NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Perfect Winged Eyeliner Tutorial / Perfektní kočičí linka krok za krokem a další tipy a triky


Tak jsem se rozhodla - a doufám, že vám to udělá radost - nafotit návod na kočičí linku a poskytnout vám také rozsáhlý náhled do různých technik vč. jejich výhod a nevýhod. Já vím, video by bylo lepší, ale prostě já nejsem ve fázi jít takto s kůží na trh. Vidím denně co se děje v komentářích pod videama a zrovna po tom netoužím. Nehledě na to, že den má jen 24 hodin :) Budu raději dělat co mám ráda, a žít v klidu :) ale nikdy neříkej nikdy. 

Dotazy a chválu na linku slýchám docela často, ať už na instagramu nebo v obchodě. Takže se s vámi chci o recept na dokonalou linku / za mě je dokonalá dostatečně, hehe:) / podělit. V poslední době jsem si oblíbila pera. Používala jsem pero od Dermacolu, ale časem jsem tak zaneřádila hrot, že dosloužilo. Jinak za ty peníze dělalo velkou a hlavně pohodlnou parádu. Drželo jak přibité. Nyní jsem dostala od GOSH prakticky totožné pero s kterým i návod vznikl. Když říkám totožné, tak tím myslím stejný obal, stejný hrot, víčko - jediný rozdíl je v potisku dané značky a ceně. :) Zřejmě jim dodává komponenty stejný dodavatel, ale to je jen má domněnka. Subjektivně - a to zdůrazňuji - se mi zdá barva pera GOSH intenzivnější. Ale je fakt, že už vím, jak s perem pracovat - tzn. zásadní věc - uchovávat pero např. ve sklenici se štětci a to hrotem dolů !!! Když ho dáte obráceně, budete mít dojem, že vysychá - a v zásadě to může být pravda - zaneřádí se, zaschne a pak trvá pořádně dlouho, než ho zase rozmalujete, jestli vůbec. Časté je, že namalujete jedno oko a u druhého oka už peru dojde dech. :) Tímhle obráceným skladováním uzávěrem dolů tomu můžete předejít, nebo minimálně životnost pera prodloužit !

Nyní za mě shrnu pár postřehů s používáním nejzákladnějších typů produktů a to: pera, tekutých linek a gelových linek.

Pero - je skladné, praktické, dobře se s ním manipuluje. Jakmile dostanete trik do ruky, je s ním práce jednoznačně za mě nejrychlejší a to ovládám techniky všech dalších zmiňovaných produktů. Tzn. na ranní spěch je to ideální volba. A hlavně - šoupnete ho do kabelky - nikdy nevíte, kdy si nešikovně hmátnete do oka. Nejčastěji trpí koutek oka. Podrbete se a sbohem dokonalá linko. :) Nevýhoda - při špatném skladování a natírání přes silnou vrstvu stínů atp. dochází k zaneřádění a zasychání hrotu. Relativně tedy rychle doslouží. Dá se tomu předejít viz rady výše. Při práci hraje zásadní roli přítlak ! Popíšu níže v návodu.

Gelové linky - pokud chcete fakt vymazlené matné linky, je toto ta jediná správná volba. Obecně je s tím ale více práce - musíte umět se štětcem. Osobně využívám už 3 roky buď zkosený Sigma E65 nebo nověji tenký Zoeva 315 Fine Liner. První zmíněný štětec je holy grail. Pokud se chcete naučit s gelovými linkami tak prostě jedině tento. Druhý zmíněný chce pevnější ruku, ale je super na práci s detaily ve vnitřním koutku. Nevýhodou gelových linek je ale taktéž vysychání. Zatím mi každé balení vyschlo dříve, než jsem jej spotřebovala - konkrétně mám ráda Maybelline Lasting Drama nebo Rimmel ScandalEyes. Přeci jen bych doporučila druhé zmíněné - už od počátku jsou méně sušší a vydrží o poznání déle. Samozřejmě jsou i metody jak vyschlé linky defibrilovat. :) Je toho plný internet. Abych to shrnula - štětec a gelovky = dokonalý výsledek, ale do kabelky nemožné a štětec musíte pokaždé čistit. Nemluvě o tom, že třeba ten od Sigmy není zrovna za hubičku. 

Tekuté linky - tohle je věc, kterou jsem si nikdy neoblíbila. Ať dělám co dělám, vždy brnknu vnitřní částí upatlané rukojeti o řasy, a pak je mám taky zapatlané. Musíte navíc čekat, až linky zaschnou, jinak hrozí obtisknutí. Za mě jedno velké ne pro začátečníky. Je ale fajn jimi třeba přetřít gelové linky pro zintenzivnění černé, nebo zvýraznit ocásek atp. Občas je používám. Ale spíše opět s tenkým pěnovým hrotem a to od Catrice. Vyloženě tekuté se štětečkem - katastrofa. Takže v tomto ohledu vám zásadní radu nedám. Protože je nemám ráda, a nikdy jsem s nimi nedosáhla výsledku jako s perem nebo gelovkami.

Nyní se vrhneme na tutoriál a to v šesti krocích. Kroky jsou platné pro všechny tři zmíněné typy linek. Ať používám kterýkoliv produkt, pořadí a směr vedení tahů je stejné. Níže pod obrázkem naleznete ještě slovní popis.


1. Vedeme tah a to s přítlakem  /toto je důležité - přitlačit - abyste napínali zároveň kůži a neskákali přes vlnky, které se mohou jinak na kůži tvořit / od vnitřního koutku k vnějšímu. Jedním tahem - ano jedním. :) Tečky jako vodící linka jsou možné, ale jen vás zmatou. Možnost chytit si vnější koutek oka a natáhnout kůži - ano je to možné, ale já mám zkušenost, že pak se tvar linky zkreslí, jakmile kůži uvolníte. Je lepší oko uvolnit, koukat se lehce přivřenýma očima zpříma do zrcadla a vést tah silnějším přítlakem.

2. Ocásek - nyní to chce naopak lehčí ruku. Začínáte od spodní linie řas směrem ven - prodlužujete tak v podstatě linii spodního víčka. Je lepší vést ji více ven a lehce nahoru, než ji zalomit prudce nahoru / tím myslím, abyste případně lehce ignorovali tvar vašeho oka/, a tím tak zabřednout do zlomu víčka - vyhněte se mu a raději ocásek veďte směle ven...všimněte si na fotkách, že se všem záhybům naprosto vyhýbám.

3. Spojte ocásek z horní linkou. Jak? Od konce vytvořeného ocásku směrem k horní lince. Na začátku máte ruku lehkou a pak postupně až ke spoji s tlakem přidáváte a zase tak napínáte kůži. Tah lze vést i opačným směrem, ale opět - ozkoušeno a jistota je to opačně od detailu směrem k horní lince kde se chyby dají ještě případně opravit. Když zkazíte přípoj na ocásek, který rychlým tahem minete, je to horší.  :)

4. To nejlehčí - vybarvit :). Buďte pečlivý hlavně u kořínků řas - tam já fixu na plocho přitiskávám.

5. Pokud chcete očím dodat ještě více kočičí a dramatický výraz - udělejte si malý ocásek i ve vnitřním koutku. Ale pozor - tady to skutečně dlouho nevydrží a je třeba mít fix sebou. 

6. Řasenka a je to! :) Také je možno vnitřní horní linku v oku vybarvit černou vodě odolnou tužkou - pak je pohled ještě dramatičtější.



A důležitá rada na závěr: trénink dělá mistra. U linek to platí dvojnásob. ;) Zkoušet, zkoušet a zkoušet. Samo to nepůjde, to mi věřte.

Jak se vám návod líbí? Uvítali byste podobný obsáhlý návod i na obočí?

PRODUKTY



Komentáře

  1. super návod a tutoriál :) já mám naopak tekuté linky ráda, ale souhlasím s výše uvedeným, linky v peru jsem ještě nezkoušela - musím napravit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jasné, každém sedí něco jiného, právě proto jsem psala, že je upřímně nemám ráda a nejstem tedy v tomto ohledu zcela objektivní :D mám je pak všude hehe :D...zkus, je to prostě praktický nástroj a velká rychlovka, což je ráno k nezaplacení. Mají je všechny značky - mrkej na hrot - tohle je ideální délka. Viděla jsem i nějaké u Catrice ale mají kratší hrot - nemám vyzkoušeno, ale nevypadají zle a cenově jsou asi nejpřijatelnější.

      Vymazat
  2. Juch! Článek na linky. A jak skvěle popsaný návod. Na takovém očku se to linkuje :-). Já jsem zatím zkoušela jen linky gelové, není sranda linkovat na starším oku a s tak pitomým zlomem víčka jak mám no... ale snažím se, linky se mi moc líbí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuji ;) No ver nebo ne taky se mi to driv linkovalo blbe...ale samozrejme kazdemu typu oka sedi trosku neco jineho. Spis tedy obecne zminuji vyhnout se ocaskem tomu hl.zlomu. No musela bych na tobe zkusit sama, co bysme vymyslely ;)

      Vymazat
  3. Ahoj, skvělý návod :) ja linku vzdy zacinam delat od korinku ras, a pak postupne rozsiruju, takhle rovnou naostro sirokou linku jsem nezkousela. Vypada to jednoduseji, nez jak to delam ja, takže jdu hned vyzkoušet :)
    Super a diky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a jeste neco ... to oboci je naprosto dokonale! :)

      Vymazat
  4. Děkuji moc. Každý má svou osvědčenou techniku, tohle je ta moje a třeba ti nemusí sednout, ale jako vše, je to o cviku a budu držet palce ať se zadaří. Hlavně mít pevnou ruku a nebát se jednoho tahu najednou. Je to někdy lepší, jak to stavět po kouskách ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Video by bylo určitě o něco lepší, co? :) Ale tak aspoň se to snažím vynahradit co nejlepším popisem a fotkami. Otázka je, kdo to čte a kdo kouká jen na obrázky :D

      Vymazat
  6. Ty jsi genialni.... jsi uzasna!!! Paneboze ja jsem tak stastna ze se to konecne naucim, protoze podle toho navodu to ani nelze jinak!!!!! Jsi silene sikovna.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je hrozna skoda, ze kvuli mentalnim hejterskym lidem maji opravdovi talenti co maj svetu tolik co dat (:D) obavy tocit videa... u vsech tvych clanku a fotek se budu vytrvale modlit za to abys dosla k tomu, ze ta videa zacnes tocit. Protoze budes silene uspesna.

      Vymazat
    2. Jeee, to je tak super tohle číst! :) Moc děkuji! Já bych točila moc ráda, ale je to velký krok a musím to promyslet....z časových i jiných důvodů, které ty uvádíš.

      Vymazat
  7. Konecne krasny popis, jak udelat nadherne linky. Nemuzu se vynadivat na Tve oboci. Mohla bys udelat tutorial i na nej? Ja s tim mym porad bojuju...

    OdpovědětVymazat
  8. Konecne krasny popis, jak udelat nadherne linky. Nemuzu se vynadivat na Tve oboci. Mohla bys udelat tutorial i na nej? Ja s tim mym porad bojuju...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. No určitě ho plánuji, je si dávam na čas :D.

      Vymazat
  9. Ktasny a uzitecny clanek 😍 ja si linky Gosh v peru vcera koupila a proste mi prijdou ze moc nekresli 😢 zkousim je na ruku a nadherna cerna linie a na oku vybledla sedava barva...tak nevim co delam spatne 😂

    OdpovědětVymazat
  10. uzasne, uzasny blog, uzasne licenie.. super. a to ja som skor na foodblogy.. zacinam sledovat :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat