NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

GOSH partička pro krásné nehty


Tohle bude asi moje první recenze na nehtovou péči, takže se cítím lehce nesvá. :D Ale je nejvyšší čas vystoupit z komfortní zóny a přestat se držet jen dekorativní kosmetiky. Běžně sednu k počítači, a lítá mi jedno slovo za druhým, ale teď tady spíš zírám do monitoru a nepíšu, protože ani moc nevím, jak tohle téma uchopit. Nezdá se to, ale tahle pečující partička na nehty od GOSH pro mě byla blogerská výzva. Ale nejen pro mě, ale i pro ty laky, protože moje nehty byly v tak příšerném stavu, že by se člověk při pohledu na ně rozbrečel. 

Nevím jak vy, ale já mám ráda sady od jedné značky. Mám to tak například s produkty na péči o pleť a stejně tak s produkty na vlasy. Nerada kombinuji různé značky. Jednoduše věřím, že lepších účinků dosáhnete, když použijete více produktů od jedné značky Proto jsem ráda, že mám tyhle 4 pomocníky od GOSH. Skvěle se doplňují a já mám jednoduše vše co potřebuji, aby moje nehty vypadaly k světu.


2in1 Nail Hardener Glossy Finish - jak už název napovídá, jedná se o zpevňující lak a to především podkladový. Jasně, dá se použít i jako top coat, ale tam líp funguje jiný specialista. Tento hardener dělá poměrně tenkou vrstvu, takže doporučuji nanést vrstvy dvě, jinak se mi sám o sobě začne brzo loupat. Schne nadmíru rychle. Osobně ho používám hlavně samostatně - subjektivně se mi zdá, že nezatěžuje nehty /což přesně aktuálně potřebuji/ a přesto vypadají upraveně. Nicméně, sám o sobě nezabránil třepení nehtů. Po 3 dnech se totiž začne loupat a pak jeho účinnost na volné části nehtu končí. Je vhodné na něj tedy dát ještě GEL Look Top Coat, pak je výdž + 3 dny. 

GEL Look Top Coat Glossy Pro Finish - tohle je skvělá závěrečná vrstva vaší manikůry. Barevný lak po nanesení top coatu získá gelovou strukturu a navíc i prodlouží životnost mé manikúry o + 2 dny minimálně. Poměrně rychle sám o sobě zasychá, což je super. Přesto je ale potřeba dát pozor, aby vrstva laku před ním byla již dostatečně suchá ! V kombinaci s GOSH hardenerem /2 vrstvy/ jsou nehty opravdu velmi pevné přibližně 7 dní.

Fast Dry Drops - doteď jsem s takovým produktem neměla zkušenosti, avšak přiznám se, že jsem čekala zázraky a ty se asi nekonají. Používám je na druhou vrstvu barevného laku. Vrstvu před ní nechám zaschnout přirozeně, protože mi nepřijde ok kapat to mezi jednotlivé vrstvy - kapky jsou pocitově mastné, čemuž nerozumím, ale asi to tak má být. Kdo ví, hlašte se. :D Kapky schnutí urychlují, ale rozhodně lak není po 60 sekundách ready-to-go. Každopádně je to účinnější než foukání ústy, fén, nebo proud ledové vody. :D Budete si prostě i tak muset dát chvíli pozor, kam saháte. Pokud však nemáte čas a použijete jako 1.vrstvu GOSH hardener, který je okamžitě suchý a na ní 1 vrstvu barevného laku - tak funguje poměrně rychle. Stačí kapka až dvě na každý nehet. 

Nail and Cuticle Oil - tohle je klasický olejíček na nehty a nehtovou kůžičku, který obsahuje vitamin E a arganový olej. Stačí nanést malinko a vmasírovat do okrajů nehtového lůžka. Nebo je možno jej používat samostatně, když na nehtech vůbec nemáte lak. Příjemně voní.



Teď by to chtělo nějaké shrnutí. Moje nehty vypadají rozhodně lépe, pokud pominu ještě přibližně 3mm nehtu o síle papíru po gelových nehtech. :( S tím prostě ani tahle partička nic nesvede. Nicméně vidím, že odrostlá část nehtu vypadá subjektivně lépe a má hladší strukturu. Je prostě vidět, že mě ta sada donutila se o nehty starat, když už ji mám. Beru to jako rituál: odlakuji si starý lak, nehty opiluji do požadovaného tvaru, zatlačím kůžičku, nanesu vrstvu hardeneru, vrstvu oblíbeného bareveného laku a zakončím to gelovým top coatem. Pak přichází na řadu kapičky na rychlé zasnutí, až se vypaří, nanesu olejíček a vmasíruji ho. Tak a máte manikuru jak ze salonu. :)Nezapomeňte si i pořádně promasírovat celé ruce krémem. Já miluji už delší dobu tento. Všechny zmíněné laky najdete v parfumeriích Fann a to i online. 

A jaké produkty na nehty rádi používáte vy? Co se vám nejvíce osvědčilo na roztřepené nehty?




Komentáře