NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Cremorlab korejská hydratační maska / Recenze


Tohle je trošku random článek, ale když mě něco nečekaně nadchne, tak proč o tom rovnou nenapsat. Určitě jste si všimly, že dlouhodobě spolupracuji s Fann parfumerií. Je to jedna z těch nejmilejších spoluprací a nedávno mi "holky" z Fannu představily korejskou kosmetiku Cremorlab. O té se blíže rozepíšu ještě později, zřejmě v nějakém hromadném článku o korejské kosmetice, ale dneska vám chci představit konkrétně Cremorlab Herb Tea Pure Calming Mask, která má za úkol pleť zjemnit, výrazně zhydratovat a zklidnit. Navíc aktuálně stojí příjemných 95 Kč !!! protože do konce června je ve Fann sleva 20% na veškerou dekorativní a pečujicí kosmetiku. Jak už jsem dříve psala, korejská kosmetika zažívá už dlouhou dobu velký boom a není se čemu divit. Kdo by nechtěl v 50 vypdat na 30. :D Osobně tomuto trendu propadám více a více.

Hydratace je jedním z nejdůležitějších aspektů péče o pleť a moc dobře to víme, přesto tuhle oblast péče lidově řečeno lajdáme. V mém případě dehydratace znamená okamžité zdůraznění veškerých linek a vrásek na mém třicátnickém obličeji. Je sice hezké, že mi lidé hádají 25, ale když se na mě podíváte zblízka, realita je někde jinde. :D Pokud si chci okamžitě zlepšit stav pleti a vyžehlit alespoň trošku pár linek, snažím se poctivě pít a pleť hydratovat výživnými krémy. Někdy může být pleť tak v háji, pardon to slovo, zašedlá a bez života, že potřebujete OKAMŽITOU záchranu. A věřte, že vypít najednou 2 litry vody a namazat se mastným krémem takovou situaci nezachrání. Dát si ale na sebe na 20 minut tuhle zázračnou masku - to vás spolehlivě zachrání. Přemýšlím, že si je nakoupím do kitu a budu je dávat jako bonus nevěstám. Ráda dělám pro své klientky něco navíc, než že je "jen" nalíčím. Kosmetička ze mě nikdy nebude, ale hydrataci - tu potřebuje každý a tím spíš před svatbou, kdy je třeba mít pleť v co nejlepší kondici.


Vzhledem k tomu, že jsem tento týden velmi flákala pitný režim, a moje pleť vypadala příšerně (a staře taky...), byla to ta pravá chvíle, kdy masku podrobit zkoušce. Osobně jsem k maskám celkem skeptická, efekt jsem nikdy zásadní nezaznamenala, často mi nesedí na malém obličeji (zachází skoro až do vlasů) a velké množsví látky se mi ani nevcucne do obličeje. To ale není případ téhle masky. Velikost textilie je parádní. Ideální na malé korejské hlavičky i na tu mou. :) Je tedy mega, mega nacucaná, až slizká. :) Ale nádherně se k obličeji přicucne a sedí. Má se nechat působit 10 - 20 minut. Jako vždy si masku nechávám déle, klidně i půl hodiny. Po této době se tak 80% účinné látky vstřebalo do mé pleti! Po sundání masky je vhodné zbytek látky vmasírovat do obličeje. Můžete vyzobat i přímo zbytky vody v balení a natřít si ho na ruce. :) Vážené - moje linky i některé větší vrásky se tak "naducly" vodou,  že ty nejjemnější zmizely a ty hlubší se výrazně zredukovaly. Nepamatuji si, kdy moje pleť vypadala lépe. Je jasné, že do zítra ten efekt nevydrží. Jedna maska mi pleť dlouhodobě nezachrání. Taková naivka nejsem. Ale věřím, že při používání masky 2x - 3x týdně se stav pleti může výrazně zlepšit. Korejky si takové masky dávají klidně každý den..takže bysme se měly zamyslet, dámy. :D

Ještě na závěr zmíním složení této 100% přírodní masky, protože mi přijde zajímavé. Hlavní složkou je totiž certifikovaná T.E.N. voda, která je získávána z hloubky 1100m a její koncentrace vzácných minerálů je 300x větší, než u běžných termálních vod! Díky velmi jemné struktuře jejích částic je schopna vpravit aktivní látky do hlubších vrstev pleti. Další složkou je černý čaj, který má za úkol hydratovat a zklidňovat pokožku, stejně jako i dále obsažený heřmánkový list. Poslední aktivní složkou je voda z růže, která napomáhá vypnutí pleti. Osobně růži v kosmetice miluji - v osvěžující vodě, primeru i krémech. 

Co vy a korejské masky? Které fungují vám? Zaujala vás tato? Dejte mi vědět dolů do komentářů. :)

Nikol, xoxo

Komentáře

  1. Korejské masky na pleť jsou mojí srdeční záležitostí. Snažím si je dopřávat alespoň jednou týdně. Ty krémové nebo jiné slupovací už ani nepoužívám :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nedávno použila od Glamglow...a vyskakaly mi po ni osklive pupinky...uz nikdy, brrr.

      Vymazat
  2. Vypadá to skvěle, korejské masky také používám... :)
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to rychlá vzpruha pro pleť. Musím říct, že to moji pleť vylepšilo na delší dobu, jak jsem se tak pozorovala, fakt ji to hodně zhydratovalo...

      Vymazat
  3. píšu na seznam, tu totiž rozhodně potřebuju!

    OdpovědětVymazat
  4. Také jsem kdysi nějaké prubla a byly super, tohle vypadá skvěle, díííík za tip

    OdpovědětVymazat

Okomentovat