a nohu, ale určitě ho zkusím. :D Cítím z něj jemnou citrusovou vůni, hádam tedy, že bude lehce štípat. Ale s tímto efektem mám skvělé zkušenosti hlavně v oblasti stehen při boji v "odstraňování" celulitidy.
Miniatura 10 g. Odhad ceny 35 Kč ( 690 Kč/200 ml v Sephora).


Teď mrkneme na zbytek. Nemalá část se již bohužel vyskytla podzimním BB:

Benefit They're Real! Mascara - kultovní řasenka s plastovým kartáčkem, která čekám, že mi bude velmi vyhovovat. Jsem ostuda a řasenku jsem zatím nevyzkoušela. Zabijte mne. :D
Miniatura 3 g. Odhad ceny 290 Kč ( 390 Kč/ 4 g v Sephora).

Sephora Cream Lip Stain v odstínu 13 - což je nude mauve/jemně narůžovělá sytá barva. Dost se o těchto rtěnkách mluví, takže jsem na ni sama zvědavá, zatím nemám ozkoušeno.
Plná velikost. Cena 290 Kč v Sephora.

Eisenberg Moisturizing Fluid Cream - je to lehoučký krém s kyselinou hyaluronovou a vitamíny. Měl by to být ideální podklad pod makeup. Nemám ozkoušeno. Možná se vám zdá, že byl součástí obsahu jiného BB, ale je to omyl - toto je fluidní krém. Naproti tomu v podzimní edici se objevil od té samé značky Hydra Lifting krém. Srovnala jsem pro jistotu oba na ruce - mají lehce odlišnou barvu, texturu i parfemaci. 
Miniatura 15 ml. Odhad ceny 447 Kč ( 1490 Kč/ 50 ml v Sephora). 

Aura Loewe Floral - letní parfém ideální do kabelky. Trochu mi připomíná sladké letní vůně od Escada. Není to pro každého. Já ji mám moc ráda. BYLO V PODZIMNÍM SEPHORA BEAUTY BOXU.
Miniatura 15 ml. Odhad ceny 490 Kč (1850 Kč/ 40 ml v Sephora).

MUFE Artist Rouge v odstínu 401 (limitovaný odstín, který zřejme už nikde neseženete)  - matná klasická rudá rtěnka, která mi nevyhovuje svou částečně voskovou konzistencí. BYLO V PODZIMNÍM SEPHORA BEAUTY BOXU.
Miniatura 1.4 g. Odhad ceny 308 Kč ( 770 Kč/ 3.5 g v Sephora).

Rexaline Line Killer X-treme Eye Corrector - péče o oční okolí, která hezky hydratuje. Obsahuje i kyselinu hyaluronovou, což je skvělý pomocník v boji proti vráskám. Používám ho minimálně 14 dní (i to maličké balení vážně dlouho vydrží) a vrásky jsou vidět méně. Podotýkám, že mám spíše spoustu jemných linek a často mi pro jejich potlačení stačí pleť jen důkladně zhydratovat. Tudíž nemohu dělat závěr, zda je to nějaký výjimečný krém či zkrátka jen kvalitní hydratační krém. BYLO V PODZIMNÍM SEPHORA BEAUTY BOXU.
Miniatura 5 ml. Odhad ceny 550 Kč ( 1650 Kč/ 15 ml v Sephora).

Too Faced Better Than Sex Mascara - opět jedna z kultovních řasenek, kterou jsem zatím nevyzkoušela. Má klasický štětinový kartáček ve tvaru přesýpacích hodin. BYLO V PODZIMNÍM SEPHORA BEAUTY BOXU.
Miniatura. Dle zahraniční gramáže je o špetku lehčí než ta, co se prodává. Odhad ceny 250 Kč. (Plná miniatura 300 Kč v Sephora).


CELKOVÁ CENOVÁ ANALÝZA:

Celková odhadovaná hodnota aktuálního Beauty Boxu: 3218 Kč 
Můžete objedna za: 1249 Kč

Matematika mi moc nejde (snad jsem se nepřepočítala :), ale vypadá to, že se koupě "nováčkovi" výrazně vyplatí. Musíte to brát s rezervou - je to přímý přepočet z ml/g velkých balení a čím větší balení je, tím levnější je cena za 1 ml či gram. Takže - čistě teoreticky - je reálná hodnota (pokud by se takto malá balení prodávala) vzorků ještě vyšší. :)

Pokud odečteme cenu vzorků, které byly již v podzimním BB a bohužel se tedy opakují, dojdeme k ceně: 1620 Kč a tady už je to na pováženou. Opakující se položky v obsahu jsou bohužel zároveň jedny z těch dražších a pravidelné odběratelky ušetří pouhých 371 Kč...

Ale vždy bude nakonec důležité jediné - zda vás obsah boxu zaujme či nikoliv. 

Zaujal vás letní BB ? Jak moc vás štve, že se výrobky opakují? Zajímá mě, kdo z vás má podzimní BB a koupíš si i letní edici. Pojďme diskutovat. :)

Nikol, xoxo


Komentáře

  1. Důkladné, to se musí nechat :-))) Já k tomu asi takhle moc prakticky nikdy přistupovat nebudu, beru to tak, že podívat se můžu předem, takže pak bych asi neměla být zklamaná. A co nevyužiju já, dostanou kamarádky :-) a budou mít radost. Povinně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi to zabralo den :D Ale já sama třeba tyhle informace ráda čtu. :) Haha povinně :D

      Vymazat
  2. Boxík si neobjednávám, ale korejskou kosmetiku mám celkově moc ráda. Raději si koupím nějaké korejské masky, které mě zaujaly v obchodě, než se nechat nepříjemně překvapit. Hodně mě ale zaujala maska od Tony Moly, to pak dej vědět, jak jsi s ní byla spokojená :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tady nemůžet být nepříjemně překvapena :) Celý obsah BB vidíš předem přímo na stránkách MC. :) Takže pak už se člověk rozhodně, zda se mu obsah líbí či ne a boxík koupí či nikoliv. Na tu jsem taky zvědavá :) Já jse poslední dobou dost opatrná, moje pleť není uplně v top kondici, tak se vždy bojím, co jí rozdráždí...

      Vymazat
  3. Díky za cenovou analýzu. Beauty Box jsem nakonec objednala, i když mě odrazovala cena, a to právě proto, že jsem si přála vyzkoušet korejskou kosmetiku. (Korejky opravdu intenzivně o pleť pečují a jde to vidět, v době studií jsem s několika Korejkama bydlela a nabyla jsem dojmu, že jejich kosmetika je top). Nyní po vyzkoušení jsem oficiálně fanynkou jejich přípravků na pleť, za mě super a určitě něco pořídím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta kosmetika je vážně jiná, než ta naše Evropská. Má to něco do sebe a zjevně to funguje I když samozřejmě asi tam bude hrát roli i nějká genetika. Zdá se mi, že mají tak nějak odjakživa tu pleť víc vypnutou :)

      Vymazat
  4. Pěkně propracovaný článek. Mě odrazuje cena, ale moc ráda čtu články, jako tento.
    Www.siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, moc děkuju! Takové články jsou poměrně časově náročné, takže jsem moc ráda, když je někdo dokáže ocenit. Děkuji!

      Vymazat

Okomentovat