NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

GOSH Liquid Matte Lips / Recenze / Giveaway ukončena


V šuplíčku "na testování", který je poměrně plný a mám co dělat, abych vás se vším stačila seznámit, mi už nějaký ten týden leží 4 krásné odstíny matných tekutých rtěnek od GOSH. Konečně na ně přišla řada a tak jsem ve dvou odstínech pár dní chodila po baráku a testovala je. Jedla, pila, venčila, dokonce je podrobila i testu zubní pasty. :D Pasta je docela agresivní, tak vždy čekám, jak rtěnka dopadne a až pak se odlíčím. Zda jsou rtěnky příjemné na rtech, jakou mají výdrž a zda nehrudkují, se dozvíte v dnešním článku.

Liquid Matte Lips rtěnky jsou součástí Spring/Summer kolekce 2017 a najdete v ní celkem 8 různých odstínů. Od snadno nositelných nude, přes živější letní barvičky, až po temné glamour odstíny. Nechybí samozřejmě ani klasický rudý odstín. I když všech 8 rtěnek nevlastním, troufám si říct, že nejvíce se vám budou libít nude odstíny 007 Nugat Crisp  a 001 Candyfloss. První jmenovaná je deep nude rtěnka s hnědým podtónem a druhá jmenovaná s růžovým. Z výraznějších letních odstínů vás určitě zaujme zářivá červená 004 Chinese Rouge s coral podtónem a 006 Berry Me, jejíž název mluví za vše. 

006 Berry Me

I přesto, že se jedná o tekuté matné rtěnky, já bych je nazvala spíše krémovými. Konzistence je sice ridší, ale jako tekutou bych ji určitě nepopsala. Na rty se barva nanáší lehce a přesně. Aplikátor je poměrně dlouhý a úzký, a pracuje se mi s ním hůře. Osobně upřednostňuji spíše kratší a baculatější verze houbičky. Pigmentace je mimořáně intenzivní, nevidíte žádné stopy po aplikátoru. Rtěnka schne poměrně rychle, ale tím, že není zcela matná, se s ní dá pracovat relativně dlouho. Ideální je nanést vrstvu na spodní ret, promnout a pak dodělat okraje horního rtu. Stačí tenká vrstva, nenechte se zmást krémovu konzistencí - svádí k bohatému nanášení, ale pak zaschne a krémovitost je tatam. Při silné vrstvě by rtěnka neměla šanci dostatečně zaschnout a výsledný efekt by nebyl ideální.


Rtěnka nezasychá do úplně matného finishe. Zůstává  mírná lepkavost a spíše sametový vzhled s lehkým zdravým leskem. Komu lepkavost vadí, nebude to rtěnka pro něj. Vzhled rtěnky na rtech to nijak neovlivňuje. Naopak - rty i přesto, že mají matný finish, vypadají hezky svěže. Rtěnka v sobě obsahuje patentovaný komplex látek LipPerfection, který by měl zvyšovat průtok krve v kapilárách a tím podporovat mikrocirkulaci v pokožce. Výsledkem by měly být vyhlazené rty bez rýh a vrásek. Rtěnka nepraská, nehrudkuje. Vydrží s přehledem 6 hodin. Záleží samozřejme jak často přes den pijete a zda budete jíst kuře s rýži, nebo se zakousnete do hamburgeru. První známky únavy uvidíte klasicky na středu rtů, ale není to nic na pohled dramatického. Barva ubývá postupně. Nějaké výraznější přetírání ale jako vždy nedoporučuji. Pokud už to musí být, buď si celé rty obtiskněte nejprve do kapesníčku a až pak naneste novou velmi tenkou vrstu, nebo se při přetířání soustřeďte pouze na opotřebovaná místa. 


Rtěnky jsou vegan friendly, jsou bez parabenů a parfemace a obsahují výtažek z pampelišky, která je bohatá na vitamin A. Pampelišce se neříká také jinak smetánka lékařská pro nic za nic. Má pro naše zdraví spoustu benefitů, a mezi jeden z nich patří i čištění a omlazovaní pleti. Právě pampeliška je hlavní součástí zmiňovaného komplexu látek LipPerfection. Subjektivně jsou to jedny z nejpříjemnějích matných rtěnek, které jsem vyzkoušela. 

Značku GOSH a tedy i tyto rtěnky najdete jako vždy ve Fann parafumerii a to i online za 349Kč. 


GIVEAWAY

Vzhledem k tomu, že nejsem schopna všechny rtěnky plně užít, jedná z vás ode mě jako dárek dostane dva odstíny a to: 003 Nougat Fudge a 008 Arabian Night v celkové hodnotě 698Kč. Obě rtěnky byly pouze swatchnuté na mém předloktí a poté vydezinfikované. Komu toto vadí, ať se prosím neúčastní. :) 

Pravidla: Stačí mě sledovat na Instagramu a napsat mi tam pod fotku s těmito rtěnkami, jak se jmenuje speciální komplex látek, který je obsažený v rtěnkách GOSH Liquid Matte Lips a otagovat jednu kamarádku. Odpověď na otázku můžete najít v tomto článku nebo na stránách Fann.

Vítěz bude vybrán náhodně a vyhlášen v úterý 11.6. na blogu i Instagramu.

Hodně štěstí!

Nikol, xoxo

Komentáře

  1. No GOSH značku znám, ale vůbec jsem od nich nic nezkoušela. :) Líbí se mi první tři odstíny, ten poslední je na mě moc tmavý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda! Určitě stojí za kup: Catchy Eyes Mascara, Strobe n Contour Paletka v odstínu Light. Slibuji, že nebudeš zklamaná. Obojí jsem hodně používala a paletka - ta mele z posledního už. :D

      Vymazat
  2. O této značce jsme již několikrát slyšela, ale osobní zkušenost s ní nemám :) Musím se na ní podívat a něco vyzkoušet!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě na ní mrkni, má pár must have kousků: catchy eyes mascara, strobe n contour paletka v odstinu light, a vlastne i GOSH kokosová maska na vlasy. Je to dostupná a skvělá značka.

      Vymazat
  3. Krásné odstíny . Gosh jsem krom lesku nezkousela , ale asi mrknu fann máme blízko.

    OdpovědětVymazat
  4. Z GOSHu som skúšala akurát fixačný púder (DOKONALÝ!) a ešte čistič na štetce (taktiež DOKONALÝ). Čiže určite vyskúšam aj tieto matné rúže :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O pudru jsem taky slyšela pochvaly, asi na něj mrknu. :)

      Vymazat

Okomentovat