NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Podzimní Marie Claire Box


Nevím, jak se to stalo, ale už v ruce držím podzimní edici Marie Claire Beauty Boxu. Léto neskutečně rychle uteko. Přijde mi to jako včera, kdy jsem tady analyzovala edici letní, která se podle vás moc nepovedla. Snad si spravíte chuť na aktuální krabičce i za mnohem příznivější cenu. Chystám se opět propočítat cenu a zhodnotit zajímavost jednotlivých produktů. 

Bohužel, ani podzimní edici se nevyhnul nešvar v podobě zahrnutí produktů, které se objevily v předchozích BB.  I přesto si myslím, že podzimní boxík je vyváženě poskládaný a potěší jak milovníky pečující, tak dekorativní kosmetiky.


Benefit They're Real! Mascara 

Kultovní řasenka od Benefitu začíná být tak trochu folkorem v obsahu BB. :D Krásně zvýrazňuje a prodlužuje řasy. Velmi praktický je pak zaoblený konec kartáčku se štětinkama - dostanete se tak perfektně i do koutků oka. V tomhle případě bych snad i to opakování produktu odpustila, protože miniatur na cestování a hlavně skvělých řasenek, není nikdy dost a je to věc, kterou používáme na denní bázi. Já si je schovávám i na líčení klientek, takže mám obrovskou spotřebu a užiju ji,
Miniatura 3g. Odhad ceny 292Kč (830Kč/8,5g v Sephora)

Humand+Kind Body Souflé

Po meruňkách vonící našlehané tělové souflé je skoro must-have pro podzimní/zimní pokožku. Nádherně voní, skvěle se roztírá a rychle se vstřebává. Nehrozí naprosto žádný pocit ulepení. Navíc H+K je veganská a cruelty free značka, ohleduplná k životnímu prostředí, což potěší. Seženete ji exclusivně v parfumeriích Marionnaud. V BB je navíc poukázka na 25% slevu a to jak na nákup v e-shopu i kamenné parfumerii. Takže tomuto kombu v BB tleskám. Pokud by vás zajímala podrobnější recenze nejen tohoto souflé, najdete ji u mě na blogu.
Miniatura 20ml. Odhad ceny 60Kč (599Kč/200ml v Marionnaud)


Ecotools štětec na makeup

Klasický štětec na makeup s bamboo rukojetí. Takový štětec vlastnit, je skoro povinnost. Je ideální jak na nanášení makeupu (hustých makeupu pro silné krytí, kdy vyloženě potřebujete nahodit fasádu, ale i tekutých pro velmi jemné krytí), pečujících masek, bází pod makeup, korektoru pod oči nebo pro naznačení linií při konturování krémovými produkty. Já mám takové štětce v kitu rovnou 3. Budete překvapeni, jak univerzální tenhle štětec je. Navíc je dle mého názoru na první pohled velmi kvalitně zpracovaný. 
Plná velikost. Cena do 200Kč (K dostání zřejmě v DM nebo na internetu - nenašla jsem v ČR.)

NAVIA Krémový deodorant

Jedná se o krémový deodorant vyrobený z přírodních surovin, ke kterému jsem velmi skeptická. Jak se jedná o deo-dorant, znamená to, že se budete potit, ale nebudete zapáchat. A já osobně "mokrý" pocit v podpaží neustojím. Takže hádám, že to bude produkt pro někoho, kdo přírodní kosmetiku vyloženě baští a snaží se ji maximálně implementovat do každého aspektu v svého života. Deodorant se má nanášet ideálně po sprše a v případě nutnosti je možno aplikaci zopakovat (zde je tedy jasné, že to asi nebude mít výraznou výdrž). Voní silně po citrusech, což mi osobně také vadí.
Plná velikost 30ml. Cena 180Kč  (K dostání na Navia.sk)


Bourjois Rouge Laque

Rtěnka s konzistencí mezi lip tintem a krémovou tekutou rtěnkou. Osobně jsem ze všech lip tintů, laqueru a stainů docela zmatená. V případě této rtěnky jsem zmatená obzvlášť. Přesto, že se pyšní honosným popisem: ultrapigmentovaná rtěnka, která nevysušuje, má jemnou konzistenci a výdrž až 16 hodin, tak je to pro mě už po prvním nánosu velké zklamání. Pigmentace je výrazná, ale přesto při nanášení vidíte prosvítat lehce svoje rty. Konzistence se mi zdá bližší tintu, než rtěnce. Při zasychání rty jemne pnou - to po chvilce přestane. Opět spíše charakteristika tintu? Co je ale průser je, že po zaschnutí jednoduše nesmíte semknout rty k sobě - barva se okamžitě začne nehezky ztrácet a na rtech zbyde pouze nádech barvy. Je to jednoduše výrazněji pigmentovaný lip tint. Na rtech je přesto docela příjemný, nelepí, ale výdrži 16h se můžu jen smát. :) Já mám odstín 05 Red to toes a samozřejmě kvalita barvy se může lišit dle odstínu. Pěkný by mohl být nude odstín 02 Toute Nude. 
Plná velikost 6ml. Cena cca 260Kč (Novinka, kterou jsem zatím v ČR na eshopech nenašla, hádám dostupnost v DM.)

Nuxe Huile Prodigieuse 

Kultovní a univerzální francouzský olejíček Nuxe vhodný pro péči o tělo, pleť i vlasy. V jedné z minulých verzí BB byla jeho zlatá, třpytivá verze. Má silnější, ale příjemnou parfemaci. Zatím nemám ozkoušenou ani jeho zlatou verzi, ale hádám, že to nebude žádné zklamání, když už je na trhu 25 let. 
Miniatura 10ml. Odhad ceny 88Kč. ( 440Kč/50ml na Nuxe-kosmetika.cz)


Maria Nila Shampoo a Conditioner - True Soft

Péče o vlasy této švédské značky zavalila sociální sítě. Hlavně fialové a růžové masky které vám dočasně obarví vlasy. Řada péče o vlasy True Soft má vlasy hydratovat a uhlazovat, což se po poměrně slunečném létě, kdy vlasy dostaly zabrat, hodí. Jednou z účinných složek je arganový olej. 100ml obaly jsou krásně bytelné a asi si je budu sušit na cestování. :) Jedná se o 100% veganský produkt, bez sulfátů a parabenů.
Plná velikost 100ml. Cena 249Kč ( K dostání například na bezvavlasy.cz)

Rituals Sprchová pěna

Jeden z produktů, který se vyskytl už v něktěrém z minulých BB. Jedná se o bohatou hydratační pěnu, takže co se konzistence přípravku týče, je to určitě příjemná změna při každodenní hygieně. :) Dle mého názoru ale asi trochu zbytečná. Produkty Rituals se vyznačují krásnou, jemnou až relaxační vůní. Tato pěna má vonět po třešňovém květu a rýžovém mléku.
Plná velikost 50ml. Cena 130Kč. (K dostání na rituals.cz či kamenných prodejnách.)


Kocostar Slice Mask

Korejská netradiční maska, která se skládá z 12 různě velkých kousků s potiskem imitace plátku ananasu (záleží na typu masky). Můžete si tedy kousky masky poskládat na obličej jak je libo. Nevím, zda je to výhoda či nevýhoda. Zdá se mi to docela bizarní, ale uvidíme. :) 
Plná velikost. Cena cca 110Kč. (Našla jsem na originálních stránkách firmy nebo německém Douglas

Mádara rozjasňující peelingová maska

Smývatelná maska, která by pleť měla zbavit odumřelých buněk a pleť tak rozjasnit. Aktivními složkam jsou především ovocné kyseliny. Jedná se o masku, která je složená prakticky pouze z přírodních složek, případně jejich derivátů. Je vhodná pro všechny typy pleti. 
Plná velikost 12,5ml. Cena 176Kč. (K dostání v různých velikostech na biooo.cz)

Předplatné Marie Claire na 6 měsíců
Běžná cena 549Kč

CENOVÁ ANALÝZA : 

Prodejní cena Beauty Boxu: 849Kč
Celková hodnota Beauty Boxu: 1745Kč
Celková hodnota Beauty Boxu vč. předplatného: 2294Kč
Celková hodnota Beauty Boxu BEZ opakujících se produktů: 1872Kč

Myslím, že o výhodnosti nákupu nemusíme polemizovat. :) Jako vždy je tedy rozhodujícím aspektem to, zda vás obsah zaujme či nikoliv. Dejte mi vědět dolů do komentářů, co na podzimní edici říkáte.

Beauty box můžete objednat online zde. 

Nikol, xoxo

Komentáře

  1. Parádní analýza, díky moc! Když jsem koukala u tebe ve stories, tak jsem si říkala, že do toho jdu...ale teď úplně nevím...zaujalo mě jen pár produktů a ty už si za podobnou cenu asi radši koupím v normálním balení... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, jsem ráda že se líbí. Mě tohle rozpytvávání dost baví. :D ....proto mám ráda třeba blog Temptalia. Na to se někdy podívej. Tam je každá třeba paletka rozložená na molekuly :D....

      Vymazat
  2. Už tolikrát jsem uvažovala, že si nějaký koupím. A dokonce nejednou jsem ho měla i skoro objednaný, ale nevím proč, vždy jsem si to rozmyslela, a koupila jsem si raději něco jiného. Celkově je boxík zajímavě poskládaný, ale stejně bych v něm raději viděla více podzimních novinek.

    Soutěž o produkty Couleur Caramel v hodnotě 1500 Kč

    OdpovědětVymazat
  3. Kupovala som si jarný box aj letný v spolupráci so Sephorou, ale tento zrejme vynechám. Zaujali ma asi 4 produkty a zvyšok by som asi nevyužila.

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jen 4 proukty, tak jedině sečíst jejich cenu a zvážit, jestli i tak neušetříš :), jinak to určitě pro tebe pak nemá smysl. :) Já se osobně hrozně těším na ty šampony :))

      Vymazat
  4. Boxíky si nekupuji, ale už jsem měla párkrát nutkání. Pokaždé jsem zatím odolala. Nemohu tedy posoudit, zda se něco opakuje :-) musím říci, že se poměrně povedl, ráda ale koukám na články s podobnou tematikou beauty boxů :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se článek líbí. Já je zase moc ráda píšu, uplně se v tom vyžívám a nemusím ze sebe tlačit každé slovo, jde to samo :))

      Vymazat
  5. Mě se teda obsah líbí daleko více, než toho předchozího boxu. Naprosto super mi přijde to srovnání cen, když to člověk takhle vidí, kolik vlastně ušetří, dává mu to více výmluv ke koupi. :D Objednat jsem zatím teda nezvládla, ale předkoupila jsem si alespoň ten nový box ze stránky mujsuperbox.cz, tak na to jsem zvědavá hodně. :)
    Katarina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně asi vlastně taky, mám pocit, že až na tu rtěnku a deodorant snad vše užiju! Co se toho srovnání týče, to je ta nejzábavnější část při psaní článký o BB :D ....superbox neznam, to musim okouknout :)

      Vymazat
  6. Bezva článek Niky :-). Hezky jsi to popsala. Nuxe olejíček mám moooc ráda.

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, od Maria Nila mám nově šampon, kondicionér i masku a testuji! :) Zatím jsem moc spokojená a vyhovují mi, mám řadu pro blond vlasy. A benefit řasenku They're real mám také moc ráda. Krásný boxík. A máš produkty moc hezky nafocené!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na ty šampony moc zvědavá. Docela mě překvapila jejich vysoká cena, tak čekám docela zázrak :D...Moc děkuju!

      Vymazat
  8. Ahoj Niki, chápu dobře, že když si koupím box, tak mám v ceně i předplatné časopisu na šest měsíců? :)

    Díky!
    Kitty

    OdpovědětVymazat
  9. Na vyzkoušení věcí jsou tyhle boxy moc fajn. Je super, že někdo dělá recnzi boxu ve stylu: "vyplatí se to?", spoustu lidí to podle mě přesvědčí k vyzkoušení, pokud ještě nejsou úplně rozhodnutí. Měla jsem kromě prvního všechny a tento mi přijde jako jeden z těch povedenějších. Mile mě překvapil H+K, do teď to byla pro mě značka, které jsem se vyhýbala, ale po prvním odzkoušení krému z boxu tovypadá, že ji budu muset prozkoumat více.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to moc ráda propočítám, ať je jasno :D....Myslím, že HK ani není moc vyhypovaná, je vážně skvělá. Jejich wash-off cleanser používám každý den. Je to jediná věc, po které si připadám, že mám tu pleť vážně dobře vyčištěnou.

      Vymazat

Okomentovat