NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

NYX Eyebrow Powder Pencil / Recenze



Donedávna jsem na líčení obočí používala především pudry, ale poslední dobou častěji volím tužku. S odstupem čásu se mi zdá práce s tužkami snadnější a rychlejší, než s pudrem. Když pospíchám, po tužce sahám vždy. Obočí mám tak hotové během 2 minut. Když líčím nevěstu s výrazně nedokonalým obočím (každé jinak tvarované, špatně vytrhané obočí z mládí...) je tužka jasnou volbou. Pudr pak volím spíše nakonec pro doladění detailů a pro dosažení požadované barvy. Přeci jen v mé PRO paletce pudrů na obočí od Anastasia Beverly Hills najdete prakticky každý odstín, na který si vzpomenete. Nikdy by mě ale nenapadlo, že se vcelku obyčejná "ořezávací" tužka NYX stane moji velkou oblíbenkyní a součástí mého makeup kitu. V rámci spolupráce s NYX jsem dostala tři odstíny Eyebrow Powder Pencil: Taupe, Brunette, Soft Brown a sbírku jsem později doplnila ještě o odstín Blonde


NYX Eyebrow Powder Pencil je klasická ořezávací tužka na obočí, kde na jedné straně najdete i kartáček pro úpravu obočí. Tuha je spíše měkčí a tak si bohužel myslím, že bude ubývat poměrně rychle. Kdo milujete vyloženě tvrdé tužky, s kterými musí trochu přitlačit, tak NYX pudrová tužka nebude nic pro vás. Je VELMI pigmentovaná, takže to chce velmi lehkou ruku a držet tužku dále od hrotu. Vzhledem ke kombinaci silné pigmentace a měkké tuhy byste jinak s větším přítlakem mohly skončit s příliš dramatických obočím. Já volím držení tužky lehce na plocho a maluji, jako bych používala štětec. Je potřeba nezapomenout tužku pravidelně ořezávat. Kopytem ještě nikdo pěkné obočí nenamaloval. :) 

Nemá ráda tužky s voskovitou konzistencí, které spíše obočí upatlají, než aby ho namalovaly. Eyebrow Powder Pencil ale dostává svému názvu, vytváří hezký matný pudrový finish, který působí přirozeně. Když obočí ještě pročísnete průhledným gelem a navrátíte mu tak zpět strukturu, vykouzlíte si vážně krásný výsledek. (Na swatchích jen čistě tužka bez úpravy gelem).



Co se výdrže a odolnosti týče, tak i ve 30ti stupních se mi obočí nikam nehnulo. Upozorňuji ale, že mám suchou pleť. Tužka nehlásá nic jako "waterproof", ale pokud obočí zafixujete gelem nebo celý makeup přestříkáte fixačním sprejem, nikam se nehne. Pokud nejste opatrná a saháte si hodně na obličej, tak vyloženě otěruvzdorná určitě není. V takovém případě bych doporučila spíše voděodolné gely na obočí, které najdete dnes skoro u každé značky. 

Osobně používám odstín Taupe (šedavá hnědá) nebo Brunette (tmavě hnědá, na obrázku na mém obočí působí hodně do tepla, ale není, jen už jsem měla vydřené obočí z odličování až do červena :). Pokud hledáte spíše středně tmavě hnědou - pak je ideální odstín Soft Brown. Pro blondýnky je vhodný odstín Blonde, ale je dle mého názoru možná až moc intenzivní a na bledulkách může působit jako světlá teplá hnědá. Na tmavších typech si udrží svoji šedavou barvu. Což je to, co většina blondýnek řeší - aby pak neměly obočí do tepla! Nejuniverzálnějí odstín pro všechny je jednoznačně Taupe. Blonde je neutrální nebo do tepla - záleží na odstínu pleti. Brunette má teplejší podtón a Soft Brown je vyloženě teplá hnědá. Viz swatche. V popisu barev nejsem úplný mistr. :)

Tmavší pleť, zleva doprava: blonde, taupe, soft brown, brunette.
Světlá pleť, zleva doprava: blonde, taupe, soft brown, brunette.


Tužky seženete online nebo v buticích NYX za 159,- . Já nikdy neholdovala drahým tužkám na obočí. Přeci je to "jen" tužka! Miluji svůj Brow Definer od ABH, ale ta cena je neúměrná. Navíc dost rychle ubývá, i přesto že je oproti NYX tužce o něco tvrdší. Nyní střídám ABH a NYX a nejsem schopna říct, kterou tužku používám radši.

A co používáte vy? Raději volíte při úpravě obočí tužku či pudr? Jakou byste doporučily nejlepší značku/odstín tužky pro blondýnky? Zajímají mě vaše tipy. :)

Nikol, xoxo

Komentáře

  1. Tak teď jsi mě opravdu nalákala! Já sice moc tužky nepoužívám, ale mám jeden gel od Benefitu a kvůli němu jsem si začala barvit obočí vykreslovat. :) Teď mám na testování jednu od Gabriella Salvete, tak tahle bude asi další adept! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Benefitu mám jen jeden gelík na obočí jinak nic. Zatím práci zastaly levnější věci, ale třeba bych ho jednou zkusila a nechtěla bych jinak. :) Ale dokud člověk neví, tak si to neuvědomí...někdy ty dražší věci jsou fakt lepší, ale někdy to s cenou naopak nemá co dělat a jsou skvělé i levné věci. Spíš je třeba investovat do věcí, které jdou přímo na pleť - tedy krémy, makeupy, korektory. Tam není radno šetřit a dávat si pozor co že si to vlastně dávám na obličej..

      Vymazat
  2. ja už sa budem opakovať, ale ty máš asi najdokonalejšie fotky a najdokonalejšiu tvár! :D všetko na tebe vyzerá tak super :)
    ja používam na obočie najradšej najskôr priesvitný vosk, a potom klasický tieň, ktorý nanášam štetcom :) ale pozerala som už aj po ceruzkách a tieto vyzerajú dosť dobre, aj cenou :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko, moc děkuji. :) Vosk je fajn, po něm pak lépe chytá barvička pudru. Ale tuto techniku jsem zatim nikdy neuplatnila, ale v ABH paletce je i přímo jedno okýnko s voskem, tak to asi zkusím :)

      Vymazat
  3. Ja pouzivam tuzku od Trend it up, ta je za cenu skvela :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezký článek Nikol! Já mám stejnou zkušenost jako ty, s tužkami se mi pracuje nejlíp - rychle a efektně a ačkoliv většinou dávám v kosmetice přednost dražším značkám, tužky na obočí většinou stačí ty levné a fungují stejně dobře. Je pravda, že Brow Wiz je pecka, ale u nás se blbě shání a cena je trochu někde jinde, za obyčejnou tužku :-) Až budu shánět novou, mrknu po těchto ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucy, moc děkuji. Jsem ráda, že zrovna ty dáváš za pravdu. Myslím, že v tomhle případě skutečně zastanou svoji práci i levnější produkty.

      Vymazat

Okomentovat