NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Duhové zářivé líčení krok za krokem | Rainbow Eyes Tutorial


Tak jsem pro vás dala dohromady tutoriál na tohle šíleně barevné líčení, které se hodí pro každou příležitost. Dělám si srandu. :) Ale na letní večerní párty nebo festival - proč ne? Líčení je jednoduché. Stačí vám 3 až 4 zářivé stíny. Je jedno zda matné či třpytivé. Klíčové však je vždy stíny hezky spojit dohromady. Na horní i dolní  lince nanášíte barvy ve stejném pořadí. Je to vážně rychlovka. Pokud chcete zářivost barev podtrhnout, doporučuji jako podklad na oční víčko použít tužku Milk od NYX a prstem ji rozetřít. Tu pak použijete i jako vnitřní linku. Pokud máte kvalitní barevné stíny, není bílý podklad třeba, ale i přesto doporučuji. 

Na celé líčení jsem použila paletku od Morphe 12P neboli Picasso paletku. Seženete ji zde za necelých 17 Euro a s čistým svědomím vám ji mohu doporučit. Sice smrdí Čínou - i když se Morphe tváří jako něco víc - ale pigmentace je vážně skvělá a s barvami se hezky pracuje. V zásadě nanáším směrem od vnitřního koutku k vnějšímu barvy od nejsvětlejší k nejtmavší. Vypadá to tak nejlépe. Tak se do toho pustíme!


1. Na celé oční víčko naneseme bílou tužku a rozetřeme ji prstem. Já použila NYX Jumbo Pencil v odstínu Milk. Poté už můžeme nanést první barevný stín. Já použila limetkově světle zelený. Na nanášení používejte spíše menší štětec a barvičky ťupejte.

2. Nyní přichází na řadu tyrkysově modrá. Jak vidíte, barvička je nanesena až k ohybu oka. S blenděním si v této části ještě nedělejte starosti. Jen se po každé aplikaci další a další barvičky snažte barvičky spojit. Můžete si pomáhat i barvičkou, která byla nanesena dříve v pořadí. Nezapomeňte si ale štětec vždy očistit o kapesník či ubrousek! Pak si vystačíte s jedním štětcem.

3. V této fázi už přidávám tmavě modrou. Ve vnějším koutku tmavší barvy vypadají vždy lépe. Jak vidíte, kopíruji tvar oka. Budeme tedy tmavými barvami tvořit "V". Obě nožičky "V" spojí horní a dolní vnější víčko. 

4. Jako poslední nanášíme fialovou. Je tmavá, ale přeci jen o něco méně intenzivnější než předešlá modrá, ať se nám hezky ztrácí. Barvičky se samozřejmě jako vždy částečně překrývají, aby byl dojem přechodu co nejlepší. 

5. Nyní body 2. - 4. zopakujeme na dolní lince. Můžeme barvy přidávat vždy pohromadě nahoře i dole nebo udělat spodní linku sólo. Záleží na preferencích každého.

6. Nakonec vezmeme čistý štětec a okraje duhového líčení jemně rozblendíme. Pomůžeme si pleťovým matným stínem. Jsme opatrní, ať si barvy nerozšmudláme do jedné. Postupujeme spíš tedy "blokově" po okrajích každé jednotlivé barvičky. Pokud bychom si někde roztíráním ubrali na intenzitě barev, stačí zase přidat daný stín. Vnitřní koutek rozzáříme bílou matnou barvou. Vnitřní spodní linku orámujeme bílou tužkou, abychom pohled otevřeli. Stačí tedy už přidat jen řasenku a máme HOTOVO. :)

Video bude také, nebojte, ale zatím není ready. :) Jak se vám taková bláznivá líčení líbí? Chcete další?


Komentáře

  1. Super návod! Já na barevné líčení moc nejsem se přiznám, někdy bych to ale určitě měla zkusit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to ulet no. Ale prani vis jak..na to tve taky dojde neboj :-*

      Vymazat
  2. Nádherné líčneí, já barevné líčení naprosto zbožŇuji :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera! Dnes jsem se podle tvého návodu namalovala, přidala si ještě černou linku a bílé puntíky nad jedno obočí :o))) Super letní líčení! Určitě víc takových :o) Moc díky za krásnou inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  4. Nádhera!!! máš strašne krásnu farbu očí :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat