NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Moje oblíbené nude MAC rtěnky / Recenze


Dnešní článek bude stručnější, protože pravdou je, že v mém arzenálu jsou aktuálně pouze dvě MAC rtěnky. O to víc snahy jsem si s výběrem odstínu dala. Zásadně si nikdy nekupuju jakoukoliv kosmetiku bez toho, aniž bych si nejprve na internetu ověřila, zda za nákup skutečně stojí či nikoliv. K tomu je samozřejmě skvělý nejen Google, ale i Pinterest. Kde jsem mimochodem našla k těmto dvoum rtěnkám i ideální odstíny tužek, taktéž MAC. Párkrát jsem si kvalitu produktu před koupí neověřila a byla to katastrofa, i když "na ruce" v Sephora vypadal produkt skvěle. Kolikrát se to stalo vám? Mě to vždycky tak naštve. To nebyl ale případ těchto dvou rtěnek, které neustále používám jak na sebe, tak na moje nevěsty. Kdo se právě zhrozil nad případnou hygienou práce, nebojte - rtěnky dezinfikuji a používám špachtli a štětec, takže bakterie nemají šanci! :) 


Nyní už ke konkrétním odstínům. Jedná se o MAC Velvet Teddy a MAC Faux. Osobně se nemohu rozhodnout, kterou z rtěnek mám raději, přitom jsou poměrně rozdílné jak ve finishi tak v odstínu. Jsem ale přesvědčená, že jedna z uvedených rtěnek se vám zalíbí natolik, že budete zvažovat koupi.

Dervish Lip Pencil, Faux, Velvet Teddy, Whirl Lip Pencil

MAC Faux + MAC Dervish Lip Pencil

Tuhle rtěnku jsem poprvé viděla u americké youtuberky a makeup artistky Jasmine Hand, jejíž videa mám velmi ráda. Hlavně proto, že točí klientské tutoriály, ne líčení sebe sama. (Protože líčit někoho a sebe je obrovský rozdíl, možná byste nevěřily jak velký.) MAC Faux je jeden z jejích nejpoužívanějších odstínu rtěnky na nevěsty. A můj už taky. :) Má saténový finish (polomatný), a je velmi pigmentovaná. Nejlépe odstín vystihuje popis přímo na stránkách MAC: tlumená lilo-růžová. Já bych ji popsala asi jako mauve starorůžovou rtěnku. Páruju ji s konturkou - taktéž MAC - v odstínu Dervish. Rtěnka sluší tmavším i světlějším typům. ALE na vyloženě tmavých typech pleti může působit dle mého názoru trošku lacině, tam je potřeba si dát pozor na decentní použití konturky. Rtěnka má slušnou výdrž (až 4h při opatrném zacházení), ale je potřeba pod ní bohatě nanést konturku. Ostatně, to v každém případě, pokud chcete dlouhotravající nejen kontury.



MAC Velvet Teddy  + MAC Whirl Lip Pencil

Je jedním z velmi oblíbených odstínu MAC rtěnek (jako další mohu jmenovat např. Mehr, Brave, Twig, Ruby Woo, na které mám taky zálusk) a zažila poměrně velký boom, když se objevily ikonické rty Kylie Jenner. Právě Velvet Teddy spolu s tužkou v odstínu Whirl byly považovány za jednu ze skvělých kombinací barev pro vytvoření podobného vzhledu rtů, jako měla Kylie. Velvet Teddy bych popsala jako nude rtěnku s teplým hnědý podtónem a špetkou růžové. Těžko se to popisuje, rozhodně ale nesedí popis na stránkách MAC - temná béžová. Když se opálíte - je to perfektní nude barva. Trošku pak na rtech zanikne, hlavně v horších světelných podmínkách, ale na denním světle top. Pokud jste světlejší, její krásná barva vynikne ještě lépe. Na někom působí rtěnka více do růžova a na někom do hněda, na někom je intenzivní více a na někom méně. Záleží na barvě rtů a intenzitě nanesení. Rtěnka je velmi pigmentovaná a má zcela matný finish. Na rtech je přesto velmi příjemná. Má skvělou výdrž - až 6h. Samozřejmostí maximalizace životnosti je použití konturky.




Líbí se vám některý ze dvou uvedených odstínů? Jaké jsou vaše oblibené MAC rtěnky? Jaké odstíny byste ostatním doporučily? Dejte mi vědět dolů do komentářů. :)

Pokud si budete chtít zakoupit MAC rtěnky, doporučuji si počkat na online slevy v Douglas nebo přímo e-shopu  MAC (kde mají někdy i zvyhodněné sety rtěnka + tužka).

Nikol, xoxo

Komentáře

  1. MAC rtěnky jsem nezkoušela. Na ruce nejde takřka rozeznat odstín, ale na rtech vypadají fakt skvěle, více se mi líbí hned ta první, takové odstíny mám hodně ráda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju za komentar. Urcite - Faux je takova slusiva nude barvicka na kazdy den.

      Vymazat
  2. Obidve sa mi pacia, Velvet Teddy som na Tebe obdivovala uz na Instagrame. Mne bohuzial nesedi :o( vyzeram v nej uplne mrtvolne(nie som tmava , bezne nosim F&B od MAC C2).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je mi lito! C2 je pomerne svetla, ale je fakt, ze ne nejak moc. Ona je to sice nude barva ale netypicka, ten ton barvy je hodne intenzivni.

      Vymazat
  3. Nevím, kterou bych si vybrala, obě jsou nádherné. Ale kdybych přece jenom musela jednu zvolit, ak asi Velvet Teddy :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je sexy, mam ji rada. :) S bronzovyma ocima je top top. :)

      Vymazat
  4. Rúže sú krásne, no viac sa mi páči Velvet Teddy. Žiaľ nevlastním žiadny MAC rúž. V našom meste predajňa nie a cez internetové e-shopy kupovať nechcem.

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A procpak nechces? Kvuli odstinum nebo je to jiny duvod? Pred MAC vse dorazi vporadku a zatim jsem se nikdy nesekla, kdyz jsem si odstin a recenze poradne prohledala na internetu :)

      Vymazat
  5. Na Faux mám taky zálusk jako na rtěnku pro nevěsty... Mou aktuálně nej je Viva Glam II. Taky s ní sklízím úspěch u nevěst, ale není asi tak univerzální... Ale pro mě je to zatím nej nude, co jsem na sobě vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ale moc pěkný odstín, k té půjde i tužka Dervish :) Přijde mi to jako odstín mezi Faux a Velvet Teddy. :)

      Vymazat
  6. to je pravda, že líčiť seba a iných je veľký rozdiel. na sebe to už tak nejak máme natrénované :)
    páčia sa mi oba odtiene veľmi :) ale ty máš aj nádherné pery, ktoré pri každom tvojom líčení obdivujem :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat

Okomentovat