NIKOL HESS

Blog o kosmetice, líčení a péči o pleť.

Jedna malá proměna + pokec


Dneska tady pro vás mám takový mini článeček na proměnu.  Doposud jsem nebyla schopna si pořídit z líčení klientky žádnou dokumentaci, ale tentokrát jsem si konečně pořídila fotky před "zákrokem" a po "zákroku". :) Slečnu Verču jsem líčila na svatbu, které se účastnila jako host, nikoli nevěsta. Což ale neznamená, že líčení je méně důležité! :) Verča mi dala plnou důvěru, a tak jsem se rozhodla pro líčení v chladnějších tónech. Jestli chcete vědět, co vše jsem na Verču použila, a jaký zvolila pro její mastnější pleť postup líčení, aby vydrželo celý letní den, čtěte dále. ;)



BLOGERKA NENÍ MAKEUP ARTISTKA

Verča má smíšenou až mastnou pleť, proto bylo nutné zvolit produkty, které vydrží celý den. Tím spíš horký letní den - to pro mě byla výzva. Den před líčením jsem si tedy udělala ještě rešerši, co funguje nejlépe. Pomohlo mi toto video od mojí oblíbené makeup artistky. Je dobré se neustále samo vzdělávat. Já osobně jsem se líčit naučila bez jakéhokoliv kurzu a proto, co říkám, že je dobré pro Verču nebo pro mě, nemusí být dobré pro vás. Jsem stále amatér a když jdu někoho líčit, vždy avizuji, že jsem blogerka a ne makeup artistka. :) Tak jistá si zase v kramflecích nejsem a rozhodně mé výkony nejsou suverénní. Když se totiž umíte skvěle nalíčit sami, neznamená to, že umíte nalíčit někoho jiného. Je to NAPROSTO něco jiného. Necítíte tlak štětce, nástroje držíte v jiném úhlu, musíte si ovládat obličej klientky sama. Nezbývá tedy než neustále trénovat - ne jen na sobě, ale i jiných obličejích. Zatím jsem tedy "jen" blogerka, co ráda líčí a snaží se líčit ostatní. :)

LÍČENÍ KROK ZA KROKEM + TIPY

Jako první jsem nanesla hydratační krém od Sephory - bez obsahu olejů. Hydratovat je potřeba i mastnou pleť! Ale je dobré se vyhnout krémům s olejovými složkami. Krém jsem nechala hezky vstřebat. Pak na řadu přišel Shine Killer od NYX - toto je boží věc a už jsem ji zmiňovala zde. Aby základ byl skutečně potu vzdorný, přestříkala jsem obličej už nyní matujicím sprejem od NYX. To byl spíš takový hokus pokus, ale vyplatil se.


Na celý obličej jsem Verče nanesla mix jejích makeupů L´Oreál True Match a Astor Perfect Stay a zapracovala je navlhčenou houbičkou - nejlepší věc pro bezchybný vzhled makeupu. Pak přichází na řadu obočí - dělám ho v této fázi, abych si obličej rovnou "orámovala" a věděla jaký bude výsledek celého líčení ihned. Obočí dělá vážně hodně a nechci vidět výsledek až na konci. Nehledě na to, že obočí je třeba začistit korektorem a nanášet pod něj stíny. Kdybych zvolila opačný postup - tedy obočí dělala až po očním makeupu - tak si líčení pod obočím  mohu poškodit. Použila jsem Brow Definer v odstínu Medium Brown od Anastasia Beverly Hills. Verča si pak doma obočí ještě více zdůraznila sama, každý je na něco zvyklý, takže toto mi osobně nevadí. :)

Nyní přichází na řadu líčení očí. Vzhledem k tomu, že Verča je zimní typ, sáhla jsem po paletce Meet Matt(e) Trimony od theBalm. Což je celo matná paletka jak s teplým tak studeným podtónem. Navíc je to sázka na jistotu - krásně se s ní pracuje. Recenzi na ni naleznete zde. Vzhledem k barvě šatů, které si na svatbu Verča brala - světle pudrově růžové - jsem sáhla po fialových barvách, které jsem ztrácela růžovým odstínem z paletky. Konkrétně jsem použila tyto odstíny: Matt Thomas do ohybu, Matt Moskowitz pro prohloubení pohledu, Matt Ahmed do vnějšího koutku a podél horních řas. Do vnitřního koutku, přední části oka a pod obočí jsem nanesla Mary-Lou Manizer od theBalm. Na spodní linku oka jsem použila opět Matt Moskowitz a na rozetření do ztracena Matt Thomas.

Oblast pod obočím projasním a  začistím korektorem od Catrice - Liquid Camouflage v odstínu 010. Zamaskuji i veškeré nedokonalosti a obličej zafixuji minerálním NYX HD Finishing pudrem. Tváře, čelo, nos a čelist konturuji Hoola bronzerem od Benefitu - jednoznačně nejlepší bronzer, co sedne asi  vážně každému. Na tváře dávám pudrově řůžovou tvářenku od Mary Kay - odstín bohužel nevím. Lícní kosti projasním již použitým rozjasňovačem Mary-Lou Manizer.

Na rty jsem zvolila nude odstín a to L´Oreál Colour Riche v odstínu JLo´s Nude. Krásně pasoval k očím i šatům. A toto je výsledek mé práce /na fotce není ještě řasenka/:



Doufám, že se vám malá proměna líbila. Dejte mi vědět dolů do komentářů, zda jste fandové výrazného či naopak jemného líčení na svatbu.


Komentáře

  1. Jsem spíš fanda jemného líčení a to ne jen na svatbu. Moc se ti to povedlo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti dekuji! :-* Ja si casto rikam mene je vice...jde jen o to zduraznit to krasne...

      Vymazat
  2. Měla jsi krásnou modelku a líčení se to fakt povedlo. Slečně sedí! 👌

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji moc koci!Slecna byla k sobe desne kriticka! Doufam ze si toto precte :-P

      Vymazat
  3. Moc krásná slečna, líčení sedlo a krásně ji prozarilo. Jsi opravdu šikovná!

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná proměna, slečna je nádherná :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Super super super, moc se ti to povedlo a slečna vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
  6. Veľmi pekná premena! Líčenie je naozaj krásne a aj keď slečna je krásna aj bez líčenia, tvoja práca jej na krásne len pridala! :)
    Candy ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhera, krásné líčení, moc se Ti povedlo :-)
    Ostatně jako vždy :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat