NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Zázračně hladká pleť?


Kdo z vás má rád silikonové primery? Takové ty, jak je nanesete na pleť, a pak vám kloužou prsty dokud si je neumyjete? Nemáte pocit, že vám pak po pleti klouže i makeup a špatně se při aplikaci na pleť chytá? Já nejsem fanda vyloženě silikonových primerů. Jsem divná? Nekamarádím se s nimi, a to se tak snažím! Ale nejsou mi příjemné na pleti. Mám pocit, že všechno ucpou a všechno klouže jak blázen. Nicméně jsem už velká holka a vím, že příprava pleti před aplikací makeupu je alfa omega všeho. V tomto ohledu tedy musím volit něco, co je vhodné pro moji suchou pleť a konzistencí připomíná spíše krém. 

Dlouhou dobu jsem měla ráda fialový primer od Rimmelu - Stay Matte. Má krémovou konzistenci a rozhodně pak nemám pocit, že mi štětec na makeup po obličeji hází smyky. Póry vám výrazně neschová, ale tak hrozně velké je osobně nemám. Pro mě je důležité, aby byl primer vhodný pro suchou pleť, neklouzal jak blázen, lehce vyhladil pleť, prodloužil výdrž makeupu, měl matující efekt a nestál raketoplán. To není zrovna málo, co chceme od jednoho přípravku, že? :D Každopádně něco, co moje požadavky ze 70% splňuje jsem našla. Je to novinka od Max Factoru - Smooth Miracle Primer


Tahle novinka z řady Miracle -  najdete v ní mimo jiné i tři různé typy makeupů s odlišným efektem - je skvělá volba pro sušiny jako jsem já, a myslím, že to bude i ideální volba na zimu. Primer má konzistenci krému. Sice ve složení figurují částečky silikonových elastomerů, který mají údajně vyplnit nerovný povrch pleti, ale ten "klouzavý" pocit byste mezi prsty při aplikaci hledali marně. Tedy určité množství silikonu tam je, ale není mi to nepříjemné. Primer obsahuje glycerín, niacinamid a další věci, které mají pleť udržet hydratovanou a hlavně v dobré kondici - tedy tím pádem i hladkou a bez vrásek. Chápu, nevíte co je niacinamid - měl by pomáhat udržet póry stažené a udržovat mladistvý vzhled pleti. Používá se i při léčbě akné, protože má protizánětlivý účinek. To zní fajn, že. To bude také možná důvod té "kalciové" vůně přípravku. Vážně - voní jak kalciová mastička. Kdo nemá rád "zdravotně" vonící kosmetiku - tak se mu to líbit nebude. Samozřejmostí je obsah antioxidantů  - v čem antioxidanty dneska nejsou, že ano. :)


Teď k praxi. S přípravkem se super manipuluje díky pumpičkovému aplikátoru - třikrát hurá za něj. Samotný primer se roztírá jednoduše -  jako lehký krém. Pleť jemně vyhladí, ale pohledový wow efekt jako po aplikaci silikonových kluzáků nečekejte. Je potřeba ho chvilinku nechat vstřebat a pak můžete začít s aplikací makeupu. Za dobu testování jsem zjistila, že se více kamarádí s tekutějšími makeupy, než s těmi hutnými. K hutnějšímu makeupu /například Revlon Color Stay / nedoporučuji, měla jsem dojem, že se zvýraznil póry. Naopak s tekutějším makeupem /například L´Oréal True Match/ je tenhle primer velký kámoš - krásně se nanáší a splývá s pletí. Co mě na tomto primeru asi nejvíce mrzí, je absence matuícího efektu. Nicméně přichází zima a tím pádem to bude i tak fajn společník pro ty z vás, které mají suchou pleť. Každopádně zázračně hladkou pleť nečekejte. Připravenou pleť na aplikaci makeupu? Rozhodně ano.



Primer seženete za 494 Kč, což se mi osobně zdá docela darda, ale kdo má rád hezké věci, asi zavře oči. :) Jaký je váš aktuálně nejoblíbenější primer?


Komentáře

  1. Já mám doma už druhé balení Satin Base od Dermacolu. Ten je teda hodně klouzavý, ale mě naprosto vyhovuje a pleť po ní nemám vůbec mastnou, ale naopak pěkně vyhlazenou. Jinak mám ještě ráda porefessional od Benefitu. Ale tenhle primer taky vypadá dobře :)

    www.terripeterk.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že tuhle bázi má spousta holek hodně rádo a z těch na bázi silikonů asi bude dělat co má. Spíš jde o ty preference toho, jakou to má mít konzistenci a jaký to má mít efekt. Je supr, že ti vyhovuje, závidím :D

      Vymazat
  2. U těch smyků jsem se musela smát :DD To jsem přesně zažívala s Garnier Perfect Blur primerem, který teda zmatnil krásně a byl celkově super, ale jsem na tom stejně jako ty - silikonové primery nejsou úplně moji oblíbenci.. Momentálně mám POREfessional od Benefitu, ten nový, což je hrozně obří balení, protože ho používám jen na T-zonu a mám ho od února a stále tam mám víc jak polovinu, což je nářez, ale musím říct že jsem moc spokojená s tím, jaký dělá efekt. Každý makeup na něm drží, štětec nedělá smyky (:DDD) a i když nemám převážně moc velké pory, tak i s těma menšíma si slušně poradí. Tenhle primer mě ale dost zaujal, brala bych nějaký vzoreček, abych ho mohla vyzkoušet, protože zní fakt dobře.. i když škoda toho, že nematuje, ale to ani nematuje moc ten od Benefitu, takže bych to přežila.. navíc, stejně používám pudr i v průběhu dne.. :) Mimochodem, musím ti také pochválit fotky, strašně hezky se na ně kouká, jsou perfektně "nazdobené"... máš cit pro hezkou kompozici! Kéž bych taky měla alespon z poloviny tohle nadání.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ten Garnier jsem taky měla, docela dost mi připomínal POREfessional, ale za méně peněz, že ano. :D Vzoreček asi někde ukořistíš,otázka je kde. Osobně přímo nevím. Ale zkusila bych Fann. Já oceňuji hlavně to, že to není silikonová emulze. A toho tedy je rozhodně na výběr méně. Všude samej silikon. :D Moc děkuji za pochvalu, snažím se to tunit, někdy to vyjde, někdy ne. :)

      Vymazat
  3. Ako slečna hore píše, že má rada Satin Base, ja som na neho čítala dávno samé super recenzie, tak som si ho kúpila v takom malom balení v tube a bola som strašne prekvapená, čo to je za silikón :D A doteraz som ho nevypotrebovala, aj keď určite boli chvíle, kedy som ho používala.. takže tiež niesom s tou "klouzavou" konzistenciou úplne stotožnená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, Dermacol je totálka no. Je to stejné jak ten od Sephory. :D Já se nemůžu zbavit pocit, že si patlám na obličej nějaký hnus prostě. :D

      Vymazat
  4. ahoj Niki.
    Mluvíš mi z duše. Většina značek má silikonové obludnosti a protože jsem chtěla být holka spořivá, koupila jsem si nějakou od Dermacolu. Zpětně netuším proč, když mi to muselo být jasné. Primer např. od Sephory je snad ještě horší :-D
    Nicméně už leta používám Pre Base od Make-up Studio a na zimu ho střídám s primer od NYX.
    Jinak souhlas s Nikola Mills. Tvoje kompozice a cit pro fotku jsou prostě parádní :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, ten od Sephory, to je to samý v bledě modrém. Nejdřív se mi líbil ale pak jsem získala odpor. Já max sáhnu po Shine Killer od NYX protože to fakt funguje, ale je to stejná silikonová šílenost. :D A moc děkuji!

      Vymazat
  5. Já jako primer používám pore professional od benefitu a make-up drží min. 8 hodin a navíc krásné voní!

    OdpovědětVymazat
  6. Perfektní recenze, fakt klobouk dolů. Vím všechno co bych chtěla vědět a ještě jsi mě pobavila. Úplné klouzáky taky nesnáším - zdravím Satin Base a holky z Dermacolu ;-).
    Jinak mi ale silikony vyloženě nevadí, pokud nejsou provázené tím divným pocitem. Když kouknu co nejčastěji používám právě teď, tah jsou ale stejně všechny báze bez silikonů úplně - kromě jedné jediné od MUFE, na kterou nedám dopustit a silikonová pocitově sice je, ale tak nějak krémově :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkný článek, naštěstí s celulitidou ani s ničím podobným problém nemám, ale rozumím tomu, že to může být pro lidi problém. Nevíte některá, jak vypadá pokožka po těchtozákrocích? Případně jaké prostředky by se daly použít k jejímu zklidnění a ošetření? Určitě by bylo dobré to vědět dřív, než se někdo rozhodne se na takový zákrok vydat, protože poté pozdě bycha honit.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat