NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

ZOEVA Pure Velour a Pure Lacquer Lips / Recenze


A je to tady. Dlouho očekávaná recenze tekutých rtěnek ZOEVA. Nejdřív jsem přemýšlela, zda nebude lepší recenzi rozdělit do dvou částí, jelikož se jedná o box tekutých rtěnek a box matných. Ale říkala jsem si, že vás už nebudu déle trápit a vyklopím to najednou. Tak snad recenze nebude moc dlouhá, pokusím se jít k věci a nezatěžovat vás zbytečným blábolením. Občas mi to jde lépe, než bych chtěla. Každopádně zmínim to nejdůležitější na úvod - rtěnky si samozřejmě můžete pořídit jak v boxech (což upřímně nevím, kdo ocení, nejspíš MUA a rtěnkový sběrači), tak jednotlivě. Pokud si pořídíte celé balení dostante cca 2 rtěnky "zdarma". Rtěnky jsou veganské, bez parabenů, parfémů, ftalátů a minerálních olejů. To je good ne?


Pure Velours Box

Nejprve se pustíme do recenze matných rtěnek, protože si myslím, že vás to asi bude zajímat o něco více. Spíš než tekutými rtěnkami bych to nazvala krémovými rtěnkami. Konzistence je sametová, našlehaná. Docela mi to připomíná částečně "cushion" konzistenci. Takže určitě nečekejte typickou tekutou rtěnku jako má např. ABH nebo Kylie, kterou nanesete, sedne si a zaschne. Je to prostě takový mix mezi tekutou rtěnkou a NYX soft matte lip cream. Tak, takhle bych to asi popsala nejlépe. Dle méhu názoru je to naprosto ideální konzistence. Barvy jsou velmi intenzivní, výborně kryjí, krásně se nanáší a máte dost času na zpracování (jediná barva, která hůř kryje - nechává takové ty "koleje" po aplikátoru je The Outsider). Jakmile rtěnka zaschne není vyloženě otěru vzdorná. Finish je sametový a jemný. Nedrolí se, neopadává, nevysušuje. Dá se přetřít během dne bez nějakého žmoulavého efektu. Přesto ale, vždy u všech semi matných i matných rtěnek doporučuji rtěnku nejprve lehce odstranit alespoň kapesníčkem, než patlat jednu novou vrstvu přes delší dobu již zaschlou první vrstvu. Rtěnka vám vydrží v klidu celý den, pokud budete opatrné. Nikomu, kdo si neustále sahá na pusu a neumí elegantně jíst tak aby, si vehementně neožíral rty nevydrží. :D Mně osobně vydrží v klidu celý den a proto je dávám i nevěstám. Ale jak říkám je to o tom, jak umíte se rty zacházet, i když to zní směšně. Je to tak.


V balení najdete mix nude rtěnek šmrncnutých různými tóny růžové, hnědé či broskvové. Nechybí ani jedna tmavá barva pro odvážné ani klasická červená. Některé světlejší barvy - pokud jste sami nějak hodně světlé - můžou vykouzlit na tváři takový "ble" look. Takže pozor na to. Nejlepší adept na takový vzhled nás čeká ale až v kazetě lesklých rtěnek. :D Obecně mi barvičky z matné paletky přijdou všechny v klidu nositelné a ve všech jsem už vyšla na ulici. :) Každý si tam najde svého oblíbence. U mě je to jednoznačně Pale Plethora - krásná nude barvička s růžovým laděním. Na denní nošení nádhera. A nevěřím, že by se našel někdo, komu by neslušela. Tady swatche a popis všech barev:


Pale Plethora - světlá nude s růžovým tónem
Fiant of Heart - nude mauve
All is Calm - tmavě růžová s hnědým podtónem
The Outsider - velmi tmavě fialová šmrncnutá hnědou
Clear Message - střední růžová nude s běžovým podtónem
Natural Aesthetic - tmavá broskvová nude - trošičku cihlový podtón
Matte Chat - tmavě červená s hnědým podtónem
Blue Blood - klasická rudá


A jsou na řadě leské rtěnky, z kterých jsem já osobně unešená a je to po všem tom matném šílenství kolem příjemná změna. Vlastně nevím, kdo je nosí, přijde mi, že jsou neustále všichni ujetý na matné rtěnky. Ale zkuste změnu a budete se divit, jaký rozdíl lesklá rtěnka s tváří udělá. Líčení je hned svěžejší. Každopádně, bez konturky / může být samozřejmě bezbarvá/ se neobejdete. Barvy jsou neskutečně intenzivní, hutné a krémové a to znamená, že se nějakému tomu nenápadnému a postupnému rozpíjení do vrásek kolem rtů nevyhnete. Na rtech je rtěnka moc příjemná, nelepí a ani nevíte, že ji rtech máte. Stejně jako matné rtěnky jsou bez parfemace a bez příchutě. :D Vážně - olíznete se a nic necítíte. Nemám ráda navoněné rtěnky, tudíž velké plus. Barva vám na rtech vydrží dlouho, záleží opět jen na vaší šikovnosti. Půl den vám vydrží určitě, pak si ožerete vnitřek při obědě. :) Ale swatche z ruky jsem jentak dolů nedostala...


Vítězem vylbité barvy je Unrefined - což je světlá teplá béžová. Nevím komu by mohla slušet, ze mě vykouzlí mrtvolku. :D Je to jak korektor na pusu - ta zmizí a splyne s pletí. :D Jestli víte o typu pleti, kterému bude slušet, dejte vědět do komentářů. Já si s ní nevím rady, ale samozřejmě je možné ji míchat s dalšími odstíny, tvořit ombré efekt a podobně, takže využití se na ní najde. Klidně s ní můžete i zesvětlit jakýkoliv jiný odstín rtěnky. Mými favority jsou naopak odstíny Crushed Bloom, což je tmavá pudrová fialovo růžová a Haute Pursuit - tmavá fuchsia barvička. Na oficální stránkách píšou magenta - podle mě prostě fuchsia! :D Jednoznačná pecka na léto je zářivá oranžovo červená Senso! Kompletní výpis barev a swatche najdete níže.


Unrefined - teplá světejší běžová
Strong Career - teplá středně hnědá s růžovým podtónem 
Sensual Curve - tmavě hnědá lehce šmrncnutá rudou
Crushed Bloom - pudrová tmavě růžová
Haute Pursuit - fuchsiová
Criss Crossed - temně fialová 
Senso - zářivá červeno oranžová
Noble Heart - klasická červená


Nyní ještě k aplikátorům. U lesklých rtěnek jsou hranaté, krásně vykouslé a pasují na rty. V ruce jsem neměla lepší aplikátor. I výraznou barvu s tím nanesete přesně a dokonale. U matných rtěnek z toho tak odvázaná nejsem - i přesto, že se aplikátor s uzkým koncem tváří precizně, tak mi zdaleka tolik nevyhovuje. Škoda, že i u matné verze není ten samý hranatý aplikátor, co u lesklé. 



Nezbytná základní informace, která nesmí chybět. :) Celé balení 8 rtěnek vyjde na 1757Kč kdežto jedna rtěnka sólo stojí 284Kč. Obojí jako vždy seženete na makeupandmore.cz 

Tak a je to. UF :D Reknu vam recenzovat 16 rtenek neni zadnej med. :D Líbí se vám některý odstín? Co říkáte na lesklé rtěnky? Nosíte je nebo ani omylem? 


Nikol, xoxo

Komentáře

  1. Tý jo to jsou ale dost pěkné odstíny! :) Nevím opravdu jaký se mi líbí nejvíce! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se ti nedivim :) me docela trvalo nez jsem si nasla oblibence :)

      Vymazat
  2. u těch lesklých postrádám nějaký opravdu pěkný a lichotivý nude odstín, škoda...

    OdpovědětVymazat
  3. Docela mě tyto krásky zaujaly!
    Mně se nejvíce líbí asi Sensual Curve, Crushed Bloom a Haute Pursuit. Já totiž moc nejsem na nude odstíny :)

    A jinak nosím matné i lesklé rtěnky, podle nálady :)

    Petra Bartáková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. skvely vyber :) ta sensual curve s decentnim idealne bronzove ladenym lehkym makeupem oci vypada supr..nesmi se to prehnat..jinak je to pak trosku gothic :D

      Vymazat
  4. Krásná recenze!!! :) No já zrovna více nosím lesklé rtěnky a nebo oživuju matné leskem :D Matné mě bavily hrozně do léta, kdy jsem si kupovala Colourpop rtěnky a mezi nimi jsem vzala i jednu lesklou růžovku přirozenou (odstín Bound) a ten svěží efekt po dlouhé době na rtech mi vzal dech a nějak se mi najednou ty matné nechcou nosit :D Často ale jdu proti sobě - že buď lesklé rty a matné oči nebo třpytivé oči a pak volím matné rty. No...taky se umím dobře rozkecat :D

    Jinak teda mě nadchly odstíny spíše ty lesklé :) Nude rtěnek už mám plné zuby a mám jich doma už moc. Taky poslední dobou nosím hodně rty do hněda, takže za mě prostě lesklá kolekce. A ta červeno-oranžová je vážně pecka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky dobra taktika - matne oci, leskle rty nebo trpytive oci a matne rty. To prubnu :)

      Vymazat
    2. Tak já ráda výrazné líčení, klidně jdu ven s vamp rtěnkou nebo červenýma očima ve dne, ale nějak to pro to okolí aspoň trochu krotím :)

      Vymazat
  5. Perfektní recenze!! Ty odstíny jsou dokonalé a vypadají božsky. Já mám od Zoevy několik paletek stínů na očí a tvářenek, ale přiznám se, že produkt na rty nevlastním ani jeden.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuju! No prave - podle me Zoeva rovna se stiny, tvarenky..ale s tema rtenkama si je asi nikdo moc nespojuje. Ty klasicky rtenky co maji normal "vytahovaci" jsem taky treba nikdy nemela v ruce. Ale toto mi dorazilo a sama jsem byla prekvapena, jak skvele to je a nevim proc jsem je nezkusila drive. Davam za tu kvalitu 100% ruku do ohne. Top matna zalezitost.

      Vymazat
  6. wau, asi by som nevedela ráno, ktorú si vybrať :D od Zoevy som produkt na pery myslím, že ešte nemala, a toto balenie sa mi veľmi páči, tak možno sa po nich popozerám :) pekný článok :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak bys jela po porade :) a vyzkousela vsechny :D....moc dekuju!

      Vymazat
  7. Super recenze, dost jsi mě navnadila,na tu pale plethora. ��Myslíš, že by se dala srovnat konzestencí s těmi od thé balm? Ty mám fakt ráda. Tohle by mohla být levnější alternativa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohuzel od theBalm zadnou nemam :( Tak ti to nedokazu prirovnat. :( Ale vcera mi vydrzela matna barva na rtech od 13 hodin az do spani :) a to jsem mela jeste mezitim gulas :D A pusu jsem nemela vysusenou a jen decentne ozranou zevnitr :) Fakt se mi zdaji skvele. Jestli znas masla od NYX tak k tomu to prirovnat mohu, je to hodne podobne jen to ma mnohem vetsi vydrz.

      Vymazat

Okomentovat