NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

PUPA letní novinky 2017 / Recenze / Giveaway ukončena


PUPA většinou zasílá nové produkty tak rychle, že vám je nestíhám ani představit, natož recenzovat. Což mě mrzí. Tato italská značka přináší nejen trendy věci v krásných obalech, ale i skvělé multitasking paletky i tužky na oči, což oceňuji nejvíce. Navíc nabízí i  poměrně široké spektrum pečující kosmetiky pro různé typy pleti. Samozřejmě nestačím všechny dárečky užít, takže jednu z vás tentokrát obdaruji balíčkem hydratační péče PUPA. Více o podmínkách soutěže najdete na konci článku. Nyní k představení novinek. A ne že sjedete hned až na konec! Kdo si nepřečte celý příspěvek, nemůže se soutěže zúčastnit... :D Ne že bych to měla jak dokázat. :D

Začnu dekorativkou, protože ta vás asi bude zajímat nejvíce.  PUPA si na léto připravila sexy bronzovou limitovanou kolekci inspirovanou koloniálním safari stylem s názevm SAVANNA. Samozřejmostí jsou dechberoucí zlatavé obaly v etnickém stylu. V kolekci tedy převládají zlatavé, bronzové, khaki, hnědé a pískové tóny.  Takové barvy budou slušet jak hnědým očím, tak zeleným i modrým. Ale v kolekci nenajdeme jen produkty na líčení očí. PUPA většinou zahrnuje do kolekcí jak dekorativní kosmetiku, tak tu pečující a často i laky na nehty. K celé kolekci naj+dete na webu PUPA jako vždy tutoriál na líčení, abyste si udělaly lepší představu o použitelnosti jednolivých věcí. 


Nejvíce vás určitě bude zajímat Savanna Bronze & Highlighter. Konkrétně jsem testovala světlý odstín 001 Golden Sand. Jak už název kulaté paletky napovídá, jedná se multifunkční produkt. V jedné výrazně převažující polovině najdete hedvábný bronzující pudr s polomatným finišem. Vůbec nepřáší a nemusíte štětcem ani trochu tlačit. Nechává na tváři opálený efekt bez třpytu. Má rozhodně teplejší podtón. Osobně bych ho používala na bronzování, nikoliv konturování, pokud nejste vyloženě teplý typ. Spousta lidí si plete bronzer s konturovacím pudrem, ale je to docela zásadní rozdíl. Zda tvoříte něco jako přirozený stín tváře, nebo naopak dodáváte barvu do míst, kde se nejčastěji opírá slunce. A tohle duo je rozhodně produkt na umístění tam, kde se dotýká slunce. Tato místa pak můžete ještě prozářit na vrcholcích druhou menší částí paletky, kde najdete velmi jemný decentní rozjasňovač se zlatavým podtónem. Není to žádný "BAM! ROZJASŇOVAČ!", ale jemný třpyt, který podpoří krásu vašeho opálení. Na letní dovču do kufru - super skladná věc, plnící svůj účel, v krásném obalu s velkým zrcátkem. Víc osobně nepotřebuji. :) 


PUPA často přichází se stíny ve formě tužek, které mám čím dál tím víc obecně na ráda, a to z důvodu praktičnosti a rychlosti práce s nimi. Z minulého léta mám tři odstíny Made To Last voděodolných tužek, které drží jak přibité a jsou výborné jako podklad. V Savannah kolekci najdete dva odstíny kajalových tužek a jsou dokonce oboustranné. Miluju to! Na jedné straně naleznete stín a na druhé oční linky. Obě strany mají velmi intenzivní a krémovou texturou. Tužka v khaki odstínu se mi zdá o něco intenzivnější než verze čokoládová. Dají se lehce rozetřít prstem i štětcem, nelepí. Opět skvělá věc na cesty, s kterou se snadno pracuje: na pohyblivé víčko naneste stín, rozmažete prstem a pak linii řas zintenzivníte druhou tenkou stranou tužky. Rychlé dramatické líčení na letní večer je hotovo. :) Stín se vám může - pokud ho nezafixujete nebo naneste příliš silnou vrstvu bez rozpracování - trochu slívat.



Součástí kolekcí bývají většinou i laky na nehty a tato kolekce není vyjímkou. Čekají na vás dva laky, které barevně ladí k celé kolekci. Především bronzově čokoládový odstín Dark Cocoa se mi moc líbí a nosím ho aktuálně docela často. Je moc pěkný k opálené kůži. PUPA laky vynikají skvělou krycí schopností, poměrně rychlým schnutím i slušnou výdrží. Osobně ani jíné nepoužívám. 


V kolekci najdete i jeden nádherný metalický 3D zlatý stín, který  mi bohužel nedorazil. Ale čekám, dle fotek i videa, že to bude exclusiviní záležitost, která dodá líčení ten pravý zlatý lesk. Zvažuji, že si ho pořídím tak jako tak. :D



V balíčku na mě - mimo limitovanou SAVANNA kolekci - čekala i pečující kosmetika. Kromě letní péče jsem od PUPA zatím žádnou dříve neobdržela. Nejvíc mě samozřejmě zaujal odličovací balzám Zero Residue Make-Up Removing Balm. Na tento typ produktu mám velké nároky: musí 100% odlíčit, nesmí štípat, musí být vhodný i na odlíčení očí, musí se dát smýt vodou. Toto vše zatím splnil pouze odličovací balzám od Clinique. Jak si vedl balzám od PUPA? Rovnou říkám, že Clinique to netrumfne, ale i tak si vede docela obstojně. :) Stejně jako balzám Clinique má konzistenci a vzhled sádla. Po nabrání produktu prsty a vmasírováním do pleti balzám trochu povolí, ale ne zdaleka tak, jako jeho dražší konkurent. Odličuje efektně a to i voděodolný makeup. Můžete bez obav během odličování otevřít oči - nic vás nebude štípat.  Kde ale nastává zádrhel je při smývání - jako byste jednu vrstvu olejů i s 90% makeupu omyly a dostaly se ke druhé vrstvě, která tam zůstává a s ní i pár zbytků makeupu - hlavně řasenky u kořínků. Na pleti cítíte lehce klouzavý film, který nejde vodou smýt. Po otření do sucha samozřejmě zcela zmizí a pleť není vůbec vysušená, což oceňuji. Nicméně je nutno tvář dočistit pleťovou vodou.  Rozhodně se nejedná o jednofázové odlíčení jako s balzámem Clinique. Ten vás odlíčí na 100%. Takže suma sumárům. PUPA balzám odlíčí 95% makeupu a to mi osobně nestačí a vadí mi i zůstatek klouzavého filmu na pleti.  Já testovala balzám pro všechny typy pleti, ale k dispozici je i pro citlivou a mastnou. Možná, že ostatní se budou chovat trošku jinak. Těžko říct. Cena PUPA 100ml / 439Kč a pro zajímavost Clinique 125ml / od 524 Kč, takže je v přepočtu na ml levnější Clinique. :) Ovšem nutno podotknout, že je to cena ne eshopech, kde si nemůžete být jisti, zda někde balení dva roky neleželo a není to dávno prošlé. Běžná cena je na Sephora kolem 800 Kč.


Jako poslední věc v balíčku čekala hydratační gelová maska v kalíšku a dvě masky látkové. A právě o ty jsem se s vámi rozhodla podělit. Za prvé nejsem hamoun a za druhé si zasloužíte odměnu. Samozřejmě jsem uvedené věci nemohla otestovat, jinak bych do nich sáhla a to by ode mě nebyl hezký dárek, že ano. :) Ale představím vám řadu Hydra Revolution alespoň trochu z PR zprávy. Hydra Revolution řada nabízí - jak už název napovídá - řešení pro neodstatečně hydratovanou a unavenou pleť. Najdete v ní dva druhy krémů a hydratační masku. Krémy jsou vhodné dle zvoleného typu pro normální, smíšenou i suchou pleť. Gelová maska je vhodná pro všechny typy pleti. Látkové masky můžete zakoupit hned v pěti verzích pro: hydrataci, zpevnění, zmatnění, rozjasnění nebo detoxikaci. Jsou to klasické "nacucané" látkové masky na jednorázové použití. Nejvíc mě samozřejmě zaujala hydratační maska, která obsahuje mimo jiné kyselinu hyaluronovou, která je, co se hydratace a tedy i prevence vrásek týče, jedna z nej ingrediencí. 



! GIVEAWAY ! UKONČENO

A nyní už slibovaná giveaway o Hydra Revolution pečující kosmetiku. Konkrétně gelovou masku a dvě masky látkové: hydratační a detoxikační. Celý balíček může získat kdokoliv z vás, stačí být pouze pravidelným čtenářem blogu a napsat mi tady dolů do komentářů, jaký odličovací balzám vám osobně funguje nejlépe a pokud ho nepoužíváte, tak jakým způsobem se odličujete nejraději.



Vítěz bude vybrán zcela náhodně ze všech komentářů a to ve čtvrtek 6.7. a to přímo zde, v tomto článku. Tak si ho nezapomeňte zkontrolovat. :)

Vítězkou soutěže se stává Michaela Machalíková. Gratuluji! A všem ostatním moc děkuji za milé komentáře a na tipy na odličování. :) Další soutěž bude brzo.

P.S. PUPA produkty seženete v OC Chodov nebo OC Černý Most :)


Nikol, xoxo

Komentáře

  1. Nejradeji se odlicuji kombem zelene biodermy a to micelarky a gelu :) kasparova_zdenka@szas-ostrava.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Sleduji jako Kateřina Václavková a odlicuji se klasickym odlicovacem ve vane, kdy staci gel namocit a umyt oblicej. Za me top! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Niki, ja na tu Pupu uz take musim konecne mrknout v obchode, je to nadhera:). Jinak na odliceni pouzivam penu od Douglasu, tonikum od Sephory a obcas peeling od Biodermy:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, jako Pupa mi přijde, že fakt umí, co tak vidim, osobně jsem neměla možnost ještě nic vyzkoušet, budu to muset napravit. Já se odličuji balzámem Take the day off od Clinique, a pak použiji mycí gel a následně tonikum :) hezký článek ...měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vecičky od Pupy vyzerajú krásne! Akurát som prednedávnom rozmýšľala, že by som si od nej mohla aj ja konečne niečo zaobstarať :)

    www.frenchstyle.eu

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Nikčo, fajn článek zatím jsem do pupy nikdy nezavítala, ale ten duo bronzer vypadá fakt skvěle a ty obaly mají luxusní, nejraději se odličuju olejem od URIAGE, jelikož mám poměrně suchou plet za mě fakt pecka! :-) A příjde mi, že i jen po odlíčení mám fakt napapkanou pleť a taky mi na odličování vyhovovala dvoufázová micelární voda od Garnier Skin Naturals :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tuhle značku sleduju hodně u Péti LH, a zaujalo mě snad všechno, co jsem u ní kdy viděla :D pro mě je odlíčení nezbytnost. Nejraději mám dvoufázové vody. Odstraní Vše včetně voděodolného makeupu:) masky jsem nikdy moc nepouzivala ale třeba se teď poštěstí a zase po x letech vyzkoušim:D

    OdpovědětVymazat
  8. Také musím konečně od Pupy něco vyzkoušet. :)
    Odličují se micelární vodou a pak gelem od Uriage. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já teď přes léto spíše bronzuji, než konturuji, na odlíčení používám micelárku na stáhnutí make-upu a pak jak kdy, někdy použiju odličovací emulzi cetaphil a jindy jejich sprcháč, vím zní to hrozně , ale vůbec nevysušuje, je jako tělové mléko.

    OdpovědětVymazat
  10. Odličovací balzám nepoužívám, ale moc ráda zkouším nové metody odličování. Ráda si tvář odličuju mlékem od este lauder na to nedam dopustit krasne zhydratuje plet a pote pouziju prirodni tonikum od sportique, oci odličuju odličovačem od clinique, ktery nestipe v ocich. Pokud mám silnéjší makeup tak pred odličovacím mlékem použiju odličovací ubrousky mám ráda od alverde jsou přírodní a nevysušují pokožku =) =) =)
    Sleduji tĕ jako michaela Machalikova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, moc děkuji za milou odpověď a random výběrem se stáváš vítězkou balíčku právě ty. Gratuluji! Prosím, zašli mi svou úplnou adresu na email nikol.hess@gmail.com ať ti mohu balíček co nejdříve zaslat.

      Vymazat
  11. ahoj! já se odličuji odličovačem od Yves Rocher nebo čistě kokosovým olejem, který jsem si domů pořídila ve velkém a dělá mi velkou službu i při čištění zubů :) sleduji jako Barbora Červenková

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Niki,
    já se odličuji tampónkem a micelární vodou (Mixa, Bioderma, Nivea..) a potom vše dočisťuji ještě ve sprše Micelárním gelem (Mixa, Lirene) a funguje mi to krásně. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Pupa opět skvěle, asi si už něco pořídím 😊 Jinak, obličeji se nejčastěji dvoufázovou micelární vodou, dočištuji vodou od Havlíka. A když nestíhám, tak ubrousky od dětí 😁

    OdpovědětVymazat
  14. Tie laky na nechty sú skutočne čarovné :) Asi zájdem do Pupy na nákupy.

    OdpovědětVymazat
  15. Martina Bažantová5. července 2017 v 11:56

    Ahoj a díky za recenzi, Pupa novinky vypadaji zajímavě. Já na odlicovani používám micelární vodu převážně od Garnier.

    OdpovědětVymazat
  16. No od Pupy mě nejvíce zaujaly právě laky na nehty, ty odstíny mají výborné. Já na odličování používám zelený gel od Biodermy, nebo micelární vodu od Garnier.
    GFC Miška

    OdpovědětVymazat
  17. Zuzka Chomátová5. července 2017 v 17:00

    ahoj Niki, díky za recenzi. Už dobu na Pupu koukám a asi už dozrál čas si něco pořídit.
    Před dlouhou dobou jsem se ustálila na odličovacím oleji od Nobilis Tilia a moje suchá pleť je opravdu ráda. Pokud je potřeba dočistím Růžovou vodou, taktéž Nobilis :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Veronika Talmanová5. července 2017 v 18:51

    Ahojda Niki, tak já osobně mám nejraději "mokré" odličování přímo ve sprše ���� Je to hrc frc a člověk zfoukne 2 mouchy jedním plácnutím �� Nejraději na to používám konjakovou houbičku a k tomu nějaký odličovací (mycí) gel.... momentálně mám ve sprše načnutou limitku od Rival de Loop z Rossmannu s melounovou vůní a mycí gel Nutra Effects od Avonu a oboje můžu moooc doporučit �� Ani jeden neštípe v očích, odlíčí bez větší námahy i voděodolné produkty, takže za mě všechny palce hore �������� Krásné léto a moc díky za další super článek �� �� �� ☀ ��

    OdpovědětVymazat
  19. Nepoužívám tedy odličovací balzám ale micelárku ( je to asi špatně, ale co už :D) od Biodermy, růžovou :) popř. ve sprše doodlíčím růžovým gelem od Biodermy :)

    OdpovědětVymazat
  20. Nejčastěji se odličuji čistícím mlékem Dr. Hauschka a dočišťuji micelární vodou. Oči nejraději odličuji chrpovou vodou od Yves Rocher. Jinak díky za rozšíření obzoru, protože jsem netušila, že je rozdíl mezi konturovacím pudrem a bronzerem, podle tutorialů na YT mi připadá, že je využíváno oboje stejně, ale já nejsem profík a ráda bych někdy viděla, jak tedy obojí správně použít u jednoho líčení (používá se vůbec obojí naráz?) Ráda se podívám na nějaké takové (třeba Tvoje) video ;) Každopádně díky za krásnou soutěž, hydratační produkty v letních měsících se určitě hodí :) Šárka B. (@bambulicka / bambs@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Nikol, super článěk. Velmi mě zaujaly laky na nehty od Pupy, vypadají skvěle :) . Mně tedy velmi vyhovuje na odličování dvoufázová micelární voda od Garnier Skin Naturals :) .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat