NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Recenze: NYX Soft Matte Lip Cream


Po delší odmlce jsem zpět. Proč odmlka? Protože jsem si toho asi naložila jednoduše moc.  Kdo mě sleduje, tak asi ví, že se věnuji tomuto blogu, Youtube kanálu, Instagramu a Facebooku. A aby toho nebylo málo, mám jako většina smrtelníku ještě práci na plný úvazek. O tom, že každý den zároveň pendluji Pardubice - Praha - Pardubice se už ani nemusím zmiňovat.  Musela jsem se zastavit a popřemýšlet čemu dávat prioritu, a co mě nejvíce baví. Nemám ráda ten pocit, kdy nejsem spokojena se svou prací, a to se mi s tímhle nasazením aktuálně děje. Nicméně, abych tu jen nefňukala, mám tu pro vás jednu recenzi včetně pořádné dávky swatchů oblíbených NYX matných rtěnek. Doufám, že vám pomohu rozhodnout se, která barvička bude pro vás na jaro a léto ta pravá. A že je z čeho vybírat! NYX aktuálně nabízí až 34 odstínů! UF! 

Bohužel asi neusnu, dokud nebudu mít všechny, což považuji za problém, a ne jen pro mou peněženku, ale i můj stůl, kde místo pro uskladnění nové kosmetiky rychle ubývá. :) Ze zmíněných 34 odstínů je asi 12 poměrně nových, je to never ending story. :) Všechny můžete vidět na oficiálních stránkách


Já si zatím pořídila celkem 7 kousků.  A určitě to nestačí, už jen proto, že stojánek na rtěnky z Tiger má 9 slotů. Logicky mi tedy chybí min. 2 kousky do sbírky. :) Vesměs jsem sáhla po světlejších barvách, protože jsem za prvé neměla náladu na tmavé - budí ve mě dojem podzimu, a za druhé, dle videí na Youtube se mi nezdály tmavé odstíny tak pigmentované, jako světlejší odstíny. Troufla bych si dokonce říct, čím tmavší odstín, tím horší kvalita. Při nanášení byla vidět zjevná stopa tlaku aplikátoru, kde byla i snížena pigmentace. Určitě bude nutno vícekrát přetírat pro lepší výsledek. Konkrétně jsem tento problém zaregistrovala jen zprostředkovaně na videu a to konkrétně tomto, podle kterého jsem si i vybírala většinu mých odstínů. 

Zleva doprava: London, Stockholm, Cannes, San Paulo, Ibiza, Antwerp, Milan
Rtěnky mají sametovou, až nadýchanou konzistenci a příjemně se nanáší. Po chvíli zasychají do matného finiše. Nicméně nezaschnou zcela, řekla bych tak na 80%. Co to v praxi znamená? Jsou příjemné a lehké na rtech, nemáte pocit stažených rtů. Což hodnotím naprosto kladně, stejně tak jako fakt, že se ze rtů tím pádem neodrolují. Mínusem může být fakt, že vydrží přibližně 4 hodiny. To v praxi znamená asi do oběda. Při tom ji trošku zbaštíte, když si nedáte pozor. :) Mně osobně přetírání nevadí, dokonce mě to baví. :) A aby těch mínusů nebylo podezřele málo, trošku mi vadí, že název odstínu je napsán na spodní straně balení. Nahoře by to bylo rozhodně praktičtější. Tam najdete bohužel jen číselné označení. Nesmím také zapomenout na parfemaci - přirovnala bych ji asi ke créme bruleé. 


Pokud bych měla zhodnotit, který se zakoupených odstínů je můj nejoblíbenější, bude to rozhodně Antwertp, Milan a San Paulo. Nejméně si mě zatím získal London - je takový kakánkový. :) Bude ale určitě lichotit hodně světlým až porcelánový typům pleti, nebo naopak snědým typům jako nude odstín. Ještě se s London musím skamarádit a rozklíčovat, k jakému líčenu bude vhodný. :) Co se týče nude odstínů, nejraději mám zatím Cannes.

Tak jak se vám NYX Matte Lip Cream líbí? Už jste si vybrali ten správný odstín? Můžete je zatím sehnat exclusivně na Douglas.cz


Komentáře

  1. Nádherné odstíny, je těžké vybrat si jen jeden. A proto chápu, že je jich doma potřeba více :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera! Taky je musím mít všechny! :-) Skvělá recenze a perfektní fotky! Tleskám!

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Ja je doslova miluju. Mam v kabelce kazdy den jinou barvicku :)

      Vymazat
  4. Super, určitě na ně kouknu a nějakou si ulovím :)

    Hezký den!

    OdpovědětVymazat
  5. Vsechny odstiny vypadaji nadherne!:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám Prague, Stockholm, Copenhagen a Milan a musím říct, že miluju všechny. Ale jak říkáš, ty tmavší jsou o dost horší v té pigmentaci, musím dát alespoň 5 vrstev Copenhagenu, aby se vůbec na rtech neukazovaly ty fleky... je to škoda, protože ty tmavé odstíny jako třeba i Transylvania jsou naprosto boží.

    PS. Myslím, že ten odstín San Paulo potřebuji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mam transylvaniu aj copenhagen a mala som ich len raz :( ta aplikacia je otrasna naozaj potrebujem strasne moc casu aby som nebola jak dalmatinec, a ked uz je to konecne ako tak, vydrzia extremne kratko. Staci sa napit , rozpravat, nieco male zjest...a hotovo

      Vymazat
    2. Bohužel, u techto matnych rtenek konkretne to takto zlobi. Proto mam jen svetle odstiny, prosla jsem nejprve dost recenzi,nez jsem je koupila, takze jsem tusila co cekat. Jinak obecne je to vice na pretirani - maji polomatny finis. Me osobne to vyhovuje, nevysusuji a vypadaji hezky..a s pretiranim u nich pocitam.

      Vymazat
  7. Ahojky, mám Prahu (18) a San Paulo (8) a jsem s nimi spokojená :-) Vydrží docela dost, krásně se nanáší, voní..je ala pravda, že jídlo nedají, ale vodu snesou. Stahování jsem pozorovala tak po půl dni, ale lehce, dá se to vyřešit, mírným přejetím balzámem, třeba barevným, ale už nebudou matné :-) Každopádně bych chtěla ještě nějakou do červena a docela dost mě zaujala Cannes a Ibiza.

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadají krásně :) a ty fotky jsou úžasné :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat