NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Moje aktuální oblíbená péče o vlasy


Jestli jsem na něco skutečný lajdák, tak na péči o vlasy. Určitě mě neuvidíte každý měsíc u kadeřníka nechávat si zastřihnout konečky. Jestli navštívím kadeřníka jednou za rok, tak je to hodně. Pak to beru rovnou o 15 centimetrů. Ani tak si většinou nikdo ani nevšimne, že se na mně něco změnilo. Barva je pro mě tabu dokud neuvidím první šedinu. Občas si nějaký ten šedý drát - ano drát - vytrhnu, ale to bude spíš nějaká hříčka přírody. Doufám. Vlasy ani nijak nezatěžuji teplem, pokud nepočítám fén jednou za pár dní. Jiné tepelné nástroje pro úpravu vlasů nepoužívám. Ale i já mívám "bad hair day" a někdy i dlouhé měsíce. Potřebuji tedy vlasům dodat lesk a pevnost. Ideálně dlouhodobě. A myslím, že jsem našla recept. Třeba bude fungovat i vám.

Než vám povím, jaká konkrétní péče a proč se mi osvědčila, tak vám popíšu moje vlasy. Protože co funguje na mně, nemusí na vás, pokud nejste podobný "typ". Vlasy mám spíše slabší, takový střed, jemně vlnité, se sklonem ke krepatění jakmile je venku trošku vlhko. Samozřejmě jsem štastný vlastník těch malých "nedorostků" kolem čela, které vám neposlušně trčí při každé marné snaze si udělat pěkný uhlazený culík. Mám spíše sušší typ vlasů a nemusím je mýt dříve než jednou za 5 dní.  Ale možná jsem si je tak "naučila" sama. Není žádným tajemstvím, že čím častěji si vlasy omýváte, tím rychleji se budou znovu mastit. Spíše než s vlasy, mám ale během roku problém s pokožkou hlavy - jak se odborně říká: skalpem. Hlavně v zimě se mi v hlavě na některých místech dělají doslova hrudky suché kůže, které si ráda rozdrbu až do krve. Největší prohřešek je vyjít s trochu ještě vlhkými vlasy pod čepicí. To si na hrudky vždy zadělám. :) O to víc si dávám pozor nejen na to, co si dávám na vlasy, ale i na pokožku hlavy. Snažím se vyhýbat zbytečné chemii, proto mi do oka padl poměrné nový šampon od L'Oréal z řady Botanicals Fresh Care.


Vzhledem k tomu, že mým snem je si zapléct pořádný tlustý cop :) a moje vlasy jsou spíše slabší, sáhla jsem po Strength Cure verzi s olejem z koriandru. Na trhu seženete i přímo oleje na vlasy s jeho obsahem, protože by měl vlasy skutečně posilovat, stimulovat je k růstu a omezovat výrazně i vznik lupů a tím pádem i mých "hrudek", protože to je v podstatě jen silnější vrstva lupů na jednom koncentrovaném místě.  Samozřejmě nejsem naivní, co se složení týče a bohužel složka coriander seed oil zaujímá ve výpisu ingrediencí jednu z posledních pozic. Znamená to tedy, že koriandru tam moc nebude, ale na vrchní pozici jsem naopak našla například coconut oil a ten mají moje vlasy rády. Mám s ním obecně dobrou zkušenost z testování kokosové řady od GOSH a stále používám právě jejich kokosovu krémovou masku. Takže jsem si řekla, že to spolu s koriandrem určitě bude dobrá dvojka. A nemýlila jsem se.  Šampon vlasy omyje až do "vrzání", ale já to mám tak vlastně asi ráda. Je to znamení, že vlasy jsou skutečně omyté do čista, zbaveny všech nečistot a mastnoty. Často je myji rovnou na dvakrát. Jednou taková rychlovka na největší nečistoty a pak ještě jednou pořádně u kořínků. Pak následuje GOSH kokosová maska - tu nanaším od středních délek až po konečky, nechám ji minutku působit a opláchnu vlažnou vodou. Vlasy rozčešu bez problému s pomocí Tangle Teezer a vyfoukám fénem pouze za pomoci prstů do hladka. Výsledkem jsou krásné, voňavé a zdravě vypadající vlasy. Nemusím si je mýt dříve jak za 4-5 dní. Dřív jsem měla s GOSH maskou problém, že mi zanechávala ve vlasech lehce mastný pocit (po pár hodinách zmizel), ale ve spolupráci s tímhle koriandrovým šamponem, který vlasy skvěle očistí, se to už neděje. Koriandrový šampon a kokosová maska k sobě skvěle pasují. Jsem už bez mála dva měsíce vážně spokojená a moje vlasy nikdy nevypadaly lépe. Pokožka hlavy jásá a i ten cop mi snad přijde tlustší. :)

Nedávno jsem se na zkušenosti s tímto šamponem ptala i na Instagramu a nejsem jediná, komu šampon vyhovuje. Zde názor i na jinou verzi z řady Botanicals:


Najdou se ale samozřejmě i holky, kterým vůbec nesedl a přijde mi fér tento názor s vámi sdílet. Možná přijdeme společně na to, čím to může být. Že by například nějaká extrémní reakce na koriandr ? Šampon vlasy silně omývá, takže pro vyloženě oslabené vlasy to může být problém?  Těžko říct.


Jaké šampony jste si oblíbily vy? Máte zkušenosti s touto řadou šamponu Botanicals?  Co pomáhá  na hezčí a lesklejší vlasy vám? Napište dolů do komentářů, jsem zvědavá.

Nikol, xoxo

Komentáře

  1. Já miluju produkty od Aussie, ještě nikdy jsem neměla tak krásné a lesklé vlasy :). Botanicals taky chci určitě vyzkoušet, protože na ni slyším jen samou chválu :).
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je jednu dobu taky používala. Ale začalo mě štvát otevírání....pak mi to začalo divně vonět, protože mají takové zvláštvní vůně obecně, a pak jsme měla i hrudky v hlavě a zahodila to. :D Ale jak to poprvé přišlo do drogerky tak jsem po tom skočila, to víš, konečně něco světovýho na hlavu za menší peníze :D

      Vymazat
  2. Já své produkty na vlasy často střídám. Na praxích máme pouze profesionální kosmetiku. Ale doma používám někdy od Ziaji, Kallos a Bione :))

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny značky mi něco říkají, ale nikdy jsem je nezkusila. :) Profi kosmetika asi taky bude dobrá. Jakmile si člověk umyje vlasy něčím profi, je to dost znát...ale docela pálky peníze...

      Vymazat
  3. Já používám produkty od Lushe (šampony, šampuky a masky) a od Naturalia (kondicionér) + suché šampony od Batiste. :)
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Lushe jsem měla jednou rozpustnýho medvídka a to byl ještě dárek, jinak jsem jím naprosto nepolíbená, asi bych to měla napravit. :)Batiste suchý šampon bude asi fakt skvělý, vidím a slyším na něj chválu všude.

      Vymazat
  4. Skvěle tipy,právě potřebují neco takoveho. Šampon z botanical rady me už zaujal už drive, jednou jsem vyzkoušela ale z toho jsem mela takové mastnejsi vlasy,asi potřebují šampon na jiný typ vlasu. Podle popisu máme skoro stejne vlásky,akorát ja mám víc poškozené kvůli žehlení.děkuji za typy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni mají celkem tři typy, takže určo asi bude chtít vyzkoušet i jiný. Tento je hodně očistný, takže možná to bude lepší volba :)

      Vymazat
  5. No já jsem právě na tyto různé řady od Loreal moc chvály neslyšela. Ale i tak mě docela láká! Ale úplně ti závidím, že si myješ vlasy až za 4 dni! Já musím obden, protože se mi hodně mastí, nevím co s tím dělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak furt je to šampon z drogerky, sama se divím, že mi vyhovuje, ale asi se ho snažili udělat víc přírodní a něco na něm bude. Ale jak vidíš nahoře v článků, někomu krutě nesedl, takže proto to sem dávám, je to na každém. Ať mi pak někdo nepíše, že jsem mu zničila život. :D....jestli je máš hodně jemné a si obecně mastnějš typ...dala bych jim nějakou výživu aby se tak nebránili, nebo nějakou vodičku přímo na vlasovou pokožku...zkusila bych kopřivu to je docela všelék a mají to v každé drogerii za pár korun...s takovou dlouho černou pipetou a po mytí do dáš ke kořínkům...jednou mi to dělala i kadeřnice. Navíc je to tedy hrozně příjemné si tím hrotem projízdět vlasy :D ...když to teda dělá někdo jiný :D

      Vymazat
  6. Niky, od začátku do konce, jako bych četla o svých vlasech - tedy až na ty produkty. Já používám teď šampon od české značky Pleva, hlavně kvůli těm ostrůvkům, které si škrabu do krve. Některé šampony mi tohle vyloženě vyprovokují. Pleva zatím dobrý. Bojím se moc experimentovat.
    Hezké články a poslední dobou hoooodně. Jsi skvělá :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat