NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Recenze: Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection


Perfektní makeup, černé kočičí linky a k tomu rudé rty. To je prostě klasika. No jo, ale není červená jako červená. To už všechny víme, nejsme malé holky. Nicméně jsme i zjistily, že některá červená nám sluší a jiná ne. Dokonce až tak moc ne, že to vypadá, že jsme právě zakously králíka. Některé z nás ještě možná ani tu správnou rudou nenašly. A právě pro vás tu mám možná naději v podobě nové kolekce rudých rtěnek od Max Factor inspirovaných ikonickou Marilyn Monroe, která obsahuje rovnou 4 červené odstíny. To by v tom byl čert, aby mezi nimi nebyla ta, která vám sedne jak ulitá. Pojďme se těm rudým kráskám, které jsem poctivě týden testovala /fakticky!/, podívat na zoubek...

V čem je tahle kolekce vlastně tak výjimečná? Jak už jsem naznačila v úvodu, koncept kolekce je takový, aby každá žena našla správnou rudou, která padne k jejímu tónu pleti, ale samozřejmě i očím a vlasům chcete li. V kolekci tedy najdete 4 rtěnky a každá má specifický tón rudé. Pořadí dle úvodní fotky:

Marylin Ruby Red - tato rtěnka je inspirována právě Marylin, která přesně daný odstín nosila. Jedná se o zářivou červenou rtěnku, která je nejuniverzálnější z celé kolekce a měla by tedy sedět prakticky každému. Jsem brunetka a na rtech vypadala moc pěkně. Zdá se mi vhodná spíše na den.

Marylin Sunset Red - je červená rtěnka s oranžovým podtónem. Sedne tedy k pleti se žlutým či olivovým nádechem. Z kolekce mi sedí rozhodně jako brunetce s růžovým tónem pleti nejméně. Dokážu si ji představit i na zrzce, ale fakt jsou potřeba bílé zoubky. :) Působí na mě spíše vhodná na den.

Marylin Berry - je můj favorit a to asi proto, že jsem studený typ. Právě pro studené tóny pleti je tahle rtěnka ideální. Je šmrncutá studenou pudrovou růžovou. Těžko se to popisuje. :) Nicméně oficiální popis zní: červená s modrými akcenty. Bude lichotit bledé pleti a pokožce s chladným podtónem. S tím 100 % souhlasím.  Na letní dny skvělá barvička.

Marilyn Cabernet - má vínově červený odstín a je jednoznačně nejtmavší a nejvýraznější rtěnka z celé kolekce. Jako jediná má v sobě lehoučký třpyt, který podporuje lesk rtěnky. Za mě jednoznačně skvělá rtěnka k večerní róbě a lehkému očnímu makeupu. Pokud jste snědá - je to ideální volba, i na den.


Konzistence rtěnek je krémová, takže se příjemně nanáší. Rty tedy rozhodně tyto rtěnky nevysušují. Ostatně obsahují olej z hroznových jadérek a avokádové máslo. Finiš rtěnky bych tedy popsala jak lesklý. Co ale nejvíc zbožňuji je vůně. To je dokonalost! Voní po citrusech a vanilce. No není to úžasná kombinace? Svěží a zároveň sladká. Trošku mi to připomíná vůni citronovo-vanilkového aroma, co dávám do bábovky. :D 

Co se týče intenzity barvy, tak je přímo úměrná počtu přejetí rtěnky přes rty. :D V první vrstvě kryje lehce. Je to určitě dáno i tím, jak moc je hydratační. Čím víc přetíráte, tím je barva intenzivnější. Nicméně ani takto to není taková ta hutná sytá barva, jako například u Astor Moisture Renew, kdy jednou přejedete a bum, hotovo. K tomu se nedopracujete nikdy, ale dá se k tomu přiblížit u výraznějších odstínu 1 a 4. Abych to shrnula - jsou to červené rtěnky pro začátečníky, kteří se toho bojí a zároveň nesnáší vysušené rty. Alespoň tak to já hodnotím.

Zleva doprava: Ruby Red, Sunset Red, Berry, Cabernet

Abyste si udělali obrázek o výdrži, sepsala jsem si jeden den s rtěnkou na rtech. :)

7:15 nanáším několik vrstev rtěnky
8:15 ve vlaku káva s víčkem - při kachním stylu pití odolává :)
10:00 jogurt lžičkou, špulím rty - velmi lehce sem si ojedla spodní ret - ale nepřetírám
11:30 drží, ale spodní ret se i zlehka rozpíjí do vrásek mimo rty
12:00 oběd - spodní ret směrem zevnitř ven skoro ožraný :) / fáze kdy bych rty jinak už určitě přetřela/
14:30 spodní ret už je na tom dost zle, horní už taky volá po přetření
16:00 moje rty už křičí, ať je přetřu, ale stále mám rtěnku lehce na rtech - a nepůsobí to nijak hrozně, mizí postupně
17:00 už se to nedá vydržet přetírám

Jak tak koukám, docela jsem se rozepsala, i tak doufám, že bude pro vás recenze přínosná, a třeba najdete tu pravou rudou. :) Rtěnky jsou od května dostupné v drogeriích za 279 Kč/ks. 

A jak jste na tom s rudými rty vy? Už jste našly tu pravou či ne a pokud ano, nosíte ji přes den nebo spíše na večer? Budu se těšit na komentáře! :)

Komentáře

  1. No ja teda cucim, jak dlouho ti na rtech vydrzela:-O A take, ze ty vydrzis tak dlouho rtenku neupravit. Me to hrozne rozciluje, kdyz uz se z casti rtu ztraci a pretiram! Krasna recenze i fotky!

    OdpovědětVymazat
  2. Klobouk dolů před poctivým testováním. Dělám to podobně, ale nikdy by mě nenapadlo to takhle vtipně sepsat a hodit na blog! :) Moc pěkná recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prislo mi, ze nez delat jednoznacny zaver o vydrzi, bude lepsi to vzit hodinu po hodine, a at si kazdy zaver udela sam :).

      Vymazat
  3. No teda poctive testovani, libi se mi, ze ti vydrzela na rtech opravdu dlouho.:-)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pekna recenze :o) Svou cervenou oblibenou uz mam, na techto me zaujala hodne vune, jsem na ne docela ulitla. Mam zcela nekosmeticky dotaz :o) Od koho je to aroma, co pouzivas do babovky? :o)

    OdpovědětVymazat
  5. To hodinové rozpisanie výdrže je super nápad👍🏻
    Ja som svoju červenú ešte nenašla. A ked už si myslím, ze môže byt, tak mam zase v nej veľmi žlté zuby. Pritom normálne ich mam biele. Takze červenú si dám skôr večer, ked zuby pri umelom svetle nevyzeraju take žlté. 😁
    Ale chystám sa skúsiť bieliace pásky. Tak uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  6. Ty odstíny jsu bomba! Já teda momentálně jedu na vlně matných tekutých rtěnek, které jsou odolnější než běžné rtěnky, a moje nejoblíbenější je Lime Crime v odstínu Wicked.. ale jinak mám moc ráda ry L'Oreal Colour Riche rudé rtěnky, protože dobře drží :) Na tyhle MF jsem koukala, a ačkoliv jsou vážně krásné, tak mě nějak neuchvátily tolik, abych si je koupila :) Ale ta sunset Red by podle mě byla úžasná na léto :)

    OdpovědětVymazat
  7. To je snad první pochvala, kterou na tyto rtěnky čtu. Mě osobně rtěnky MF moc nevyhovují, tak radši zůstanu věrná svému Rimmelu :-)

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja je urcite nechvalim, chvalim barevnou radu a vuni,hydrataci, intenzita barvy neni dobra, coz vyse pisu,je treba vrstvit a ani tak to neni ono. Takze pochvala to urcite neni, chvalim koncept. :) Rimmmel sou supr,miluju.

      Vymazat

Okomentovat