NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Too Faced Chocolate Bar aneb tuto čokoládu nejezte!

Ahoj všichni,

tak jsme se ani nenadáli, a máme tu další recenzi. Dnes se podíváme na zoubek, téhle voňavé americké paletce ve tvaru tabulky čokolády. Kdo má rád nude paletky, tak si přijde na své. Varuji předem, kdo je závislý na čokoládě, ať si ji nekupuje, neb hrozí její požití a poté zřejmě žaludeční potíže ! Proč ? Čtěte dále ;)


Too Faced Chocolate Bar Palette 1490 CZK

Nutno podotknout, že je to má první zkušenost s touto značkou a už nyní toho lituji, jelikož jsem zjevně o dost přicházela. Velkou výhodou zůstává, že značka Too Faced není pro českého zákazníka tak nedostupná jako jiné americké značky, jelikož je běžnou součástí sortimentu Sephory. Nicméně, kupovala jsem hned dvě najednou a tím ji zřejmě v OC Chodov vykoupila :).




Paletka je zabalená v krásné papírové krabičce, v které se skrývá ještě krásnější plechová krabička ve tvaru tabulky čokolády. Paletka mě překvapila svojí tloušťkou /cca něco přes 2 cm/ a celkově robustnějším podáním vzhledem k faktu, jak jsou prakticky stíny tenoučké. Rozhodně to není "cestovací" paletka. Příjemně pak překvapil její mechanismus otvírání - je magnetický. Takže odpadá nepříjemné násilné otvírání jako například u UD Naked2, které mě osobně rozčiluje. ALE o důvod více, proč ji sebou nebrat na výlety - otvírání jde skutečně velmi velmi lehce a mohlo by dojít k nějaké nehodě. Paletka disponuje i pěkným zrcátkem. Nakonec balení skrývá malou příručku, která zahrnuje 3 návody na líčení. Již jsem dva vyzkoušela a výsledek je moc pěkný.



Co na vás čeká po otevření paletky? Vůně...libá vůně čokolády, čokoládového koláče, kakaa. Tuto vůni má na svědomí čokoládový pudr, který je součástí složení stínů. Nejprve tedy k paletce budete čichat, někdo možná bude váhat, zda i neochutnat :). Poté co se dostatečně nabažíte té vůně, můžete svůj zrak zaostřit na krásných 16 stínů. 







Paletka obsahuje 5 matných stínů, 8 stínů třpytivých (jemně i silněji), 1 matný highliter a 1 třpytivý highliter. Jejich pigmentace je za mě parádní. Asi bych to nenazvala přímo máslovou konzistencí, spíše bych použila spojení sametová konzistence. Občas mám pocit, že máslové stíny nejsou žádná výhra, zdá se mi, že rychleji ubývají. Co se týče aplikace - primer nutný. Za mě je nutný u kterékoliv značky, pokud chcete docílit, aby stíny vydržely v dokonalém stavu celý den, což tyto vydrží ;).

Zleva doprava: Gilded Ganache, White Chocolate, Milk Chocolate, Black Forest Truffle, Triple Fudge, Salted Caramel, Marzipan, Semi-Sweet, Strawberry Bon Bon, Candid Violet, Amaretto.

Zleva doprava: Hazelnut, Creme Brulee, Haute Chocolate, Cherry Cordial, Champagne Truffle.

S paletkou můžete vytvořit kompletní look, který sedne naprosto každému. Matné stíny "Milk Chocolate" a "Salted Caramel" jsou parádní na aplikaci v ohybu oka. Jsou to teplé neutrální stíny, které poslouží jako základ, do kterého zapracujete další barvičky tzv. transition colour. Na celé oko pak aplikujete jakýkoliv z 8 třpytivých stínů. Větší hloubku pak oku můžete dodat některým z tmavých matných stínů "Semi Sweet" či "Amareto" a pokud dáváte přednost dramatickému looku s odlesky třpytek, tak sáhnete po "Gilded Ganache", "Black Forest Truffle"  či "Cherry Cordial". Celý look pak můžete jak v koutku oka, tak pod obočím zakončit matným highliterem "White Chocolate" či třpytivým "Champagne Truffle". Ale fantazii se meze nekladou, a s touhle paletkou můžete vytvořit nespočet vzhledů - jak na denní nošen, tak i na párty. 


"Haute Cocoa" líčení dle návodu.
Linky: Maybelline Eyestudio 01 Black


PLUSY

- krásná sametová pigmentace
- dostatek jak matných tak třpytivých stínů
- barvy v paletce sednou každému
- krásná vůně

MÍNUSY

- robustnější balení nevhodné na cesty ( i z důvodu jemného zavírání)
- trochu prášivý dojem ze stínů "Gilded Ganache" a "Cherry Cordial"


Celkově paletku doporučuji. Nude paletka se nikdy neztratí a s touto můžete vytvořit tolik krásných nositelných kombinací! Nezklame ani ty, kteří touží po dramatickém vzhledu na večer. A ta krásná vůně? To je velice příjemný bonus :). 




Rozhodně s touto paletkou bude tutoriálek :).

Nikol, xoxo


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/12152609/?claim=s6hptxqsnyg">Follow my blog with Bloglovin</a>






Komentáře

  1. To je super článek. Tuhle paletku jsem chtěla,ale nakonec jsem skončila v super levné varianty W7. Nic méně vypadá úžasně a nezbytné ji někdo chtěl dát,určitě bych se nezlobila. :-D Too Faced mě jako značka strašně láká,ty jejich heart tvářenky jsou úplně nádherný, ale ty ceny mi přijdou moc vysoký... Moc pěkný článek,moc se mi líbí tvůj způsob psaní. Těším se na další :-) maybeitsbaby :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru,
      jako vzdy dekuji za mily feedback!;)

      Na ty tvarenky se cela taky tresu,ale mas pravdu ze ty ceny fuj fuj. Nicmene ted naposledy s 20% slevou kt.si ziskala pri koupeni olejicku, me paletka vysla na 1144Kc :)

      Vymazat
  2. Mně se ta paletka strašně líbí, ale protože si teď musím dát s nákupy pohov, snažím se sama sebe přesvědčit, že by na mě byla moc teplá... Jinak chválím líčení, jsem moc ráda, že jsem tě na Instagramu objevila, jsi neskutečně krásná, šikovná a máš skvělé fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Viennettko,
      ani nevíš, jak ti rozumím. Mě to jednou zruinuje :).
      Tak si hlavně teď nedávej kakao nebo čokoládu, jinak si na tu paletku hned vzpomeneš a budeš ji zase chtít ! :) Upřímně řečeno držím tu paletku v ruce každé ráno, je skutečně naprosto "použitelná", zamilovala jsem si ji a na UD se začíná prášit, takže jsem se dnes namotivovala a udělala s UD dnes look. :)

      Moc děkuji za pochvalu a lichotky, vážím si každého milého slova ;)

      Vymazat

Okomentovat