NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Review: ZOEVA En Taupe Palette


Já tuhle paletku miluju! Nečekala jsem, že to kdy o studené paletce řeknu, ale ano! Je to tak a říkám to nahlas: miluju En Taupe paletku od Zoevy. :D Toto je v pořadí moje čtvrtá paletka od téhle sympatické firmy. Mimochodem, už jste zahlédli jejich novou, zlato zlatou kolekci štětců? Že ne? Ok, tak se raději ani nedívejte, nebo budete mít opět průvan v peněžence. Ale raději zpět k paletce. Mám ji poměrně krátkou dobu a už jsem si a ni vytvořila solidní závislost.

Tuhle paletku budete buď milovat nebo nenávidět. Proč ? Protože jakmile ji dostanete do ruky, tak se vám najednou zdá tak světlá a studená, a můžete jednoduše zjistit, že máte problém udělat zajímavé líčení. Respektive, všechny vaše pokusy mohou skončit jako nevýrazná taupe šmouha. ALE dejte ji šanci! Musíte kombinovat světlé stíny s alespoň o dva odstíny tmavšími barvami a pak je to poklad. Nebojte se experimentovat a nenechte se stáhnout k líčení v tón v tónu.



Stíny jsou jako vždy jemně namlety. Některé lehce práší / při mém způsobu práce tedy skoro každé - jakmile začnu kolmo do paletky ďobat chlupatým štětcem je to logické/, ale při líčení z oka rozhodně neopadávají. Snad jen lehce stín Old Master, v kterém jsou zlaté větší třpytky a moc vám jich na oku nezůstane. Přesto je to jeden z mých nejoblíbenějších stínů z paletky, pomocí kterého oku dodávám hloubku. Třpytivé stíny jsou samozřejmě spíše máslovité a pigmentace je skvělá. Za zmínku, co se originality týče, stojí hlavně Handmade, Spun Pearl a Sheers & Voiles - házejí odlesky jiné barvy - fialové, zlatavé, namodralé - každý trošku jinak. Na fotkách se mi to bohužel nedařilo nikterak skvěle zachytit. Na to je nejlepší přímé sluneční světlo, které jsem nevychytala po dva dny.

Shora: denní světlo, umělé světlo.
Důležité jsou v paletce matné stíny Stitch by Stitch, Gallery a Hour By Hour - klasické barvy pro základ líčení. Stitch by Stitch na celé víčko. Hour by Hour nebo Gallery /nebo rovnou oba/ do ohybu oka. A dál si už na víčku hrajete, jak se vám zamane. Celkově tedy paletka obsahuje 4 matné stíny, 1 matný se zlatými většími kusy třpytek a 5 se shimmerem / z toho tedy 3 házejí odlesky jiných barev/.

Dramatičnosti na líčení můžete přidat pomocí barvy Exquisite / studená vínová/ nebo Old Master. ALE nezapomínejte, že kombinace nikdy nekončí. Zkoušely jste někdy přes matný tmavý stín dát nějaký třpytivý, klidně světlejší?  Vznikne vám zcela nový odstín! Stíny od ZOEVA na sebe pěkně chytají, takže nejen, že se dají vrstvit, ale i skvěle blendit do sebe.

Pokud nejste na zdlouhavé přemýšlení  a rádi se líčíte jednoduše, tak si přes celé víčko dejte Outline a do ohybu oka ho rozetřete pomocí Gallery - voilá a máte krásné a rychlé líčení! Dnes jsem měla na sobě a jednoduše paráda - doporučuji. Outline je jak máslíčko! :) Jeden obrázkový tutoriál na líčení s paletkou už naleznete zde.


Suma sumárům - tahle paletka je naprosto soběstačná, nepotřebujete nic dalšího. Máte dostatek matných /i neutrálních/ a třpytivých stínů. Výjimkou jsou výrazné kouřovky - žádný stín není tak tmavý, abyste s ním udělali fakt dramatické kouřové líčení. K tomu bude potřeba jiného tmavého pomocníka.

Musím konstatovat, že takhle opotřebovaně žádná moje paletka po pár nech nevypadala. :D Líčím se s ní ráno i jen pro radost, dokonce i když vím, že nevytáhnu ten den paty z domu. Ale dělám to i kvůli vám, abych zjistila možnosti a kvalitu paletky a mohla se s vámi o dojmy podělit. Doufám, že i tato recenze se vám líbila, byla užitečná a případně vám pomohla ve vašem rozhodnutí, zda si ji pořídit či ne.  Mějte hezký začátek týdne !



Komentáře

  1. Tak to nechapu. Asi mám jinou paletku než ty, protože ta moje rozhodne není tak pigmentovaná a prasi jako hrom. V některých stínech jsem už po pár použitých měla krátery. :-/

    Maru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja s tim mam problem ale obecne, je to i stylem nabirani stetcem a typu stinu. Ja mam kratery i v Chocolate Bar paletce :). Tahle paletka se ostatnim Zoeva nijak nevymyka. Ale pigmentace je skvela. Davam si na ruku primer kvuli svetlym stinum / mam tak vyblitou a suchou kuzi ze by pulka stinu zanikla/ . Takze otazka - davas si na oko primer? :)

      Vymazat
  2. Krásna je ,ja som si kupila metalickú a tá je super :) ešte by som chcela cocoa blend :)

    Bio súťaž

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cocoa Blend je a bude u me vzdy na 1.miste, je skvela..a tepla. Opak teto :)

      Vymazat
  3. Nádherné barvy, takové mám nejradši :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja taky ;D ale pred paletkou jsem o tom jeste nevedela :D

      Vymazat
  4. Čekám na ni, tak jsem zvědavá, zda bude tak super, jak se zdá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja myslim ze ano, je jina..a presto pouzitelna skvele...:)

      Vymazat
  5. To je taková krááása. Díky za recenzi. Jednoho krásného dne bude moje holka jedna :-D.

    OdpovědětVymazat
  6. Tahle je překrásná, já už si delší dobu říkám, že si musím nějaké Zoeva paletky pořídit, ale nějak jsem se k tomu pořád nedostala... ale musím to napravit, tvoje líčení mě vždycky přesvědčí o tom, že tu paletku potřebuju :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat