NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Tutorial: Petrol Smokey Eyes

Ahoj všichni,

tak tu máme první tutoriálek. Nevím, zda jsem to nepřehnala s podrobnostmi, ale myslím, že když člověk skutečně neví jak na to, ocení každou drobnost. Používala jsem tyto značky: Urban Decay Naked 2 (dále UD2), Too Faced Chocolate Bar Palette (dále TFCh), NYX, Catrice a Astor.



Tak se do toho pustíme ! :) Jen na úvod: obočí mám již hotové, aby to nějak vypadalo a použila jsem Anastasia Beverly Hills Powder Duo v odstínu Brunette/Dark Brown. Dále jsem na celé oko i víčko použila concealer FITme! od Maybelline a nanesla smetanový stín, aby se mi stíny dobře zapracovávaly. Tento krok velmi doporučuji, vyhnete se nepěkným přestupům barev, které se budete marně snažit rozblendit, jelikož se silně přicucnou k primeru či concealeru. 


1. Do celého ohybu oka naneste stětcem Sigma E40 Tapered Blending odstín Tease z UD2 a to lehkými tahy směrem z vnějšího koutku oka do vnitřního koutku. Opakujte, dokud nejste s intenzitou stínu spokojeni. Poslouží i jiný chlupatý štětec :).



2. Na první třetinu oka směrem od linie řas nahoru naneste NYX Jumbo Pencil v barvě Milk. Pokud nemáte přímo tuto, postačí jiná bílá tužka. Ale nesmí být suchá, spíše patlavá :). Tento krok poslouží k lepšímu vyniknutí a přilnutí zásadní barvičky.




3. Nanesenou tužku rozklepejte / lehce rozetřete prstem po celém pohyblivém víčku do ztracena směrem k ohybu.



4. Naneste jakýmkoliv klasickým štětcem na vytvořenou bázi stín Petrol Pan 060 ze série Liquid Metal od Catrice. Štětcem stíny nanášejte ve smyslu přitlačování stínu k víčku, rozhodně neroztírejte. Jedině tak dosáhnete intenzivní barvy.



5. Naneste do vnějšího koutka oka a také do ohybu oka (velmi lehce směrem k vnitřnímu koutku do ztracena) jakýkoliv tmavý stín, já použila kombinaci "Blackout" z UD2 a "Gilded Canache" z TFCh. Použijte na nanesení krátký kulatý měkký štětec. Já použila Round Contour od Crown Brushes. 



6. Nanesenou tmavou barvičku lehce rozblenděte E40 Tapered Blending nebo jiným podobným štětcem. Netlačte! Skutečně jen roztírejte tvrdé linie, dokud nejste spokojeny.



7. Naneste pod obočí větším štětcem - já použila E60 Large Shader od Sigma - "Champagne Truffle" z TFCh či jiný jemný třpitivý stín, který poslouží jako highliter. 



8. Aplikujte do vnitřního koutku oka úzkým štětcem E30 Pencil od Sigma třpytivý zlatavý stín. Já použila Creme Brulee z TFCh. 



9. Naneste pod spodní linii řas tmavý třpytivý stín, který jste aplikovali již do ohybu. Já použila opět Gilded Ganache z TFCh. Opět použijte krátký chlupatý štětec.



10. Rozblenděte nanesený stín štětcem. Na fotce štětec od Sedona Lace EB09. 



11. Přidejte na intenzitě spodní linie černým stínem Blackout z UD2 a to hlavně na vnější straně oka.



12. Namalujte linku čímkoliv vám to vyhovuje:) . Já použila gelové linky Eyestudio od Maybelline štětcem EB 19 od Sedona Lace.



13. Naneste na vnitřní spodní linii oka černou vodě odolnou černou tužku Scandaleyes Waterproof Kohl Kajal od Rimmel.



14. Teď už jen řasenka Astor Doll Eyes a máte hotovo ! ;)



Doufám, že se tutoriálek líbí :). Pokud máte jakékoliv dotazy, napište mi na Instagram, Twitter nebo přímo sem do diskuze. 

Nezapomeňte si přidat můj blog do odběrů ;)


Nikol, xoxo












Komentáře

  1. Krásné! Taky se chystám pod ten Catrice vyzkoušet bílý podklad, samotný vůbec nevynikne :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, nekdy je to potreba. Ja to pro jistotu davam pod vsechny zarivejsi barvicky ;). Ja cekala, ze bude zarivrejsi i bez podkladu,ale bohuzel...

      Vymazat
  2. Skvěle udělaný návod Nikolko <3 musím zkusit ten typ štětce na linky, co používáš. Můj oblíbený je zkosený tvar,ale poslední dobou se s ním nějak nemůžu dohodnout. Teď si mě dokopala k objednávce. :-) zkusím líčení doma a uvidíme,jak se mi povede. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju moc Veru!
      Jinak ja taky nejdriv jela zkoseny..a ted jedu zase klasicky tenky stetecek.Spis dle nalady,ale uz saham spis po nem.

      Vymazat

Okomentovat