NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Hourglass Ambient Lighting Edit - Surreal Light / Recenze


Marble obal. Krásný obsah. Nedostupná značka v České republice. Zázračné pudry. 4 důvody, proč tuhle paletku chtít. A budu upřímná - mně stačí jen ten první, abych ji musela mít. :D Je to taková profesionální deformace - každou věc si ihned představuji na fotce. Myslím, že nejsem jediná blogerka, která to tak má a částečně to zamlžuje můj racionální úsudek nad tím, co si potřebuji skutečně koupit. Ale čert to vem. Tohle je prostě vážně krása, to uznejte sami. Ale za 80USD je paletka překvapivě malá,  to mě zaskočilo, na rozměry jsem se na netu dopředně nedívala. Pro představu vidíte na fotce u paletky štětce...


Ještě se na chvíli vrátím k té ceně. Trochu jsem googlila a jedna blogerka prepočítala poměr ceny na hmotnost s ohledem na standardní balení jednotlivých odstínu. Výsledná cena miniatur v paletce by pak byla 53USD. Takže tady vidíte, že to není v zásadě o výhodnosti, ale o praktičnosti - mít vše pohromadě v krásném balení. Vyplatí se vám, pokud budete používat alespoň tři z obsažených odstínů. Plná verze jednotlivého pudru se totiž pohybuje od 38USD do 50USD. Nyní k jednotlivým odstínům v paletce.


Surreal Light / Finishing Powder

Největší část paletky zabírá jemně namletý pudr Surreal Light se žluto béžovým podtónem, který se nanáší po vašem běžném fixačním pudru. Má v sobě lehoulinký shimmer, který váš makeup osvěží, zjemní a zdokonalí. Vykokuzlí vám tedy svěží a odpočatý vzhled. Dá se nanést bez obav na celý obličej. Na kůži je prakticky transparentní a shimmer je víceméně neznatelný oproti pohledu v balení. Výsledkem je spíše saténový finish. Pleť příjemná na dotek, jak samet. Odraz světla je vidět jen při určitých úhlech pohledu. Vážně není důvod se bát, že vám to udělá třpytivou masku. Podobný efekt mají všechny miniatury v paletě - jsou se shimmerem, který splyne s pletí s jemně odráží světlo. 

Surreal Bronze Light / Bronzer

Jemný bronzer s teplejším podtónem se špetkou růžové a shimmerem ve zlatě. Není nijak exterémně krycí a dá se hezky rozpracovat. Jsem zatím stále bílá jak sejra, takže ho hojně nevyužívám. Když ho jemně nanesete na místa, kam se opírá sluníčko, vypadá to moc hezky. Na úplný bledý bedule to dle mého názoru vhodný pudr není. Už kvůli teplému podtónu nebo intenzitě. 


Surreal Glow / Blush

Velmi, velmi jemná sametová tvářenka s broskvovým, teplým nádechem a zlatavým shimmerem. Já ji spíš tedy říkám předtvářenka. Proč? Idální je, dát ji bohatě na celou tvář do míst, která vystupují, když se usmíváte. A pak až na vrch jablíčka dát druhou tmavší tvářenku z paletky. Když byste ji dali samostatně, moc ji neuvidíte. Na úplné bledulce, to asi vykouzlí svěží tváře, na ostatních nemusí být příliš viditelná, protože je prostě světlounká a skoro se ztrácí v pleti. Měla by se dát budovat - vrstvit. Takže intenzitu zvýšit můžete, ale ne nijak dramaticky.

Surreal Effect / Blush

Růžovo koralová tvářenka s teplým podtónem a zlatým shimmerem. Stejně jako ve všech výše jmenovaných případech vám nevznikne na tváři nějaký super shimmer effect. Ale saténový a přozářený, což vypadá vážně krásně. Bude slušet jak světlým tak tmavším typům. Jednoznačně můj favorit z paletky. 


Surreal Strobe Light / Strobe Powder

Tohle je asi jedná část paletky, která mi přijde k vyloženě světlé pleti k prdu. Jedná se o zlatavý highlighter s lehkým broskovým nádechem. Jsem zvyklá, dávat si rozjasňovač klasicky na vrch tváří, nad obočí, na nos, horní ret. V posledních dvou jmenovanýh částech obličeje to ale vypadá strašně. Udělá mi to nad rtem žlutý knírek. :D Prostě jsem na to příliš světlá. Takže více než highlighter je to pro mě bronzer s více shimmerem. Uvidíme až se opálím. Pro snědší typy bude fungovat bez problémů.

Pro ukázku jsem vytvořila kompletní look s paletkou. Jen kontury obličeje jsou s ABH Contour paletkou. Zbytek je recenzovaná Ambient Lighting Edit paletka. Nevím, zda jsem to extra zachytila, ale tak zkusila jsem to. :)




Takže, abychom si to shrnuly. Je to mrňavý a drahý, ale krásný. Uvnitř je 80% obsahu použitelné i pro bledé až snědé typy. Přesto, že má vše shimmer zanechává to saténový finish s decentním odrazem světla (kromě highligtheru - ten se třpytí více). Po aplikaci vypadáte zdravě a odpočatě. Paletka je bytelná a má velké zrcátko. A pokud chcete fotogenický klenot do sbírky, chcete vyzkoušet Hourglass zázraky, nebo mít ideální paletku na léto, tak se vám tahle marble kráska bude prostě líbit a užijete ji. Doporučuji se domluvit s někým, kdo vám ji ze zahraničí přiveze a vyhnout se tak taxám. Takže, kdo se plácne přes kapsu jak já? :D


Nikol, xoxo

Komentáře

  1. Ja som chcela tu povodnu Lighting edit paletku, co bola rok dozadu, lebo obsahovala presne ten puder a tie licenky, ktore som chcela vyskusat. Len nejak som ju presvihla a minuly oktober v Milane uz mali tuto mramorovu. Chvilu som nad nou rozmyslala, uz len kvoli obalu :D. Ale nakoniec som vzdala len vo velkom baleni ten vysnivany Diffused Light, lebo za obe som si tie peniaze ospravedlnit nevedela :D. Uvidime, s cim pridu tuto jesen, ci nakoniec podlahnem.

    zuzka | <a href="http://zuzanahumajova.com/sk/blog/“>zuzanahumajova.com/sk</a>

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta byla taky krásná! A chápu, je to pálka, a člověk si to musí vždy před sebou nějak obhájit. :D Taky jsem zvědavá.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Skutečně. Jen to chce trošičku chytit barvy do tváře, ať se dá využít celý její potenciál :)

      Vymazat
  3. Wow tak tyto barvičky vypadají naprosto skvěle i vzhled paletky je super!

    OdpovědětVymazat
  4. Já tu paletu naprosto miluju, nechápu jak jsem bez Hourglass pudrů mohla žít a líbí se mi všechny. Párkrát jsem někde četla a viděla, že ten bronzer je moc oranžový a nedá se používat ale na mé pleti vypadá hezky, ačkoliv jsem zrovna teď taky nejvíc bílá co kdy tenhle rok budu.. Za mě to byl jeden z těch lepších nákupů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když si docela výrazný žlutý podtón zdá se mi, takže ti asi bude sedět pěkně :) Každopádně díky za dovezení ze států ;)

      Vymazat
  5. Vypadá fantasticky... Ale ještě nejsem ve stádiu, abych si zvládla takovou částku za make up ospravedlnit. Zatím toho od highend značek nemám tolik prozkoumáno (zatím klasika TF, UD, Benefit a NARS vedou v mém stolku, takže to peněženku tolik nezabolelo). Ale věřím, že nebude až tak dlouho trvat, abych se k tomuto kousku dopracovala. :D Jinak odstíny jsou nádherné všechny! Jsem sice bledule průhledná, ale podtón mám do žluta... No jednou se tam dostanu, tomu věřím! A fotky jsou opravdu krásné :) Celý článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já plně chápu, já jsem se do toho stádia dostala asi po 4 letech co se nějak víc zabývam kosmetikou a líčením :D...

      Vymazat
  6. krásna! od dizajnu,balenia až po samotné farbičky :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  7. Existuje snad větší dokonalost :O :O

    OdpovědětVymazat

Okomentovat