NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Recenze: The ZOEVA Black Box


Kdybyste měli jmenovat jednu barvu, bez které se v líčení nebo v oblékání neobejdete. Jaká by to byla? Pro mě je to jednoznačně barva černá! Vybavím si okamžitě černé linky, černé šaty, černé lodičky...a teď už taky The ZOEVA Black Box. Elegantní krabička plná nezbytných uhlově černých must-have kousků do vaší makeup sbírky. Určitě jste zvědaví na její obsah a můj názor na něj...tak se pojďme černé krabičce společně podívat na útroby. :)


Pokaždé, když  mi dorazí balíček od ZOEVY, nedokážu si odpustit nějaké to "aach, hmmm, oooch". Ale tady jsem se málem rozplynula. ZOEVA prostě umí a vždycky mě znovu a znovu překvapí svou nápaditostí. Fakt, že balíčky vždy posílá úhledně a elegantně zabalené jsou třešničkou na dortu, které umocňují pocit, že jste si pořídili něco extra a to je vážně důležité, pokud jde o makeup a zainvestovali jste. Tady ten pocit mít budete a neskončí to jen vzdycháním nad balením. Po otevření tajemného černého boxu se skoro tají dech. Najdete v něm totiž úhledně seřazené černé nezbytnosti: Cat Eye Pen "Blackest Black", Graphic Eyes+ "Black to Earth", Soft Kohl Eyeliner "Noir" a Calli Graphic Liquid Eyeliner "Black".

Zleva doprava: Graphic Eyes+ "Black to Earth", Cat Eye Pen "Blackest Black", Soft Kohl Eyeliner " Noir", Calli Graphic Liquid Eyeliner "Black"
Cat Eye Pen "Blackest Black"

Kdo mě zná, ví, že linky ve formě pera mám nejraději. Je s nimi nejsnazší práce. Tohle pero není výjimkou. Hrot je akorát pevný a akorát dlouhý / stejný hrot má například zebrované pero od Dermacolu, nebo pero od GOSH/ a pěkně se s ním pracuje. Linka ihned zasychá a nerozpíjí se. Krásně drží celý den. Nezapomeňte pero skladovat hrotem dolů! O tom, jaké výhody tento typ linek má a nemá a jak se s nimi pracuje, najdete v mém starším článku zde.

Calli Graphic Liquid Eyeliner "Black"

S tekutými linkami jsme se nikdy nekamarádili. Je s nimi dle mého názoru horší práce. Opět se můj názor na tekuté linky obecně dozvíte v komplexním článku zde. Linky mají hrot ve formě pěny,nejedná se o štěteček. Paradoxně je hrot méně precizní, než u výše zmíněného pera. Linky - asi jako každé tekuté - zasychají pomaleji a do matného finiše. Mají horší výdrž, než konkurenční pero. Používám obecně na přetření pera či gelových linek, samostatně nikdy nepoužívám. Objektivně se jedná o kvalitní černo černé linky. Kdo má tekuté rád, nebude zklamaný.

Graphic Eyes+ "Black to Earth"

Tohle je intenzivně černá vodě odolná tužka krémové konzistence. V horku se mi při testování zlomila špička. Takže určitě pozor na teplo. Tužka má vážně skvělou výdrž! Díky konzistenci a výdrži je jak dělaná pro základní vrstvu při tvorbě smoky eyes. Pěkně drží i ve vnitřní části oka. Obecně počítejte s pracnějším odličováním. Hlavně dostat ji z prostoru mezi řasami je hitparáda. :D 

Soft Kohl Eyeliner "Noir"

Tohle je pro mě taková nuda. :) Používám jen vodě odolné tužky. Takže toto je klasická černá tužka, nicméně je s ní příjemná práce díky měkčímu poddajnému hrotu. Při práci tedy není nutno tlačit. Jestli něco nesnáším, jsou to tvrdé suché tužky, které by vám div neprodřely oční víčko, než z nich dostanete barvu. Je sice avizováno, že je dlouho trvající, ale Graphic Eyes+ se určitě nevyrovná, rozhodně ne při práci ve vnitřní části oka. Je tedy pro méně náročné uživatele než jsem já. K dispozici jsou i dva další odstíny: "Blanc" - mléčná bílá a "Carnat" - nude tělová. Ideální pro aplikaci na vnitřní spodní oční linku, abyste tak "otevřeli" a prozářili pohled. Rozhodně se jedná o základ makeup výbavy.



Abyste si udělali představu o výdrži všech linek a tužek, zde je malý test.
V 1.kole vidíte všechny linky nanesené v pořadí: tekutá linka, linka v peru, vodě odolná tužka, klasická tužka. 
Ve 2. kole jsem všechny účastníky podrobila velmi hrubému drhnutí suchými prsty :). 
Ve 3. kole vidíte soutěžící otřené 1x vlhčeným odličovacím ubrouskem. 
Myslím, že pro nikoho nebude překvapení, že vodě odolná tužka vydrží víc jak klasická, ale že to projedou takhle na plné čáře tekuté linky o proti těm v peru, to už trochu překvapivé být může. 


Všechny tužky a linky jsou bez obsahu parabenů a formaldehydů, ale tekutou linku do oka rozhodně nenanášejte! :) K tomu jsou určené tužky, ale výborně do vnitřního oka fungují i gelové linky - za mě No.1. Kdybyste nevěděli jak na kočičí linku, tak návod najdete taktéž zde.

V prodeji by celá sada měla být již od července /tak mi bylo avizováno/, přesné datum bohužel neznám, ale čekám, že příští týden už se na eshopu www.makeupandmore.cz objeví.  Jednotlivé produkty půjde zakoupit samozřejmě i samostatně. Ceny pro český trh bohužel zatím také nevím, ale můžete se podívat na ceny v Eurech zde, bývají srovnatelné s našimi. 

Jak se vám sada líbí? A jaký typ linek máte vy nejraději?



Komentáře

  1. Páni, ten černý box vypadá krásně :) a s tou černou barvou máš úplnou pravdu

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze :o) Cat eye pen jsem si od Zoevy objednala, ale byla jsem z něj dost zklamaná, protože, i když jsem ho skladovala hrotem dolů, hned zavírala, tak strašně rychle vyschlo :o( Možná jsem měla jen špatný kousek, ale znovu už se mi do něj jít nechce. Nejradši používám tužky, takže mě nalákala Graphic eye :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt ze i tak je to problematicke a nevydrzi vecnost, ale je to prakticke. Spis nez ze vyschne tak se zaspini hrot makeupem ktery zaschne a spicka pak maluje hur a hur. Nicmene i to jde resit ocistovanim odlicovacim ubrouskem. Obecne nejlepsi jsou od L'orealu v peru se zlatym napisem ted mam okno na nazev - pero ma na konci hrot ze stetin a nehrozi ani jeden z problemu jako maji hroty penove. Nejpreciznejsi pero co znam.

      Vymazat
  3. Myslíš, teď ty nové? Černé a zlatý nápis - SuperLiner? Že bych jim ještě dala šanci :o) Jinak moc děkuji za tip s očištováním odličovacím ubrouskem, to jsem nedělala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky ten cat eye pen vyschl asi po třech použitích. A to jsem ho také skladovala hrotem dolů. Navíc se hrot hrozně rychle roztřepil a nešlo s ním nic dobře malovat, protože pouštěl chlupy. Za mě už určitě ne. Jinak ale vypadá ten box nic hezky a líbí se mi recenze Niky :-)

      Vymazat
    2. Tak uz jsem si to nasla :) Lindi je to Super Liner So Cotour..je drazsi ale je to jiny koncept nez vsechny z clanku. A uz myslim Kesulatko nebo Patty ted nevim ktera, rikaly, ze je to nej pero.

      Vymazat
    3. Tak nikdy se mi teda zadne neroztrepilo, a to mam od Goshe, od Dermacolu a od Zoeva :D Asi si s tim nanasenim moc husta :D! Me se konec zase*e stinama...neroztrepilo se mi ani nevyschlo zadny. Vetsinou je sucha ta zaschla uspinena spicka ale cast predtim je plna inkoustu jen se nedostane zmetek na spicku..

      Vymazat
    4. Já po každém použití linky otírám - jakékoliv. :-) právě aby nebyly od stínů. Ty cat eye prostě regulérně vyschly... :-) psala jsem o tom asi před měsícem na blogu :-D

      Vymazat
  4. Tak nemuzu si pamatovat vse zejo
    .ehm...hmmm...chmmrrre....:D

    OdpovědětVymazat
  5. Ten fix mě hodně láká, já jsem rozhodně fixová a jediné tekuté linky, které mi sedí jsou Schwing od the Balm ale výdrž je na tom stejně jako tyhle Zoeva linky :) Až dopotřebuji ten fix, který mám teď, asi půjdu do tohohle, cena ani není tak hrozná :)

    OdpovědětVymazat
  6. sada je nádherná, nechala bych na ní oči, ale pokud se produkty budou prodávat individuálně, sáhnu nejspíše po linkách v peru, ty mě hooodně lákají :)

    skvělý blog, máš nového odběratele!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat