NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Sada pastelových laků s jednou malou záhadou



V létě máme všichni tak prostě nějak barevnou náladu. Zatímco na podzim a v zimě se halíme do tmavých outfitů a lakujeme si nehty na vínovou nebo tmavě rudou, v létě saháme po barevných šatičkách, rty halíme do zářivých barev a nehty nejsou výjimkou. Jestli nejste fandové vyloženě křiklavých barev a perleti, jako já, tak vám určitě vyhovují pastelové barvičky. Jejich nesporná výhoda je i to, že počáteční defekty na nehtech, jako ošoupané konečky, nebo nějaké to odloupnutí, nejsou tolik vidět. Minimálně ne na vzdálenost přibližně jedno ho a půl metru, nebo prostě na vzdálenost naproti sedícího v metru. :D Dneska to tedy bude článek o limitované letní sadě švýcarských laků Mavala s jednou nečekanou malou záhadou! :D 


Nedokážu si představit lepší barvičky na jaro a léto, než ty, které se ukrývají v téhle černé elegantní krabičce na magnetické uzavírání. Sice jsme jaro už prošvihli, ale minimálně tuhle a příští sezonu sadu užijete. I vzhledem ke krásnému balení se mi zdá jako skvělý dárek pro nějakou lakomaniačku. :) Balení jednotlivých laků mají 5 ml, takže se člověk skoro nemusí bát, že by nevypotřeboval všech 6 barev, které kazeta obsahuje. To už musí být něco, abych vypotřebovala lak, takže mi velikost přijde ideální. Můj nejoblíbenější odstín laku je letos neurčitá fialovo šedá barva, a co byste řekli? Ano i tenhle odstín sada obsahuje. Kdo ho má taky rád?

Lahvičky se zlatým uzávěrem se honosí jmény světových ostrovů a měst a....jedním ledovcem. :) Abyste chápali, na obrázku uvnitř kazety i na promo materiálu je v sadě avizován mléčný lak s narůžovělým tónem s názvem Spitzberg. Ale nějakou záhadou jsem v mé kazetě našla mléčně bílý lak s názvem Iceberg. :D No rozumíte tomu? Jasně, berg jako berg...asi jim ve fabrice došla barva, tomu říkám švýcarská preciznost. :D Nevadí, jedeme dál. Majorita laků je v pastelové intenzitě, avšak v sadě najdete i jeden zářivě červený a  koralový lak. To kdyby se vám přeci jen zastesklo po výrazné barvě. Nehledě na to, že konkrétně červený lak s názvem Cape Town je nadčasová klasika, a takový se hodí na kteroukoliv část roku nebo příležitost.

"Módní škála barev oslavuje něžnou ženskou stránku, již propojuje s avantgardní vizí. Přináší mix jemných pastelových tónů okořeněných stříbřitými prvky a metalickými odlesky."

Lépe bych to neřekla. :) Laky tedy obsahují drobné zářivé mikro částečky, které odráží světlo, nejedná se o perleť! Brrr. :)


V limitované kazetě najdete tyto odstíny:

316 FIJI - pastelově růžová /plně krycí
317 TAHITI - zářivě koralová /plně krycí
324 ICEBERG - mléčně bílá/ jemně krycí ale POZOR - možná budete mít v sadě 318 SPITZBERG - což je to samé, ale s příměsí růžové :)
363 LONG ISLAND - pastelová koralová / plně krycí
364 CAPE TOWN - zářivě červená/ plně krycí
365 CORTINA - šedofialová/ plně krycí

A nyní asi do nejdůležitější: aplikace, krytí a výdrž. Začnou tou špatnou zprávou - štěteček je doslova na prd!. Je to ten nejobyčejnější štěteček jaký si dokážete představit - úzký s dlouhými silnějšími štětinami. Zapomeňte, že byste při nabrání laku klasicky jednu stranu aplikátoru otřeli o hrdlo lahvičky. Kdybyste to udělali, máte materiál tak na půlku nehtového lůžka a to se bavím o krátkých nehtech! Pokud štětec neotřete, tak máte materiálu na nehet tak tak. U dlouhých budete muset nabrat po druhé na 100%. Dobrá zpráva je, že laky krásně kryjí v jediné vrstvě a vydrží bez poškození 5 dnů. Neodlupují, spíše se začnou velmi jemně obrušovat na konečcích, ale žádné odštípnutí ani nic podobného. To jsem zaznamenala jen na své dominantní ruce na prostředníčku. Takže pastelové barvy můžete nosit s klidem týden. Nicméně, bavíme se o krátkých nehtech. Shrnuto podtrženo, pokud pominu gelové bez lampové systémy, je to jeden z laků se skvělou výdrží, co vlastním. Škoda toho aplikátoru. Jako podkladový lak jsem použila již zde recenzovaný od Goshe.



Laky jsou k dostání ve Fann parfumeriích za cenu 149Kč/ks, ale některé z krásné kolekce Jelly Effects jsou aktuálně v akci za 109Kč/ks a jsou prostě boží! Tak na ně mrkněte, než budou pryč.


Lakujete? Jaké jsou vaše nejoblíbenější barvičky v létě?



Komentáře

  1. Jako vždy krásný článek! Malá balení se zdají být ideální, ale určitě ne pro dlouhé nehty, malé laky třeba od Dermacolu (moje oblíbené neonky) nalakuji ve dvou vrstvách na všechny nehty dvakrát po sobě a v lahvičce mám na dně :-D A pak jsem naštvaná, že je musím jít kupovat znovu, ale tak chápu, že ne každý to má takhle. Už jsem to asi někde psala, ale já laky nemám rozdělené na roční období, nosím svoje oblíbené barvy po celý rok. Ačkoliv trend divných šedo fialových mi neunikl a líbí se mi moc. :-) zrovna střídám jeden takový s meruňkovým a zářivě růžovým, za tohle léto už jsem skoro spotřebovala dvě lahvičky :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je to spíš pro někoho s krátkými nehty, nebo někoho kdo má kotel laků a pak mu jich půlka vyschne než je vypotřebuje. :D Což je můj případ. Nebo je to na dětský nehtíky. :D Hihi :D....a díky moc za koment! :-*

      Vymazat
  2. Nádherné barvičky, a pro mě malé lahvičky jsou ideální, protože mám krátké nehtíky a lakuji je jen občas.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro me taktez idealni😊 dneska budu prelakovavat a jeste nevim ktery to bude tentokrat 😊

      Vymazat
  3. Musím říci, že bych nevěděla kterou barvičku použít dříve <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak :))! Jsou fakt krasne..i ten iceberg - udela jen takovy ten krasne mlecny francouzsky decentni vzhled.

      Vymazat
  4. To jsou pecka barvičky! S tím bych si vyhrála celé léto :) Cape Town je naprostá bomba, ten si asi budu muset pořídit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to uplne vyrvana ruda :D ale mrkni na tu Jelly kolekci...to jsou barvicky :-)

      Vymazat
  5. No, to tedy jsou barvičky... Včera jsem si zrovna objednala Cape Town a Long Island :D :D Už se těším na lakování :D

    OdpovědětVymazat
  6. odtiene sú teda parádne!♥ tiež cez leto preferujem skôr farebné laky ale nie neónové tiež skôr pastelové ;) fialovo-šedá je toop ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Tou výdržou si ma potešila, akurát dnes som si jeden lak od Mavala kúpila, tak som zvedavá, odtieň je úžasný, konečne nie tie klasické farby ako keď si kúpim farbičky v písacích potrebách, to je to, čo mi pri niektorých lacnejších značkách lakov prekáža.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat