NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Finská kosmetika LUMENE / Recenze


Uf uf, konečně jsem dotestovala další várku produktů. Jupí. Moje poctivost a zodpovědnost je někdy dost na obtíž,  to vám povím. :D To není myšleno zle, ale otestovat vše, co mě zaujme, to je někdy pořádný zápřah. Ale není pro mě nic důležitějšího než vaše důvěra, takže se snažím ozkoušet vše, jak jen mi to čas a vlastně i má pleť dovolí. Snažím se vždy testovat jednu značku v jeden okamžik (ideálně po dobu jednoho měsíce) a produkty nemíchat, i když ani to není vždy možné tak, jak bych si představovala. Tentokrát jsem otestovala produkty jedné z nejznámějších severských značek pleťové kosmetiky LUMENE, která nedávno prošla výraznou inovací a to jak co se image týče, tak i ve složení svých produktů, kdy je kladen důraz na přírodní složky. Nově jsou také produkty rozděleny do několika řad, dle potřeb vaší pleti.

V rámci spolupráce jsem si vybrala k testování produkty určené především pro suchou pleť, ale nechala jsem se zlákat a vybrala i něco určeného pro jiné typy pleti. Jsem nepoučitelná. Takové produkty jsem samozřejmě nebyla schopna zcela relevantně posoudit. Ještě dodám, že názvy na krabičkách a flakonech produktů ne vždy odpovídají názvům v on-line obchodě. Čemuž nerozumím. Jeden příklad za všechny: Urban Intense Hydrating Serum je v online obchodě pod Detox Shot Intense Protecting Serum. (???) Tak si můžete vybrat. :D


Defend & Replenish Antioxidant Mist (řada SISU)

Jednoznačně můj nejoblíbenější produkt. Mám doma několik sprejů, ale zdají se mi relativně obyčejné. Prostě jen vody. Tento pro mě subjektivně dělá něco navíc. Nejen že má skvělý jemňoučký rozprašovač (což není vůbec samozřejmostí, některé vás doslova spláchnou nebo na vás vyplivnou pár velkách kapek), ale co teprve ta vůně! Voní lesem. Kdo by neměl rád les a jeho vůni? Když na sebe tenhle mist nanáším, přináší mi nejen okamžitou hydrataci, ale i aromaterapii. Nanáším ho před veškerou péčí o pleť, případně před makeupem na zcela čistou pleť a také po fixaci makeupu pudrem. Sprej vám neprodlouží výdrž makeupu - s tím nepočítejte, ale když je makeup moc matný, nebo jste se prostě jen příliš napudrovaly, mist vám makeup pomůže zase osvěžit. Já už jsem si z "lesního spreje" udělala něco jako rituál. Mám ho skoro spotřebovaný. :D Asi bych měla zmínit něco mimo mé subjektivní dojmy o přípravku a to například to, že tento mist by měl mít antioxidační účinky. Což je něco, co skutečně nedokážu posoudit, dámy. Netuším, jak by se to mělo v praxi viditelně projevovat na jinak ne zrovna problematické pleti, jako je ta moje.




Urban Intense Hydrating Serum (řada SISU)

Séra se staly součástí mé péče o pleť až v nedávné době, ale doslova jsem jim propadla. Oblíbila jsem si olejové sérum od Kiehl's, takže jsem chtěla vyzkoušet něco, co nebude na bázi olejů, ale spíše vytvoří na pleti ochranný film, který uzamkne v pleti vlhkost. A to právě toto sérum splňuje. Navíc bez toho, aniž by se tento film nějak odroloval při použití následné péče - krému, makeupu apod. Na noc tedy používám Kiehl's a na den toto sérum od Lumene a to ještě před aplikací hydratačního krému. Velmi rychle se do pleti vstřebá a voní lesem. Skvěle se tedy doplňuje s výše zmiňovaným mistem, který je ze stejné řady péče. Po aplikaci séra na pleti nečekejte žádný lesk, ani mastný pocit, ale spíše sušší film. Sérum tedy bude stoprocentně vhodné i pro velmi mastnou pleť! Pokud byste chěly nanést na sérum hned makeup, nedoporučuji. Skutečně naprosto zaschne a po pleti by vám makeup "neklouzal". Sérum má klasickou pipetu a stačí nanést kapku na čelo, na každou tvář a poté zapracovat konečky prstů.



Bright Eyes All-in-One Eye Treatment (řada VALO)

Jak jde o oční krém, jsem fanda hutnějších anti-aging přípravků. Moje oční okolí je extrémě suché a vzhledem k tomu, že už jsem třicátnice, tak o vráskách se nemusím ani zmiňovat. :D Hydratace je základ prevence nevzhledných linek. Tento krém dokáže oční okolí efektivně hydratovat a tím opticky eliminuje jemné linky a vrásky. Pleť jednoduše "nabobtná".  Používám ho na denní péči o oční okolí a pod makeup. Často dávám oční krém i na horní ret. To je můj maličký trik. I tam totiž u žen dochází v pozdějším věku k tvorbě nepříjemných linek. Krém je neparfemovaný a hezky se vstřebává, zanechává jen velmi lehký klouzavý film, ideální před aplikací korektoru. Je nutno zmínit, že obsahuje vitamín C a ne každý ho dobře snáší. Pozor tedy na tuto složku obsahu!


Clear It Up! Oil-free Moisturizer (řada NORDIC GIRL!)

Tady je jeden z přípravků, který není vhodný pro můj typ suché pleti, a přesto mě velmi mile překvapil! Většina z nás, i když má velmi suchou pleť, po celém dni může pozorovat výskyt lesklých míst především v t-zóně. V této oblasti se většina z nás přirozeně mastí, bez ohledu na typ pleti a trpíme zde také často zvětšenými póry. Tento krém nejen že mastnou pleť hydratuje, ale má i mírný vyhlazující efekt! Má velmi příjemnou hladkou hutnější konzistenci a krásně čistě voní.  Čekala jsem nepříjemnou gelovou strukturu (tu vyloženě nesnáším) a přitom bych ani nepoznala, že se jedná o přípravek na mastnou pleť! Tak komfortní pocit jak z nanášení, tak i po aplikaci kému mám. V t-zóně jsem po jeho nanesení pozorovala snížený lesk, ale hlavně se na něj výborně nanáší makeup. Navíc je to cenově neskutečně přijatelná varianta pro problematickou pleť. Stojí 229 Kč za 50ml ! Kdo trpíte na dehydrovanou mastnou pleť, myslím, že si krém zamilujete.


Spot Zap! Targeted Gel (řada NORDIC GIRL!)

Toto je jeden z přípravků, který jsem nebyla bohužel schopna dostatečně otestovat. A přitom vypadá tak cool! O svoji pleť se poslední měsíce tak pečlivě starám, že pupínky jsou jednoduše tabu. O tomto lokálním přípravku tedy mohu říct pouze to, že má gelovou konzistenci a po nanesení na nedokonalost se nevstřebá. Hezky tedy na pupínek působí bez vzniku nějaké nepříjemné krusty (což bývá především po nanesení makeupu katastrofa na druhou).  Gelík se používá na noc, aby tak pěkne pracoval na nápravě nedokonalosti, zatímco spíte.


Moisture Replenishing Cream Cleanser (řada HELLA) 

Na tento čištící krém jsem se hodně těšila (ostatně jako na testování všech čistících gelů, olejů a krémů) a bohužel došlo ke zklamání. Očekávám od přípravků tohoto typu, že moji pleť očistí a zároveň ji zanechá jemnou bez pocitu vysušení. Bohužel, efekt je v případě tohoto čistícího krému tak poloviční, hlavně co se zbavení všech nečistot na pleti týče. Možná to je jen můj subjektivní pocit, ale pokud něco sám přípravek na pleti zanechává už při oplachování teplou vodou (lze oplachovat, nebo stáhnout tamponkem), nemohly se s ním tak opláchnout ani všechny nečistoty. Zní vám to logicky? Takže - pleť je samozřejmě po použití vláčná, ale mám nekomfortní pocit, protože jsem neodstranila veškerý makeup. Na pleti se zbytkovou mastnotou z krému část nečistot zůstane a je to dokonce i vidět.

Zleva doprava: sérum, gelík na nedokonalosti, oční krém, krém na mastnou pleť, čistící krém.

Který produkt vás nejvíce zaujal? Znáte značku Lumene, nebo o ní slyšíte poprvé? 


Pokud vás tato severská značka oslovila, seženete ji například na Notino.

Nikol, xoxo

Komentáře

  1. Krásný článek a super recenze! Rozhodně mě zaujal Mist, taky sérum a to už ve videu... Oboje asi budu muset brzy pořídit.. Jinak k těm antioxidačním účinkům. Podle mě, jestli se nepletu by to prostě mělo zamezovat oxidaci třeba i makeupu. To ty asi moc neznáš,se suchou pleti, ale na mně oxiduje kde co. Měla jsem sérum od Bobbi, taky s antioxidanty a opravdu mi přišlo, že makeupy, které na mně oxidují, to dělaly méně. :-) snad to není jen sugesce :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočko, moc ti dekuju! To potesi od mistryne recenzi! :)Já si ty antioxidační účinky vždycky tak nějak vykládala, jako že působí proti špatným vlivům zvenčí....asi si pletu antioxidační a antidetoxikační? :D Haha :D sama sebe jsem zmátla...mám pocit, že si to lidi právě tak vykládají, že pleť nepodlehá špatným vlivům prostředí. Takže...možná to sugescce je? :D....

      Vymazat
    2. Poprvé jsem to napsala blbě... :-D
      Ne ne to máš v podstatě správně tuhle myšlenku - pokud se nepletu, oxidace taky mimo jiné působí stárnutí buněk, něco s volnými radikály, které antioxidanty neutralizují, nebo co, takže vlastně chrání pleť před stárnutím. Takže to je s tím spojené, prostě nechceš aby nikde nic oxidovalo :-D

      Vymazat
    3. UF, tak to jsem rada, ze jsem nebyla uplne mimo :D To by byla ostuda, tady na beauty blogu :D

      Vymazat
  2. ešte som o tejto značke nepočula a už teraz som stratená v toľkých rôznych prípravkoch :P obdivujem vás, čo sa v tom vyznáte :)

    Viki Ceglédyová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Viki, no já mám také co dělat, abych se orientovala :) Ale jak je v tom clovek ponoreny kazdy den, dostane to do paze a uz vi co a jak pouzivat. :)

      Vymazat

Okomentovat