NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

My Current Skincare Routine



Rozhodla jsem se připravit asi jeden z nejklasičtějších článku v beauty sféře. Ano, mohla jsem svou skincare routine natočit, ale určitě bych se do toho zamotala. :) Ráda si pohraji s fotkami, promyslím, co vám chci sdělit a tak to bude rozhodně nejrelevantnější výstup. :) Což mě přivádí k otázce - co myslíte, vytlačí videa blogy? Já si to nemyslím. Už se říkalo i to, že čtečky vytlačí knihy a nic. :) Vůně papíru je stále pro mnoho z nás v dnešní přetechnizované době stále lákavější. Jako vždycky odbíhám svým zamyšlením od tématu, takže se do toho raději pustíme...

Ale ještě zásadní věc na začátek - každá pleť je jiná, každá má jiné potřeby. Produkty, které zde budu zmiňovat fungují pro mě a to dlouhodobě. Neznamená to, že musí nutně fungovat pro vás. Každopádně pro ujasnění představy: moje pleť je normální, ke sklonům k vysušení až do pnutí v oblasti lícních kostí, když ji zanedbám.  Nejsušší je však v oblasti T-zóny a zároveň v té samé oblasti se má tendenci mastit. Klasika. Tak, a teď už se přesuneme k jednotlivým oblíbencům, které i oboduji. :)


GARNIER Micelární voda
Trend micelárek už je tu dlouho, je a asi ještě bude, i když je to hlavně tlačenka reklamy. Tohle je můj favorit a už mám asi páté balení. Dříve jsem používala růžovou micelárku od L´Oreálu, která se mi zdá o drobet účinnější, nicméně velikost balení vs. cena mě donutily se přiklonit ke Garnieru. Od téhle značky nic jiného nemám, protože ji vážně nemusím. Nicméně tuhle micerálku moje pleť miluje. Očím taktéž nevadí, pleť po jejím použití není ulepená. Za mě palec nahoru a asi to bude můj micerální favorit do doby, než vymyslí něco ještě převratnějšího. Používám ji jak večer na odlíčení, tak i ráno před nalíčením. Uděluji mu 9 bodů z 10.

CLINIQUE Take The Day Off / Cleansing Balm
Tahle věc, která se vzhledem a konzistencí připomíná sádlo za velký prachy, je prostě skvělá. Stačí nabrat na konečky prstu množství asi tak dvou lískových oříšků a pak je vetřít do celého obličeje včetně očí a rtů. V podstatě stačí provádět takovou odličovací masáž, dokud se vše doslova nerozpustí - což jde bez větší námahy. Pak už stačí jen celý obličej omýt vlažnou vodou. Výsledkem je dokonale odlíčená pleť, nemastná, čistá a hebká. Miluji ho! Je bez vůně, bez chuti, nedráždí pleť ani oči. Je to nejlepší rychlé odlíčení a navíc balzám z obalu pomalu ubývá. Uděluji mu 10 z 10.

Argiletz Laboratoire Yellow Clay Face Mask
Tak jíl by měl být tajemstvím krásné pleti francouzských žen. Na tenhle 100% přírodní zázrak v tubě jsem přišla na tomto úžasném blogu. Nevím jestli mám po něm pleť jako Francouzka - což hlásá nadpis článku, na který jsem tam před lety narazila, ale rozhodně se já i má pleť cítíme líp. Jakmile se mi začnou klubat pupínky, hned ji na sebe patlám. Vypadám sice pak jak lesní divoženka a pes i přítel přede mnou zdrhají, ale stojí to za to. Navíc to utrpení trvá jen 10 minut. Masku je vhodné po celou dobu vlhčit /třeba rozprašovačem na kytky/, aby nezaschla a jíl tak mohl pěkně působit. Pak ji jen omyjete teplou vodou. Stačí ji aplikovat jednou týdně, ne více! Po prvním nanesení můžete mít pocit zhoršení pleti - ale za mě říkám - vydržte, to je prostě porodní fáze, kdy maska vytahuje všechno škodlivé. Pak už vás čeká jen svěží, čistá pleť. Uděluji 8 z 10, protože se jak Francouzka stále necítím, a je hodně nepříjemné, když jíl zaschne. Táhne to jak čert, takže vlhčit a vlhčit. :D


Sephora Liquid Moisturizing Skin Concentrate
Tuhle záležitost jsem viděla poprvé u Patricie Nešpurki na jejím YT kanále /povinně všichni odebírat! :) / a hned mne zaujala. Druhý den jsem pro ni vyrazila do Sephory. V podstatě se jedná o tekutý hydratační přípravek. Přípravek je hodně tekutý, takže je potřeba jej nejdřív v dlaních rozetřít, zahřáž a pak aplikovat na pleť. Nanáším na celou pleť jen množství velikost oříšku. Přípravek ihned zasychá a pleť je ready na nanesení vašeho běžného pleťového krému. Jeho hydratační účinky se tak násobí. Přitom pleť nijak nezatěžuje, nezapatlá, a proto ho často používám i samostatně na noc spolu už jen s očním krémem. Lze jej tedy použít také samostatně bez dalšího krému, záleží, jak velkou hydrataci vaše pleť potřebuje. Já jsem suchá jak trout, ale zároveň se v létě nechci mazat hutnými krémy. Hydratace bez upatlání 10 z 10.

Sephora Total Age Defy Cream for Eyes & Lips
Už mi není náct, spíš mi táhne na ....ehm ehm...chrrr....:D Takže je načase se začít starat o oční okolí, které má v mém případě navíc sklony k šupinkám. Přesto nechci pleť v očním okolí příliš zhýčkat, chci aby se staralo moje tělo co nejdéle samo, takže volím zatím spíše hydrataci, než nějaké super anti-aging zázračné krémy za vyšší částky. Total Age Defy hydratuje dostatečně, používám jej i před makeupem. Omezím tím viditelnost suché kůže. Oči mi nedráždí. Je to jednoduše příjemný hydratační, avšak ne hutný krém, který se rychle vstřebá. Bonusem je, že krém je i na vrásky kolem rtů - ale upřímně, to se může napsat na jakýkoliv oční krém. :) Ale budiž, i tak se neubráním a občas ho tam máznu. Dávám 8 z 10 za tu blbost se rty, a že mě ničím nepřekvapil. :)


Sephora Instant Moisturizer
Používám jej jak v kombinaci s tekutým parťákem výše, tak samostatně, a to na den i na noc. Krém totiž neobsahuje ochranu před sluncem. Opět je to ideální řešení pro mou suchou pleť s mastnější
t-zónou. Krém je lehčí konzistence, pěkně se vstřebává a zanechává moji pleť dostatečně hydratovanou. Pleť proti němu nijak dlouhodobě neprotestuje a je spokojená. Má příjemnou jemnou vůni. Tenhle Sephoří krém je na pomezí zcela lehkého krému a krému hutného. Jednoduše skvělý kompromis po celý rok. 10 z 10 a v kombinaci se Sephora parťáky výše dokonce 11 z 10. :D

Přírodní BIO krém na oči Avril
Tenhle přírodní krémík mi leží na nočním stolku a poměrně jsem si ho zamilovala. Musím mít krémy na více místech, protože když se zapomenu, nechce se mi zase vylézat z postele a jít se mazat do koupelny, a tak ho mám u postele jako poslední záchranu. Nejvíce nesnáším, když mi "táhne" suché oční okolí, takže jakmile jsem v úzkých a už ležím a odmítám se zvedat, okamžitě mě zachrání! Ihned se vstřebá, nemastí a moje oční okolí je 100% spokojené už jen z důvodu, že na něj nedávám na noc žádnou chemii. 9 z 10 za lehce lékařskou nijakou parfemaci. :)


Tak a to je vše. Nic převratného že? Spousta z vás  mi psalo, že mám hezkou pleť, ale nebojte, i já mám své dny a to doslova. :D A pak přichází spolu se špatnou náladou i pupínky. Jaké přípravky máte nejraději vy? Zaujalo vás něco z mé rutiny?


Komentáře

  1. Momentálně se chystám na micelárku od Garnier, ale nevím, která verze bude lepší, uvidím až po vyzkoušení. Nejraději mám krémy, které se do pleti vstřebají a nezanechají pocit mastné a lesklé pleti a právě proto mi vyhovuje kosmetika Bione :) Navíc jsem si teď oblíbila dvoufázové odličovače a čistící vody, ten olej v nich je super :) hezky to odlíčí.

    OdpovědětVymazat
  2. Tu jílovou masku asi budu muset vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat