NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

6 důvodů proč si pořídit kultovní Embryolisse Lait-Crème Concentré / Recenze


Doufám, že vám tímto článkem udělám velkou radost. Bude totiž reč o kultovním Embryolisse multifunkčím krémovém mléku v klasické bílé tubě s modrým dekorem. O krému, který je tajemstvím krásné pleti Francouzek po několik generací a dermatologové na něj nedají dopustit. O krému, který je součástí makeup kitu mnoha slavných vizážistů včetně Lisy Eldridge. A já vám prozradím hned 6 důvodů, proč by se měl tento kult mezi krémy objevit brzo i na vašem makeup stolku nebo poličce v koupelně. 


1. Okamžitá výživa suché pleti

Jak už název napovídá, jedná se o koncentrované krémové mléko.  Velmi dobře se ihned po nanesení vstřebává, nezanechává mastný film a vaše zašedlá pleť získá hebký, hydratovaný a zářivý vzhled. Pokud máte suchou až velmi suchou pleť se sklony k šupinkám a pnutí, je Embryolisse krém skvělý zachránce, který pleti navrátí zpět hydrataci a pružnost. V zimě je tenhle kousek jednoznačně must have, bez kterého osobně těžko přežívám. Pokud máte mastnou pleť, doporučuji ho používat pouze na noc, případně se přes den vyhnout aplikaci na t-zónu a soustředit se spíše na suchá místa. Nezapomeňte, že i mastná pleť bývá často dehydratovaná. 

2. Primer

Krém pleti dodává vláhu a výživu, čímž dochází k mírnému zvětšní jejího objemu a tedy i jejímu vyhlazení. Výsledkem je zdravě vypadající jemná pleť připravená pro nanesení vašeho oblíbeného makeupu. Nehrozí žádné zvýraznění suchých míst. Použití krému jako podkladu prodlužuje i dlouhotrvajícnost vašeho makeupu, protože působí jako propojovací médium právě mezi pletí a makeupem. 



3. Lze jej míchat s makeupem 

Tohle je něco co ocení nejen makeup artista, ale i běžná žená a to hned v několika případech. Pokud máte suchou až velmi suchou pleť, tak je pro vás většina matujících, silně krycích, dlouhotravajících makeupů tabu. Těch jsou ovšem především drogérie plné a nic moc pro suchou pleť tam nenajdete. Nevhodný makeup vám většinou zvýrazní póry a šupiny. Jedna možnost je zakoupit si speciální hydratační makeup, ideálně nějaký na bázi vody, který najdete spíše mezi dražšími makeupy v parfumériích. Nebo - stačí váš běžný makeup namíchat na ruce s trochou Embryolisse a výsledkem je příjemný hydratační makeup! Doporučuji ho poté nanést na pleť prsty jako krém, či použít houbičku. Pokud máte stárnoucí pleť, výše popsané typy makeupu vás určitě také zlobí - můžete si tedy s pomocí Embryolisse namíchat lehčí a hydratační makeup, který nebude zdůrazňovat linky a vrásky. A pokud chcete jednoduše jen méně krycí makeup na běžné nošení ? Můžete si ho vykouzlit kdykoliv, když nebudete mít chuť na svůj plně krycí. 




4. Maska

Pokud máte po náročném týdnu dehydratovanou pleť bez života, naneste bohatější vrstvu krému a nechte působit jako masku přes noc.  Probudíte se s pletí naducanou (myšleno v dobrém slova smyslu :) a hebkou jak dětská prdelka. Případný přebytečný krém ráno vmasírujte do pleti nebo proveďte vaší běžnou ranní očistu pleti, ale ne micerálkou!

5. Multifunkční pomocník pro celou rodinu

Embryolisse není jen pro vás,  je to krém vhodný pro každého v rodině. Dokonce i pro vašeho přítele, manžela či syna jako péče po holení. Krém je vhodný i pro citlivou či podrážděnou pokožku. Můžete jej použít i na zklidnění zarudlé kůže po slunění. Dokonce s ním lze odlíčit i makeup jako s klasickým pleťovým mlékem (vyhněte se očím) v případě nouze. Je ideální i jako krém na ruce nebo na suchá místa na těle - lokty, kolena atp. Zkrátka na kterákoliv silně vysušená místa.


6. Krásně voní

Tohle možná pro někoho není důvod k nákupu, ale skutečně krásně voní a pro mě je parfemace důležitá a doplňuje zážitek z péče o pleť. Přímo na obalu se dočtete, že voní dětstvím a možná bych to sama lépe nepopsala. Je to jemná, nevtíravá, čistá vůně, která - troufnu si tvrdit - bude příjemná každému bez rozdílu.

Tak co na to říkáte?  To je dost skvělých vlastností na jeden zdánlivě obyčejný krém. Já osobně mám třetí balení a je stálou součástí i mého makeup kitu.* Pro dehydratovanou či starší pleť je to můj velký oblíbenec. Miluju multitasking produkty. Pokud jste s péčí o pleť ještě vůbec nezačaly (kvůli věku, lenosti :), tohle může být ideální první krém, který zároveň splní hned několik úkolů v péči o pleť najednou.  

Nejzásadnější ingredience krému:

Bambucké máslo - je bohaté na esenciální mastné kyseliny a vitamin A, E a F - zlepšuje elasticitu kůže a dodává ji jemnost.

Včelí vosk - pomáhá pleť chránit a zjemňovat.

Aloe vera - taky jinak Indiány nazývaná "zázrak z nebe" pro její výjimečné složky: vitamín A, E a B, - minerály, které bojují proti volným radikálům - aminokyseliny a esenciální mastné kyseliny, které pomáhají v pleti udržet vláhu. 

Sójové bílkoviny, které mají napínající a hydratační účinky díky působení na kolagenová vlákna.


TIPY jak z krému nebýt zklamaný:

Někdo píše, že má po něm mastnou pleť - tady bude chyba v aplikaci. Je třeba si uvědomit, že se jedná o koncentrovaný produkt - tedy stačí nanést skutečně málo. Približně oříšek na celý obličej je strop, v případě použití jako "primer" stačí i méně než oříšek.

Krém obsahuje minerální oleje (zde konkrétně paraffinum liquidum), které pomáhájí v pleti udržet vláhu. Pro některé je to trošku kontroverzní složka kosmetiky a někdo se jim jednoduše snaží vyhýbat. Takže pro ty z vás, které jejich obsah v kosmetice řeší - není to krém pro vás. Pokud jste to ale doposud neřešily - tak to asi nemusíte řešit ani nyní. :) 

Na netu jsem se dočetla, že lidem se sklonem k akné krém nevyhovuje. Může to souviset s obsahem minerálních olejů. Tedy nedoporučuji těm z vás, které trpí / trpěly akné. Mohly byste se probudit s pupínky. Ale jsou to zcela výjimečné případy, stejně jako u jiné jinak vyhovující kosmetiky.

A neodpustím si jednu zásadní poznámku - žádný krém nenahradí dostatečný pitný režim, dostatek spánku, ovoce a zeleninu v jídelníčku a pokud možno klidný životní styl. Toto vše se v kvalitě pleti odráží a je nutné na to myslet.

Kde krém zakoupit? 

Krém vám doporučuji zakoupit například na notino.cz za 300 CZK.

Nikol, xoxo

*Moje pleť je suchá, až velmi suchá, se sklony k šupinkám a mastění v T-zóně. To co vyhovuje mne, nemusí vyhovovat vám. Recenze vyjadřuje můj ryze osobní názor na produkt a nebyla jsem nikým a ničím ovlivněna.

Komentáře

  1. Tento krém vůbec neznám, ale je rozhodně zajímavý. Má opravdu široké uplatnění. Mám také hodně suchou a citlivou pleť a T-zóna se mi už odpoledne hodně leskne, takže by mi mohl sedět :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite ho zkus, je to takovy nepostradatelny pomocnik :)

      Vymazat
  2. Vyzerá zaujímavo a láka ma ho skúsiť, aj keď mám na tvári mastnú pleť. Aj tak si myslím, že by som ho využila na iné oblasti pokožky, ktoré mám zasa naopak až extrémne suché... :)

    Candy | C a n d y G r a n t

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On je to vážně velký všeuměl, najde se pro něj využití. Spíš tak či onak by mě lákalo zjistit, zda je to vážně takový zázrak :) Na vyhození to určitě nebude, ten užiješ :))

      Vymazat
  3. O značke počujem prvý krát. Škoda že je vhodný skôr na suchú pleť.

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od té samy značky je i krém Embryolisse Hydra-Mat :) Hydratacni pece pro mastnejsi plet. Mozna to bude to bude vhodne pro tebe. Planuji to koupit na mastnejsi klientky :) Dam ti pripadne vedet.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Ten samy :) Je pro vsechny typy pleti, ja jen rikam, ze pro vylozene mastnou plet to nemusi byt to prave orechove. :)

      Vymazat
  5. Krém rozhodně vypadá zajímavě a líbí se mi nejen svým složením, ale i multifunkčním využitím, a to klidně i u více osob. Pokud má i příjemnou parfemaci, nedivím se, že ti tolik vyhovoval :) Chtěla bych se zeptat, jestli si myslíš, že ho lze použít ke zklidnění pokožky po absolvování tohoto zákroku - nebo by ses tomu radši vyhnula.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat