NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Korejská kosmetika Cremorlab / Recenze


Ani nevíte, jak jsem se těšila, až zase napíšu nějaký článek. Může to znít paradoxně, vzhledem k té velké prodlevě tady, ale musela jsem pořešit pár věcí. Znáte ten pocit, když máte vzadu v hlavě nějaký "nepořádek". Ten můj byl především o myšlenkách na nepořádek fyzický. Plné šuplíky, police, skříně. Neustále jsem v hlavě měla - musím to někdy vytřídit, uklidit. Dokud to neudělám, nebudu si moct v klidu sednout a tvořit. Dělat to, co mě baví. Nejdřív musím udělat to, co mě nebaví. Nejdřív musím utřídit fyzický nepořádek, abych mohla docílit pořádku duševního. O tom podrobně až jindy. Dneska mám totiž konečně "prostor" zase psát a to konkrétně o korejské kosmetice Cremorlab, kterou více jak měsíc testuji. Možná už to bude skoro dva měsíce! Ten čas hrozně frčí. Testovala jsem hned několik produktů, takže se pustíme do každého zvlášť.


Cremorlab je korejská kosmetická značka, která svoje produtky staví na termální minerální vodě T.E.N., kterou získavají z ohromné hloubky v jedné korejské provincii, která je proslavená jako lázeňsko - medicínské centrum. Říkám si tedy, že špatné to asi nebude. Hlavně co se péče o pleť týká, tak Korejky prostě vědí. Jinak si nedokážu vysvětlit, proč většinou vypadají mladší, než ve skutečnosti jsou. Tajemství krásy bude asi vážně v hydrataci a na té Cremorlab staví.

Ještě dodám, že součástí každého balení krému v kalíšku je špachtlička, což taky nebývá samozřejmostí a tohoto detailů, důležitého pro hygienu, si cením!


Hydro Plus Snow Melting Cream

Začnu asi tím - pro mě nejpodivnějším - produktem. Proč? Kvůli jeho konzistenci a i efektu na pleti. Dlouho jsem se nemohla rozhodnout, zda ho miluju nebo nenávidím. Ale už jsem se přiklonila spíše k tomu druhému. Jedná se o extrémně hydratační krém. Když říkám exterémně, tak počítejte s tím, že vám "něco" zůstane na pleti. To "něco" nejsem schopna doposud přesně popsat. Je to takový lehce mokrý, lehce lepivý a hutný lesklý povlak. Jediná cesta, jak tomu zabránit je použít vážně miniaturní množství krému. Jak už název napovídá, po styku s kůží se krém jakoby rozpustí. Takže stačí skutečně maličko. Korejci mají rádi lesklou a zdravě vypadající pleť. Ale toto je na mne příliš. Krém není vhodný na den a už vůbec ne pod makeup. Leda byste chtěly lepit. S makeupem naprosto nespolupracuje. Jediná cesta, jak jsem byl schopná ho testovat, bylo použítí na noc. Nicméně i to mělo své úskalí. Ráno jsem doslova cítila, jak je na mne přilepená každičká částečka prachu, která letěla kolem. Připadala jsem si upatlaná. Nicméně - pleť byla hezky naduclá, jak po séru. Takže hydratační efekt tam rozhodně je, ale cesta k němu je pro mě příliš trnitá...nebo spíš upatlaná. Dopoužívám ho, ale rozhodně jsem si ho nezamiloval. Kdo má rád efekt "korejské" pleti - bude se mu krém líbit i na den. Nicméně maximálně ještě s použitím korektoru. Pozor, krém není vhodný na mastnou pleť


T.E.N. Cremor For Face Fresh Water Gel

Tohle je naopak pro mě velká láska a s krémem výše popsaným má naštěstí společnou jen hydrataci. Tento krém má ridší konzistenci (gelem bych to ani moc nenazývala - gelové krémy osobně ani nemám ráda) a nanáší se jako sen. Zpočátku je na pleti vodovější, ale pak se začne vstřebávat a pod prsty začnete cítit krásně hladkou, jemnou pleť. Zdá se mi, že kromě hydratačního efektu, má efekt i vyhlazující! Hezky se vstřebává a zanechává skutečně krásnou, jemnou pleť bez pocitu mastnoty či upatlání. Je skvělý i pod makeup. Dokonce bych ho pod něj i doporučila. Ve složení se objevuje můj oblíbený růžový olej nebo výtažek z mořský řas. Krém bude podle mne vhodný pro všechny typy pleti, které postrádají hydrataci.


Hydro Plus Snow Falls Water-full Serum

Já mám séra ráda, ale toto pro mou pleť asi nic speciálního nedělá. Obsahuje sice kyselinu hyaluronovou, ale já žádný rozdíl nepocítila. Možná je to tím, že na mě toto sérum působí jen jako ridší krém. Mám raději "průhledná" či olejová séra. Jako je například to od Kiehl's. Přesto - hezky hydratuje, rychle se vstřebává, nemastí, nelepí. Je vhodný i pod makeup. Na něj obyčejně ještě aplikuji krém, co mám zrovna po ruce. Přistihla jsem se, že po séru sahám, když jsem ve spěchu a beru si ho také na cesty. Je skladné. Zastoupí bez problému roli hydratačního krému. Určitě je vhodný pro všechny typy pleti. Žádný zázrak od něj ovšem prostě nečekejte.


T.E.N. - Cremor Shadow-off Eye Cream

Kalíšek hydratační protivráskové péče, který jsem si moc oblíbila. Má hutnější konzistenci, což mám v případě očních krémů moc ráda. Nevstřebává se úplně, ale to mi kolem očí například vůbec nevadí. Naopak. Dávám si ho především na noc, ale není problém ho dát ani pod makeup. Oční okolí se hezky naducne a tím pádem dojde k potlačení vrásek. Na dotek je pokožka sametová. To je ale samozřejmě dočasný efekt. Nejsem naivní. Pro mě je ovšem hydratace alfa omega péče o oční okolí, protože jakmile ji podcením, tak oční okolí vypadá v mém případě katastrofálně a ještě katastrofálněji po nanesení korektoru. Ten totiž většinou oční okolí vysuší a vrásky zdůrazní. Tento oční krém tomu hrdě zabrání.



Značku Cremorlab seženete exclusivně v parfumeriích Fann a to online nebo v kamenných prodejnách. Pokud byste chtěly poradit, co si koupit, dejte mi vědět níže v diskuzi. Ale myslím, že můj favorit je jasný - Cremor For Face Fresh Water Gel! S ním prostě nešlápnete vedle a dlouho vám vydrží.

Co vy a korejská kosmetika? Máte rádi dewy efekt na pleti, nebo jste radši matné?

Nikol, xoxo

Komentáře

  1. Další kosmetika o které čtu prvně. :) Mají takové obyčejné obaly, ale i přesto se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to taková čistá minimalistická krása, mě se líbí moc. :)

      Vymazat
  2. Už jsem vyzkoušela jejich masky, ty jsou fajn. Tak se asi podívám i po nějakém tom krému. Zaujal mě ten oční...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Masky jsou take fajn. Nijak nevybocuji mezi ostatnimi maskami, ale jsou prijemne a dostatecne hydratuji.

      Vymazat
  3. Mám hrozný problém s mastnou pletí a ucpanými póry. Ani kožní mi neporadila. Je pro mě už zbytečné kupovat cokoliv dalšího, protože když si spočítám, kolik peněz už jsem vyhodila za ne levnou kosmetiku, která mi stejně nepomáhá, tak jsem mohla letět minimálně na 2 dovolené :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi bych vsadila na prirodni kosmetiku. Ta byva nekdy posledni zachranou. A asi bych zkusila i reseni "zevnitr", ale to spis teoretizuju.

      Vymazat
  4. Já to mám úplně stejně! Nemůžu tvořit v bordelu.. Jakmile mám doma nepořádek, nebo musím vyřídit nějaké věci, nemůžu se na nic soustředit, dokud to neudělám. Takže nejdřív nedělám pár dní nic, pak dva dny uklízim jak šílená, oběhnu všechny věci a až pak můžu jít dělat to, co mě baví.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat