NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

LASplash tekuté rtěnky a lesky / Recenze


Dneska jsem si pro připravila recenzi rtěnek od americké značky LASplash Cosmetics. Možná vám název nic neříká, takže vám značku trošku představím. LASplash je známa především svými rtěnkami a možná jste tedy swatche zahlédly především na Instagramu. Mimo rtěnek můžete narazit na skvělé pero na oční linky Art-ki-tekt nebo pomády na obočí. Pero zatím testuji a moje nadšení neopadá. Přinesu vám na něj recenzi později, zaslouží si samostatný článek.


K testování jsem si z eshopu pinkdot.cz vybrala dvě rtěnky v nude trendy odstínech. Konkrétně matnou tekutou rtěnku z kolekce Wickedly Divine a intenzivní lesk z kolekce Sinfully Angelic. Jak už název napovídá jedná se o naprosté protiklady, jak obsahem tak i vzhledem balení, což mi přijde velmi originální. Někde jsem ovšem četla něco o podobnosti s KVD rtěnkami (hádám těmi obaly a kolekcí obecně), ale upřímně - v KVD se vůbec nevyznám a značka mě svou cool temnotou zatím neoslovila. Takže vám bohužel porovnání nedám, i když jestli obecně něco nemám ráda, tak kopírování. Něco neumím, tak čekám, co vymyslí konkurence a pak to udělám laciněji a svezu se na vlně popularity. Zdá se mi to nefér. Co vám?

Zleva doprava: Afriel, Brides Revenge

Konzistence: matná tekutá rtěnka
Vzhled na rtech: 100% matný
Vůně: amareto  (vážně voní jak mandlový likér :)
Obal: černý, matný, couture
Aplikátor: 10/10
Komfort na rtech: 9/10
Cena: 507,-


Tato matná tekutá rtěnka mě nenechala už jen kvůli svému názvu chladnou. Kdo uplně nevládne angličtinou, tak Brides Revenge znamená v překladu Nevěstina pomsta. :D Nahnědlý nude odstín je skutečně moc pěkný a nositelný i na svatebení den. Skvělá rtěnka do mého makeup kitu. Jen nevím, zda ten název raději klientkám - nevěstám nezatajit. :D Jak můžete vidět na swatchi na ruce - vypadá velmi tmavě a silně dohněda, nicméně na rtech se jeví více do růžova. Čím světlejší pleť budete mít, tím více bude vystupovat hnědý podtón a naopak, čím tmavší budete, tím více bude dominovat narůžovělý podtón. Chová se podobně jako matná rtěnka Velvet Teddy od MAC, spíš bych si troufla říct, že odstínově je to její dupe. Dávala jsem si je vedle sebe na ruku - je to naprosto to samé. Takže milovníci rtů a lá Kylie Jenner zbystřete. :)

Přesto, že se jedná o tekutou matnou rtěnku tak vám nestáhne pusu do vysušující křeče. Aleluja. Nutno ovšem říci, že je potřeba nanést tenkou vrstvu! Prvních 10 minut budete cítit, jak rtěnka schne a můžete mít lehký pocit pnutí. Ten po pár minutách zmizí, rtěnka splyne s rty a nevíte o ní. V tenké vrstvě se nedrolí, nežmolkuje ani nepraská. Spíše se může ve vráskách barva časem trošku rozestoupit - ubrat na intenzitě. První známky únavy uvidítě přibližně až po 5 ti hodinách. Můžete ji jemně přetřít, ale soustředtě se na "ojedené" části. :) Myslím, že vrstvení nesnese uplně žádná matná tekutá rtěnka. Ale jestli to nějaká bez hrudkování zvládá obstojně - tak tato. Celkově jsem moc mile překvapená jak konzistencí, tak výdrží a komfortem na rtech. 

Aplikátor rtěnky je skvělý i pro menší rty. Ve středu má aplikátor "zásobník" na barvu. Hrot je anatomicky tvarovaný pro detailnější práci při linii rtů. Doporučuji tedy kartáček před aplikací štědře otřít o hrdlo, jinak to s barvou přeženete. Vážně stačí tenoučká vrstva!


Konzistence: velmi hutný lesk
Vzhled na rtech: vysoký lesk
Vůně: mint
Obal: leský, průhledný, couture
Aplikátor: 10/10
Komfort na rtech: 9/10
Cena: 419,-



Toto je prakticky pravý opak předchozí rtěnky, nejen obalem, ale i obsahem. Matný obal střídá obal lesklý, černá zlatou a matná tekutá konzistence vysoce hutnou a leskou. Co mají společného je nude odstín. Stejně jako jsem Brides Revenge přirovnala k MAC Velvet Teddy, Afriel bych barvou přirovnala k MAC Faux. Jedná se o světlý lesk s mauve / starorůžovým odstínem. Pokud jste hodně tmavá, tak na vás může tento odstín při silné vrstvě působit hodně světle růžově a lacině - dala bych si tedy pozor. Je potřeba nanést tenkou vrstvu a tím stáhnout intenzitu barvy natolik, aby do výsledného efektu "promluvila" i tmavší přirozená barvu rtů. I já volím tenší vrstvu. Pak je to paráda. Nejlepší je rtěnku nanést a přebytek otisknout do kapesníku - top nude, když chcete přitáhnout více pozornosti k očím a ne rtům. Tahle barva bude skvělá i na aplikaci přes tmavší rtěnky - nanesete Afriel lehce do středu rtů a vznikne tím krásný 3D efekt / efekt plnějších rtů.

Lesk je velmi pigmentovaný a koncentrovaný. Obsah balení je hutný a tak skutečně doporučuji s produktem při aplikaci šetřit. Díky mentolové vůni je rtěnka na rtech příjemná. Pokud by v LASplash zvolili jakoukoliv příliš sladkou vůni, byla by to chyba. Rtěnka totiž na rtech lehoučce lepí - čím silnější vrstvu nanesete, tím více lepivý pocit můžete mít. Ale není to nic dramatického. Je to podle způsobeno její hutnou konzistencí, která zároveň zaručuje, že se vám lesk nebude po rtech pohybovat, zalézat do vrásek kolem rtů. Navíc vám lesk na rtech i dlouho vydrží. Je možné jej aplikovat i na tekuté matné rtěnky.  Diamond Lip Gloss je extrémně výživný - obsahuje spoustu druhů olejů, včetně kokosového a také bambucké máslo.

Aplikátor je naprosto totožný s tím v matné rtěnce. Nanášení je tedy hračka.


Znáte značku LASplash? Nebo o ní slyšíte prvně?  Pokud se vám rtěnky zalíbily, seženete je online na www.pinkdot.cz 

Nikol, xoxo

Komentáře

  1. neznala jsem ale tyhle dvě mě tedy uchvátily, nude všeho druhu jsou prostě moje barvy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jako vždy nejprve googlila a hledala, které odstíny budou nejlepší a které pořídit a myslím, že jsem vybrala nejnositelnější dva z obou kolekcí :) Takže jsem ráda, že se líbí!

      Vymazat
  2. Prvýkrát som tieto rúže videla u Teba na IG a veľmi ma zaujali. vyzerajú skvele a hneď by som si aspoň 1 zaobstarala, teraz už len zistiť kde a ako sa dajú zohnať na SK.
    Ja na matné veľmi nie som, mám už temer 43 rokov a mám pocit, že celkovo ma matné rúže zostarujú. Ale tá druhá - lesklá vecička by na leto mohla byť. cena je ok tiež.
    Krásne fotky !
    P.S. Idem hľadať kde ich dostanem kúpiť :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, ze matne mohou trosku zestarsovat. Leskle rty jsou zase vice v mode a vic chic a mladistve. :)

      Vymazat
  3. O této značce jsem už slyšela, ale ještě jsem nic nezkoušela. Ale jak vidím, tak mě i celkem láká, takové odstíny já velice ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě vybírám většinou nositelné odstíny, žádná divočina :) Té máme dost s NYXem :))

      Vymazat
  4. Tá matná je ozaj krásna, musím ju vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem zvolila odstíny, které vás všechny zaujaly :)

      Vymazat

Okomentovat