NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Moje letní makeup rutina / Svěží líčení bez nánosů


Poslední týdny - kdy jsou někdy poměrně nesnesitelná horka - volím spíše lehčí makeup. Nikdo nechce mít na sobě v parných dnech vrstvu makeupu a pleť pod ním trýznit. Navíc riziko, že odpoledne nebude líčení i přes veškerou vaší snahu vypadat zrovna fresh, je příliš velké. Nemyslím si totiž, že někdo chce ráno trávit hodinu pečlivým profixováváním pleťovky jako na svatbu. :) Volím osobně pro sebe jednodušší cestu - minimum makeupu a pouze případná korekce skutečných nedostatků na pleti. Chápu, že pro někoho s akné či výraznějším zarudnutím pleti, to bude trošku challenge. Ale i přesto se s vámi chci o mou letní makeup rutinu podělit.

V horkých letních dnes jsem si oblíbila volit mírně krycí makeup. K němu vedou dvě cesty - buď si jej koupíte, nebo namícháte. Vezmete tedy váš běžný makeup a namícháte s vaším běžným denním krémem. Ideální je pro to Embryolisse krém. Další možností jsou tzv. tinted moisturizers tzn. tónovací krémy. Ideální na léto je, když vám dodají lehce opálený vzhled a zároveň obsahují SPF faktor. Osobně mám obličej vždy světlejší než zbytek těla, jelikož se ho snažím před slunečními paprsky maximálně chránit. Proto tónovací krémy s ochanným faktorem miluju. Smáznu dvě mouchy jednou ranou. Aktuálně jsem si oblíbila PUPA Moisturizing Tanning Foundation a to hned z několika důvodů: obsahuje ochranný faktor 20, je bez olejů, dodá jemný opálený nádech pleti, kryje základní nedostatky a je voděodolný. Nevím, zda bych si na léto sama vymyslela lepší tónovací krém. Nanáším ho prsty, neflekatí. Je to ideální lehký letní "makeup" k vodě i do města. Myslím, že bude vhodný pro všechny typy pleti. Nezanechává žádný mastný film a přitom hydratuje. Celkově musím konstatovat, že PUPA má letní dekorativku i péči o pleť při/po slunění vymazlenou. Mrkněte na jejich nový web  nebudete vědět, co dříve zkusit. Nevím, proč tahle značka není vidět víc. Krásné obaly, kvalitní produkty...


Po tom, co nanesete tónovací krém, přichází na řadu korekce oblasti pod očima a případných pupínků či jiných barevných nedostatků na pleti. Pokud použijete tónovací krém - jako je například zmiňovaná PUPA - je třeba zvolit o něco tmavší korektor, než běžně používáte, nebo budete mít pravděpodobně bílé kruhy kolem očí. :) Mně vyhovuje tekutý NYX HD korektor v odstínu 05, nebo míchám tmavší korektory s MAC Conceal and Correct paletky tak, aby mi perfektně sedly.  Je sice tuhý, ale uděláte si krytí jaké přesně potřebujete a v tónu který potřebujete. Mezi prsty se krásně rozehřeje a pracuje se s ním skvěle. Nezapomeňte samozřejmě pleť (stačí jen tzóna) a korektor zapudrovat. Pak je možnost tváři dodat ještě více sluníčka bronzerem. Oblíbila jsem si GOSH Giant Sun Powder - nejen že je bezedný, ale nechává na pleti krásný bronzový finish. Ale nesmíte to s ním přehnat! Vemte si větší štětec a poprašte ho na místech, kde se běžně dotýká sluníčko. Nyní je v akci s 10% slevou, ostatně jako vše ve Fann parfumericíh do konce června.


V létě nesmí chybět svěží tvářenka a highlighter. Tvářenku volím takovou, aby prohloubila a podpořila opálený vzhled - tedy svěží nude barvu s trochou shimmeru. Nikdy nesahám po vyloženě matné tvářence. Můj jednoznačný letní favorit je Catrice Defining Blush v odstínu 080 - sluší naprosto každému a dodá tváři přirozenou barvu. Nejsem si jistá, zda ji ještě prodávají. Pokud ano - vemte jí! Bude vám na 100% slušet. Dalším mým oblíbencem je bronzovo meruňkvoá tvářenka z Hourglass Ambinet Lighting Edit Palette: Surreal Glow Blush. Celý opálený a zářivý vzhled je pak potřeba "dorazit" highligterem, s kterým v létě zrovna nešetřím. Ale místa, kde máte hodně pórů, jsou v tomhle případě tabu! Tam si highligter nedávejte. Jinak budete: "halooo tady jsme póry, všechny nás vidíte!". Můj největší oblíbenec (už léta letoucí) je MAC Soft and Gentle - must have kousek. A další vám ani nebudu zmiňovat, protože se jednalo o limitku a akorát by vás to hodně mrzelo, že jste si ho neobstaraly. :)

Co se očního makeupu týče, volím zemité tóny s nádechem bronzu a zlata. Tyhle barvy sluší naprosto každé barvě očí a spolu s opálenou pletí křičí "léto!". Navíc se stíny, které v sobě mají jemný shimmer, se pracuje lépe než s matnými. Jen je potřeba dát si pozor, aby to byl vážně lehký shimmer a ne perleť - ta vás udělá starší! Když jsem líná dám přes celé oční víčko jen jediný oční stín či pigment zlatavé barvy. Mám ráda Inglot linky odstín č.94  které nanesu na celé víčko a přes něj dám klidně ještě jiný třpytivý stín. Je to ultradržák. Nebo použiji samostatně Bodyography lisovaný Glitter Pigment v odstínu Sparkler, o kterém jsem nedávno psala. Přidám řasenku, výraznější rtěnku a jsem good to go, jak se říká. Pokud budete chtít i tohle jednoduché líčení oči oživit, přidejte linku - hnědou nebou černou. Ale hnědá vypadá s tímhle typem líčení nejlépe. Nepůsobí to tak tvrdě. 

V létě je to o zářivých rtěnkách nebo rtěnkách, které splynou s vaším opálených vzhledem. Vypadá to pak překvapivě pěkně a exoticky! Co se výrazných barviček týče, vždycky u mě povedou rtěnky ve fuchsiových tónech. Rtěnky celý look podtrhnou a dodají mu tu poslední věc - najednou se vyloupnete. Navíc, pokud jste extrémně líná jako já, můžete uplně přeskočit oční makeup, vzít si jen řasenku a výraznější rtěnku a hotovo. Vypadá to skvěle - vždycky. Na fotce mám PUPA rtěnku z kolekce Velvet Garden, která byla bohužel limitovaná. Ale skvělou náhradou v podobném odstínu je například Astor Lipcolor Butter Matte v odstínu 023 Divine. Pokud chci vypadat trošku více exoticky a doladit opálený vzhled rtěnkou tón v tónu - vezmu si MAC Velvet Teddy s hnědým podtónem. 


Hotový look je potřeba vždy řádně zafixovat. Nejraději mám NYX Dewy Finish Setting Spray, který výrazně prodlouží trvanlivost makeupu a ještě budete vypadat svěže. Mají i matnou variantu, ale na léto ji moc nepoužívám. Pouze na nevěsty. :)

Na fotce v úvodu jsem použila následující produkty:

PUPA Velvet Garden Palette - Ltd Ed (bohužel...)
PUPA Velvet Garden Lipstick T140 - Ltd Ed

Doufám, že se vám dnešní článek líbil a dala jsem vám snad pár tipů na letní líčení.
Jaké líčení v létě volíte vy? Máte rádi klasické letní barvy jako je bronzová a zlatá, nebo volíte jiné? 

Nikol, xoxo

Komentáře

  1. Nějaký tónovací krém si musím pořídit :) Nádherné líčení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeste mam v merku bareMinerals tonovaci krem...ten bude taky supr hadam dle referenci :)

      Vymazat
  2. Nikol,

    ja už roky používam tónovací krém od Biodermy, má ľahké krytie (tak akurát na leto) a SPF 50, čo je pri mojej bledej pleti nevyhnutné. Bohužiaľ, 20 je pre mňa málo.
    Ten tónovací krém od Biodermy majú len v 2 odtieňoch (svetlý, tmavý). Akurát včera som si v lekárni kúpila dvojbalenie spolu za veľmi dobrú cenu (druhé balenie nechám na budúci rok). Je to aquafluid zmatňujúce, takže skôr pre zmiešanú až mastnú pleť.

    Tvoj rúž na fotke je DOKONALÝ ! A to nehovorím o očiach a celkovo vizáži !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuji za tip! Taky bych uvitala vyssi faktor, mrknu na nej!

      Vymazat
  3. krásne krásne krásne! ty sa vieš tak dokonale nalíčiť! :) ten rúž má skvelý odtieň
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  4. Líčení je nádherné! :) Ta paletka vypadá dobře, já takové odstíny mám nejradši. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja take..desim se az mi ty stiny dojdou..pouzivam je dost i na nevesty....:)

      Vymazat
  5. Celkově se ti líčení povedlo, ostatně, jako pokaždé :) Hodně ti sluší ty zemité odstíny na očích v kombinaci výrazné rtěnky. Já volím taky lehký make-up, na léto už jen korektor, můj oblíbený od Astor Stay Perfect a pudr Gosh BB poweder. Pak už jen tužka a gel na obočí, stíny dle nálady a řasenku teda vždycky :D Rty taky podle nálady, ale ráda občas nahodím i červenou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je letni liceni podle meho gusta :) Ten BB pudr me zajima..uz jsem na nej slysela pozitivni ohlasy i jinde.

      Vymazat
  6. Hrozně krásná fotka, moc se ti líčení povedlo! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat