NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

NYX mega haul / recenze novinek


Myslela jsem, že natočím video, ale bohužel mi to za 1. časově moc nevychází a za 2. bych se do toho zamotala. Scénář nescenář. Jako vždy je toho od NYX velká kupa a jen zorientování se v nových produktech zabere dost času, nemluvě o testování. Nakonec jsem se tedy rozhodla pro "písemný" výstup, který vám poskytne rozhodně strukturovanější a kvalitnější informace, o všech novinkách. Rozhodně lepší, než když bych se to snažila vše vybrblat do videa, to mi věřte. :D Ale zkusím přichystat minimálně tutoriál, jen za použití právě novinek zmiňovaných v tomto článku, které na trh přišly pod kampaní "Back To School".

Začneme pěkně popořádku od multifunkčních paletek přes tvářenky až po produkty na rty a obočí. Osobně jsem z těch všech konceptů tak trochu zmatená. Například názvy multifunkčních paletek jsou zavádějící nebo v zásadě neodpovídají koncepci produktu. Ale abych se vám přiznala, já na ty multifunkční paletky moc nejsem. Mám ráda multifunkční produkty - myšleno jeden štětec vhodný na 5 věcí, tvářenka, co jde použít i jako oční stín, to ano. Ale málokterá multifunkční paletka se povede. Nakonec používáte jen půlku obsahu, protože půlka odstínů nesedí nebo se vám nelíbí. Na úvod jedno líčení za použití NYX novinek:

Použité NYX produkty: Precision Brow Pencil - Ash Brown, Contour Intuitive Eye and Face - Smoke&Pearls, Multi-Finish Palette - Electric, 3 Steps to Sculpt - Fair, Away We Glow Illuminating Powder - Crushed Rose, Super Cliquey Matte Lipstick - Serpent. Řasy PLH - model alfa. Šperk H&M. 

NYX Ultimate Multi-finish Shadow Palette

Poměrně originální koncept paletky, která nabízí hned tři druhy finishů od čtyř odstínů: matný, se shimmerem a až silně třpytivý, prakticky lisovaný pigment. Paletka je k dispozici hned ve čtyřech verzích, já dostala k testování verzi Electric. Osobně jsou pro mě barvy v této paletce nepoužitelné mezi sebou, ale mohou skvěle oživit jiné líčení, jako jsem to udělala já. Pigmentace je průměrná až výborná. Stíny jsou sušší, lehce práší. Nic neobvyklého. Nejvíc mě překvapila kvalitou řada lisovaných pigmentů. Jsou velmi slušně pigmentované už na sucho a to i při použití štětce. Avšak dlouho by vám na oku nevydržely a postupně by se pigmentace ztrácela. Je tedy vhodné použít MAC fix plus, či jiný fixační sprej a tomuto negativnímu projevu zabránit. Sečteno podtrženo, originální koncept, ujeté barvy, slušná pigmentace, překvapivá u pigmentů. Výdrž podmíněná bází a použitím fixátoru.  Cena 549,-




Contour Intuitive Eye and Face Sculpting Palette 

Jedna z výrazně multifunkčních paletek, jejíž obsah zcela nekoresponduje s názvem na jejím obalu. Já tyto typy paletek nemám ráda. Působí na mě trošku lacině, díky různě velkým pánvičkám stínů a nahodilé kombinaci barev, v kterém nevidím žádný smysl/koncept. K dispozici je hned pět barevných verzí. Co se "konturování" v názvu paletky týče, nemůže být o něm ani řec. Žádný pudr ke konturování paletka neobsahuje. Pouze rozjasňovač a tvářenku (ve většine verzí dle mého názoru příliš tmavou). Dostala jsem k dispozici dvě paletky. Otestovala jsem Smoke&Pearls, která mi přišla o něco použitelnější než Plum Metals. Pigmentace je bohužel naprosto katastrofální. Stíny jsou suché a silně lisované. Tedy nepráší, ale ani nejste schopny nic moc přenést na oko. Rozjasňovače jsou na dotek hutnější, ale ani ty překvapivě nefungují. Až na dva stíny a "tvářenku" musíte s barvami dlouho pracovat, abyste pigmentaci na oku vybudovaly. Barvu z paletky nakonec vytřískáte, ale kdo na to má dnes čas. :) Zase vám ale nehrozí flekatění a stíny se blendí svým způsobem dobře. Paletka by vám svou multifunkčností měla čas ušetřit, ale bohužel vás o něj spíš obere. Za mě tedy bohužel docela propadák. Otázka je, jak na tom s kvalitou budou jiné barevné verze. Cena 529,-



3 Steps co Sculpt

Trio matného bronzeru a matného + třpytivého highlighteru vypadalo nadějně, ale bohužel nejslabší článek paletky je právě třpytivý highlighter. Je suchý a obsahuje větší částečky glitteru, takže je tím pádem i drobivý. Velká škoda. Konturovací pudr je spíše suchý, ale pigmentace je slušná, konturování s ním je pozvolné a má ideální studenější odstín. Světlý matný highlighter je neskutečně sametový na dotek a pigmentace je výborná. Já osobně matné světlé pudry k prosvětlování obličeje moc nepoužívám a k zapekání to asi nebude vhodné, neboť se nejedná o pudr transparentní. Mohly byste taky skončit jako bílý duch. :) Kdo ale nemá rád třpytivé projasnění lícních kostí, toto může být cesta. Světlý pudr můžete také použít k fixaci primeru na oku jako základ pro další stíny. Budou se do něj hezky vpracovávat další stíny. Testovala jsem verzi Fair, ale čekám, že zajímavá bude i verze Light se světlým pudrem v banánově barve. K dispozici je i verze Medium a Deep. Cena 319,-



Away We Glow Illuminating Powder

V mém makeup stolku mám již Away We Glow Liquid Highlighter, takže tekutý rozjasňovač. Toto by tedy měla být dle názvu něco jako pudrová varianta tohto produktu? Podle mě s tím nemá nic společného. Je to prostě tvářenka se shimmerem. (Pokud tedy cíleně nezaboříte štěteček do jednoho z trojůhelníčku mozaiky, který se tváří jako highlighter.) Když všechny barvy smícháte, vznikne vám tvářenka, která není matně mdlá a dodá vám život. Testovala jsem verzi Crushed Rose. Pigmentace je příjemná, trošku prášivá. K dispozici v šesti odstínech za 299,-.



Precision Brow Pencil

Moc povedená automatická tužka na obočí, která má příjemnou texturu, akorát tak tvrdou a dobře se s ní zachází. Tuha má úzký a obdélníkovitý tvar. Osobně je mi milejší než tvar trojúhelníkovitý jako mají například tužky od Anastasia Beverly Hills (Brow Definer), kdy na jedné straně je tedy tuha úzká a na druhé širší. Vznikne z toho časem kopyto. Naproti tomu NYX tužka je úzká celá a i po častém použití vám zůstane obstojně precizní nástroj. Dle mého názoru jedna z nejlepších tužek, které jsem měla v ruce. Postavením hrotu na délku tuhou tvoříte linie a detaily (tahy tvořící "chloupky") a na šířků můžete vyplnit větší prostory. Já použivám odstín Ash Brown (studená hnědá)a skvěle mi sedí. Čeho se obávám je, že blondýnkám nebude sedět odstín Blonde - je dle mého názoru dost tmavý, viz swatche. K dizpozici v 8 odstínech za cenu 269,-.


Zleva doprava: Blonde, Ash Brown, Charcoal


Super Cliquey Matte Lipstick 

Jeden z produktů, o kterém zatím stále nemám stoprocentně jasno, zda se mi líbí, či nikoliv. Jedná se o krémovou, silně pigmentovanou matnou rtěnku. Aplikace je zjednodušena díky kapkovitému tvaru hrotu rtěnky. Co naopak nanášení rěnky znesnadňuje je klikací systém posunu obsahu. Uklikáte se. :) Rtěnka se posouvá po velmi malém množství. Když řeknu, že musíte pokaždé 10x kliknout při každém nanášení rtěnky, nebudu přehánět. :D Co se konzistence rtěnky týče, je hutnější, přesto krémová a na rtech zanechává saténovo matný finiš. U některých odstínů mám pocit "voskovosti", což nemám ráda. Doslova mě to na rtech vytáčí a nesnesu to. Výdrž je přibližně 5 hodin dle stravování. Opět záleží na odstínů. Ona vám tam vydrží i prakticky celý den, ale bude flekatá. Pigmentace se zdrcává, hlavně při stisknutí jednoho rtu o druhý. Dá se ale slušně přetírat. Lehce vysušuje, ale rozhodně méně, než její tekuté kolegyně. Rtěnka se vyrábí ve 12 povedených odstínech. Cena 239,-.


Zleva doprava: On The DL, Serpent, In The Red, Empowered, Dangerous
Liquid Suede Metallic Matte

Zajímavá kombinace matného a zároveň metalického finishe na rtech je jedním z trendů letošního podzimu. Zdá se mi to originální a na rtech to vypadá skvěle. Musíte si však dát pozor, abyste rty neměly vysušené či příliš vrásčité. Metalický efekt dokáže každou nedokonalsot nepěkně zdůraznit. Konzistence rtěnky je tekuto-krémová, lehce našlehaná, honosí se vysokou pigmentací (u některých po první vrstvě, u některých to chce trochu přetřít). Nanáší se na rty hezky a  poměrně rovnoměrně, ale záleží na zvoleném odstínu. Některé mohou působit na rtech nedokonale, se stopou po aplikátoru, a jak jistě víte, přetírání na více vrstev není u matných rtěnek ideální. Testovala jsem pět odstínů a jednoznačně nejhezčí je Biker Babe. Na rtech byla barva po nanesení hezky rovnoměrná, plná a jednoznačně metalická. Některé působí totiž spíše tak, že mají v sobě spíše třpyt, než že by byly metalické. Nicméně toto poznáte ihned, jakmile si rtěnku máznete na ruku. Takže výběr není problém. Na rtech není nepříjemná, ale jako každá matná rtěnka trochu vysušuje. Zdá se slušně otěru odolná. Výdrž je kolem 5 hodin. Záleží jestli jíte mastné vepřové koleno nebo jíte jako dámička. :D Kdo chce oživit svůj podzimní "makeup šatník", je matná metalická rtěnka must have kousek. Rtěnku seženete ve 12 odstínech za cenu 219,-.


Zleva doprava: Mauve Mist, Biker Babe, Acme, Neat Nude, Buzzkill
Lid Lingerie Matte Eye Tint

Matné tekuté oční stíny, které zanechají na očním víčku lehký pudrový nádech daného odstínu. Kdo ráno pospíchá, je to blesková záležitost, která vám ušetří čas a dodá definici vašemu oku. Stačí nanést aplikátorem přímo na pohyblivé oční víčko a pak rozetřít prstem do ztracena. Je to vážně snadné, vůbec se nemusíte bát fleků! Na očním víčku se stín neslévá, ale zdá se mi, že není otěruvzdorný. Jakmile zaschne, nechává pudrový finiš. Dá se tedy trošku oprášit, nebo jak to mám nazvat. Zcela přikované k očnímu víčku to rozhodně není. Spíš se tedy může v ohybech víčka objevit lehce zdrcnutý prach. Pozor si dávejte na fialový odstín Better Than You, z kterého se separuje modrá barva. Při nanášení to neuvidíte, ale jakmile se odlíčíte, zbyde vám na oku modrý inkoustový nádech. :D Začínám i na hrdle rtěnky pozorovat nějakou modrou oddělenou tekutinu. Někde udělali soudruzi chybu :). Matný tint je k dizpozici v 12 odstínech za 189,-.


Zleva doprava: Revel, Power Trip, Dynamic, Better Than You, CheckMate


Uf, to jsem si dala, vám povím. :D Který produkt vás zaujal nejvíce? Máte už něco ozkoušeno? 

Nikol, xoxo

Komentáře

  1. Já od této značky nemám nic vyzkoušela, ale ráda bych začala s produktem na obočí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je velká škoda, je to velmi cenově dostupná a zajímavá značka :) tuzka na oboci se ti bude libit :)

      Vymazat
  2. Miluji NYX. Nejvíce mě zaujaly metalické rtěnky, mám doma klasiku a jsem nadšená, takže doufám, že i z těchto :-)

    Přírodní dekorativka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je potreba si vybrat pekny odstin, muj favorit je urcite Biker Babe na podzim :) Dej vedet, az vyzkousis :)

      Vymazat
  3. Značku NYX mám velmi ráda a vlastním od ní hned několik báječných kousků :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, skoda ze si nenapsala ktere :) At se podelime o zkusenosti.

      Vymazat
  4. NYX v poslední době chrlí takových novinek, že s nimi nedokážu udržet krok :D Ale teda Nikol, ten look je fantastický, mohla bych na Tobě oči nechat! Styling perfektní do posledního detailu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne jsi to vystihla :D taky to nestiham :D....ale v tom je NYX unikatni...a moc dekuju!! :-*

      Vymazat
  5. Tie farebné tiene sú nádherné, premýšľam nad ich kúpou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ty jsou pomerne povedene, i co se pigmentace tyce :)

      Vymazat
  6. Rtěnky od Nyx jsou úžasné. Jinak se mi hodně líbí paletka stínů, ale nevím úplně jestli bych ji využila :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím přesně, kterou z dvou máš na mysli, asi tu Ultimate :) Je pravda, že není uplně na běžné líčení. :))

      Vymazat
  7. Od NYX ještě nic nemám, ale určitě to plánuju v blízké době napravit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji například NYX HD Concealer, tu tužku na obočí nebo Matte fixátor ve spreji. Tak pro začátek :))

      Vymazat
  8. Tá farebná NYX paletka je krásna, ale škoda že nie veľmi praktická.

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
  9. Wow, tak dlouhý článek, musel dát pořádnou práci :) mě zaujala ta tužka na obočí, sháním nějakou dobrou a tahle mě zaujala, až mi dojde tužka od Trend it Up a jejich stín na obočí, který nově testuji, chci si zajít pro tuhle :) a ty metalické na pusu jsou taky moc pěkné, jen si je na mě neumím představit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tak mohu srovnat s TrendIt Up, mám ji také a teda je to nebe a dudy. TrendIt Up je oproti tomu velmi voskova. Mne osobne spis oboci tak jako upatla kdyz ho chci poradne vykreslit a zanese chlupy voskem. Tohle je jiny kaficko za ty penizky. 100% doporucuji.

      Vymazat
  10. krásne líčenie, ako vždy, veľmi rada pozerám tvoje líčenia :)
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat

Okomentovat